Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2012"

Έγκριση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2012-2013 εγκρίθηκαν σύμφωνα με την

ΑΠΟΦΑΣΗ 27898/20-12-2012

Eπισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικό έτος 2012-2013

ΕΠΕΙΓΟΝ

Σχετικά με τις επισκέψεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ),  η αίτηση υποβάλλεται από έναν επιμορφωμένο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση εκπαιδευτικό.

Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση σε δυο ΚΠΕ. Οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010).


Προσοχή όλες οι αιτήσεις για τα ΚΠΕ θα γίνονται μέσω των Υπευθύνων μέχρι τις 21/12/2012.

Είναι απαραίτητο η τελευταία επιμόρφωση του εκπαιδευτικού που αιτείται επίσκεψη σε ΚΠΕ να αποστέλλεται συνημμένη με την αίτηση επίσκεψης.

Το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Η αίτηση συμμετοχής (έγγραφο WORD)


ΕΠΕΙΓΟΝ

ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ανθρωπογενές περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση» της Δεκαετίας για την Αειφόρο Ανάπτυξη, συνδιοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με το ΚΠΕ Δραπετσώνας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, Πειραιά και Δυτικής Αττικής.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΚΠΕ Δραπετσώνας, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι : «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των ελεύθερων αστικών χώρων»

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής μέχρι τις 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Εθελοντική δράση 9/12

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης” για να συμμετέχετε στην κοινή εθελοντική δράση της Κυριακής 9/12  με καθαρισμούς λιμνών και φυτεύσεις.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10:45 πμ με μία εικοσάλεπτη παρουσίαση για την οικολογική αξία του Πάρκου και μία προβολή σε power point για τα βασικά είδη πουλιών του Πάρκου. Η παρουσίαση θα γίνει στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής με είσοδο από τις εργατικές πολυκατοικίες (τέρμα οδού Σπύρου Μουστακλή, κάθετη στην Λεωφόρο Δημοκρατίας).

Εκπαιδευτικές επισκέψεις – ξεναγήσεις σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στο Κέντρο ΓΑΙΑ

Το Δ.Σ. του κέντρου ΓΑΙΑ (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή) αποφάσισε να καθιερώσει είσοδο 1 €  για κάθε μαθητή, μια φορά την εβδομάδα από τις 8 Ιανουαρίου 2013 έως το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιο 2013).

Το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Παράταση προθεσμίας υποβολής προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ( Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας )

Παρατείνεται η οριζόμενη από την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 121118/Γ7/8-10-2012 και θέμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το έτος 2012-2013» προθεσμία υποβολής προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας).

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα προθεσμία υποβολής προγραμμάτων η Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση