Αρχείο για "Νοέμβριος, 2019"

Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 25 Νοεμβρίου 2019 έως 3 Μαΐου 2020

«Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος περιοδικής έκθεσης, που το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου φέρνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα από 25 Νοεμβρίου 2019 έως 3 Μαΐου 2020.

Mία έκθεση του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μας προσκαλεί σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι πίσω στον χρόνο, στα τροπικά δάση του Αιγαίου: Κεντρικό της θέμα είναι το εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με κίνηση και ήχο! Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει σε επαφή το κοινό με τα μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθώματα και τον ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων τους στα οικοσυστήματα. Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικότατα και εντυπωσιακά απολιθώματα από τις πρόσφατες ανασκαφές του 2018-2019 στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, καθώς και πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στην Λέσβο πριν από 19 εκατομμύρια χρόνια. Η περιήγηση στην έκθεση περιλαμβάνει επιστημονική ενημέρωση μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στο ηλικιακό επίπεδο των επισκεπτών/τριών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ιστορία της Γης και ιδιαίτερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:00-20:00, καθώς και το Σαββατοκύριακο ώρες 11:00-20:00.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή οργανώνονται οργανώνονται προγράμματα για μαθητικές ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και για ομάδες Φοιτητών/τριών και Σπουδαστών/τριών. Τα προγράμματα επιστημονικής ενημέρωσης διαρκούν 45 λεπτά και πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) ανά μία ώρα. Η είσοδος είναι δωρεάν, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 94 69 641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-14:30).

Ίδρυμα Ευγενίδου Πρόγραμμα ομαδικών μαθητικών επισκέψεων (Πληροφορίες για την έκθεση στη σελ. 37)

museum FI LesvosEugenidio

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης της Αττικής

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Πάρνηθα, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης της Αττικής με σκοπό την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
Ειδικότερα, το σεμινάριο στοχεύει :

α) στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών
β) στην Βιωματική γνωριμία των εκπαιδευτικών με τις προσφερόμενες δραστηριότητες και τις ιδιαίτερες συνθήκες ενός δασικού οικοσυστήματος
γ) στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρόμοιας θεματικής κατά την φετινή σχολική χρονιά.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Συμμετέχοντες: 5 εκπαιδευτικοί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για μία εκ των δύο προτεινόμενων ημερομηνιών.

Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες  να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια (κατάλληλη περιβολή για περπάτημα στο βουνό).

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα : https://tinyurl.com/sgjwkmd (Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 26-11-2019.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 –  Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019

09:30 Συνάντηση στο τελεφερίκ – όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητα
09:30 – 10:00 Ανάβαση στην Πάρνηθα με τελεφερίκ – μετακίνηση στο πεδίο με λεωφορείο του Φ.Δ.Ε.Δ.Π.
10:00 – 10:20 Επίσκεψη σε έκταση με αναδασώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα
10:30 – 10:50 Επίσκεψη στο φυτώριο κεφαλληνιακής ελάτης
11:30 – 12.30 Περιβαλλοντικό μονοπάτι
12:30 Άφιξη σε χώρο δασικής αναψυχής. Θα υπάρχει χρόνος για όποιον επιθυμεί να πάρει ένα πρόχειρο γεύμα (δεν καλύπτεται το κόστος του από τον Φορέα)
14.00 Αναχώρηση από το βουνό – επιστροφή στο τελεφερίκ

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΚΠΕ Φιλίππων – Πρόσκληση συμμετοχής στην συντονιστική επιτροπή και στην παιδαγωγική ομάδα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου : «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση»

kpe filip

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση» που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλίππων, το οποίο ιδρύθηκε με την υπ΄αριθ. Πρωτ.213789/Δ2/30-12-2015,  πρόκειται να ανανεώσει την λειτουργία του για το σχολικό έτος 2019-2020. Προκειμένου να διαμορφώσουμε τις επιτροπές του Δικτύου για την υποβολή του αιτήματος, παρακαλούμε, εάν και εφόσον επιθυμείτε  να συμμετάσχετε με ενεργό ρόλο στη λειτουργία του, να μας γνωστοποιήσετε τη συμμετοχή σας και το ρόλο που θα επιθυμούσατε στη νέα συνεργασία.

Η πρόσκληση αφορά:

-τους συντονιστές αειφορίας
-τα ΚΠΕ, ως συνεργαζόμενα ΚΠΕ
-τα μέλη των Π.Ο. των ΚΠΕ (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη)
-τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης/σχολικών δραστηριοτήτων σχολείων (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη)
-εκπαιδευτικούς Π&Δ Εκπ/σης (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη).

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή σε μία από τις ανωτέρω επιτροπές, το αργότερο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2019, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΠΕ.

Στοιχεία επικοινωνίας: email: kpefilip@yahoo.gr

 

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ως συντονιστής από το 2013 του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» πρόκειται να ανανεώσει τη λειτουργία του Δικτύου για το σχολικό έτος 2019-20.

Καλεί λοιπόν τις σχολικές ομάδες, τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσηςή Σχολικών Δραστηριοτήτων, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο:

Α. Να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διαβάζοντας το συνημμένο έγγραφο ή αναλυτικά από την  ιστοσελίδα του δικτύου στον σύνδεσμο https://kpekordeliou.wixsite.com/viosimipoli  και στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ http://www.kpe-thess.gr/networks/biosimipoli/

Β. Να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/viosimipoli20 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2019. Όσοι συμμετείχαν στο δίκτυο προηγούμενες σχολικές χρονιές και επιθυμούν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους,  παρακαλούνται να υποβάλλουν επίσης την παραπάνω αίτηση.

Αναλυτικά μπορούν να κάνουν αίτηση:

Α. Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προτίθενται να υλοποιήσουν με μαθητές προγράμματα σχετικά με τη θεματολογία του Δικτύου.
Β. Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Γ. Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ
Δ. Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία

ΚΠΕ Ανωγείων – Πρόσκληση για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού απo τις Παιδαγωγικές ομάδες των ΚΠΕ που συμμετέχουν στο Δίκτυο

Το ΚΠΕ Ανωγείων, ως συντονιστής του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες», και στο πλαίσιο των αποφάσεων της παιδαγωγικής και συντονιστικής ομάδας, καλεί τις Π.Ο. των ΚΠΕ που συμμετέχουν στο Δίκτυο να επιλέξουν θεματική ενότητα και να παράξουν  εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο του Δικτύου.

Το εκπαιδευτικό υλικό θα πρέπει να αποσταλεί στο ΚΠΕ Ανωγείων έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στο παρακάτω mail: mail@kpe-anog.reth.sch.gr ή σε cd στην παρακάτω διεύθυνση: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, Μαθητική Εστία, Ταχ. Δ/νση: Ανώγεια Ρεθύμνης,Ταχ. Κώδικας:  74051, Κρήτη.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Ανωγείων : Πρόσκληση για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

 

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. – «Η Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» Πάτρα, 13-15 Μαρτίου 2020

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. με θέμα: «Η Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής»

θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 & 15 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση θα πρέπει να στείλουν πλήρες κείμενο με ανώτατο όριο τις 3.000 λέξεις (6-8 σελίδες) μέχρι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. Η υποβολή των διαμορφωμένων κειμένων των εργασιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση d.s.peekpe@gmail.com

Για την καλύτερη οργάνωση και τον προγραμματισμό του Συνεδρίου όσοι προτίθενται να υποβάλουν εργασία στο 8ο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση http://bit.ly/8_synedrio_peekpe_ergasia

Ανακοίνωση της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Οδηγίες και Υπόδειγμα Μορφοποίησης Εισηγήσεων

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση