Αρχείο για "Μάρτιος, 2013"

Διαγωνισμός School Lab – Επικοινωνία της Επιστήμης στα σχολεία – Με επίκεντρο τη Γη, του British Council

Το British Council, μέσα στα πλαίσια του διαδραστικού προγράμματος School Lab, υλοποιεί για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την πλατφόρμα i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, διαγωνισμό βίντεο στα σχολεία με στόχο την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων της επιστήμης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε επιστημονικά θέματα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου. Οι μαθητές καλούνται να σχηματίσουν ομάδες 2-4 ατόμων, να επιλέξουν ένα επιστημονικό θέμα με επίκεντρο τη γη, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τους δασκάλους/καθηγητές τους και να το παρουσιάσουν με εύληπτο και ευρηματικό τρόπο.

Συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.school-lab.org.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βίντεο (λήξη του διαγωνισμού), είναι η Δευτέρα 22 Απριλίου 2013.


Ευρωπαїκό Έτος για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012

Ενόψει της 29ης Απριλίου Ευρωπαϊκής Ημέρας της Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΕΥΣΕΚΤ της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καλεί  τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας να διοργανώσουν εκδηλώσεις διαγενεακής αλληλεγγύης (π.χ. παιχνίδια, συζητήσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, μουσική, θέατρο και χειροτεχνία) των μαθητών και με τη συμμετοχή ατόμων τρίτης ηλικίας.

Το υλικό που θα συλλεχθεί από κάθε εκδήλωση θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση generationatschool@paueducation.com μέχρι τις 30 Iουνίου 2013 προκειμένου η σχολική μονάδα να συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «generations@school» για την επιλογή της καλύτερης πρωτοβουλίας από κάθε χώρα.

Διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων υλοποιεί δράσεις και προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης. Με αιτία τη συχνή πρόκληση τροχαίων σε περιοχές όπου  υπάρχουν σιδηροδρομικές γραμμές και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής και Διεθνούς καμπάνιας ενημέρωσης για την ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα Οδική Ασφάλεια: «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις».

Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να αποσταλούν έως και την Παρασκευή  26 Απριλίου 2013 στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα
Μεσογείων 156
Τ.Κ. 155 10, Χολαργός
Υπόψη κας Μαγδαληνής  Καρδαρά

Ειδικά τα έργα  video-art/animation και οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν είτε ταχυδρομικά σε ψηφιακή μορφή στην παραπάνω ταχυδρομική διεύθυνση είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: roadsafetycontest@ioas.gr

Ένταξη των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των δήμων Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα “Ανακύκλωση στα σχολεία-Αλλάζοντας συμπεριφορές” που πραγματοποιείται από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης)

Χορήγηση άδειας ένταξης των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των δήμων Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα “Ανακύκλωση στα σχολεία-Αλλάζοντας συμπεριφορές” που πραγματοποιείται από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).


Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης – «Δραστηριότητες πεδίου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση», με θέμα «Δραστηριότητες πεδίου στον Εθνικό
Δρυμό Πάρνηθας»
.
Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρες 09:30 π.μ-17:30μ.μ.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπ/σης από την Αττική και την περιφέρεια.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής μέχρι και και την 5η Απριλίου 2013 στα γραφεία της ΕΕΠΦ, με φαξ στο 210 3225285 ή με e-mail στο education@eepf.gr.

Ενδεικτικό πρόγραμμα σεμιναρίου

Photo album

Δείτε το στο slideshare.net

Πραγματοποίηση Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού για τα Δάση και τη Δασοπονία “Young People in European Forests”

Η Ειδική Γραμματεία Δασών και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τη συμβολή των δασαρχείων και των δ/νσεων δασών συνδιοργανώνουν τον πανελλαδικό διαγωνισμό “Young People in European Forests”. Ο διαγωνισμός είναι πανευρωπαϊκός διαγωνισμός γνώσεων στο αντικείμενο της δασοπονίας και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει δύο στάδια, το ευρωπαϊκό και το εθνικό. Η νικήτρια ομάδα του εθνικού σταδίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό στάδιο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την ύλη και τον κανονισμό του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα www.parnitha.net Δράσεις Διαγωνισμός για τα Δάση.

Οι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.parnitha.net. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 18.3.2013

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – “Χελιδονίσματα” κατασκευές και φωλιές με θέμα τα χελιδόνια

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει την 5η συνάντηση ξεφτεριών:

Τα ξεφτέρια μαθαίνουν για τα χελιδόνια και φτιάχνουν κατασκευές (mobile) με θέμα τα χελιδόνια

Την Κυριακή 10 Μαρτίου  στις 11.00 στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» (Τέρμα Σπ. Μουστακλή, Ίλιον)

Δελτίο Τύπου (5/3/2013)

Αίτηση συμμετοχής

Δίκτυο ΜΕΝΩΝ – Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Δίκτυο ΜΕΝΩΝ (www.menon.org.gr), αξιοποιώντας τα αποτελέσματα του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας (της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας, www.protovoulia.org), πραγματοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος (2012-13) το «Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία», στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί, που εμπλέκονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.innovation.edu.gr, όπου έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο εν λόγω πρόγραμμα.

16ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ

Οι περιβαλλοντικές ομάδες  του 2ου ΕΠΑ.Λ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας προκηρύσσουν τον «16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» και καλούν όλους τους μαθητές  (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.

Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στο 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου (Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8, τ.κ 111 41, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2288340 & 210 2288341 Fax: 210 2288340, e-mail: mail@2epal-galats.att.sch.gr).

Αφίσα διαγωνισμού

Εγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α



ΚΠΕ Λαυρίου σεμινάριο 22-23/2/2013 Εισηγήσεις : α) ΤΠΕ στην Εκπαίδευση β) H Δικτυακή πύλη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. γ) Ιστοσελίδων ΠΕΕΚΠΕ δ) Πύλης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Εισήγηση του Β. Μακράκη Καθηγητή ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο/Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Δείτε το στο slideshare.net

Εισήγηση του Δ. Γκότζου Υπ. Π.Ε. Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας H Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στη Δικτυακή Πύλη του ΥΠΑΙΘΠΑ www.e-yliko.gr

Δείτε το στο slideshare.net

Εισήγηση της Β. Πετρίδου Υπ. Π.Ε. Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας Παρουσίαση Ιστοσελίδων ΠΕΕΚΠΕ και Πύλης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης (edutv.gr)

Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση