Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2016"

ΚΠΕ Φιλιατών – Πρόσκληση για ένταξη και επανένταξη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Υδροκίνηση

http://www.kpe-filiaton.gr/images/headers/filiates-logo.jpg

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών, με τίτλο: «Υδροκίνηση», συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του. Το ΚΠΕ Φιλιατών προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε συμμετέχουν από την προηγούμενη χρονιά,  είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά. 

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά ή να επανενταχθούν στο Δίκτυο «Υδροκίνηση» θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τον πίνακα excel που επισυνάπτεται  μέσω  των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής θα είναι η Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης

kpe stylidaΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης

 
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την αίτησή τους στην υπεύθυνη Π.Ε. 

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών – Πρόσκληση συμμετοχής στη δράση «Χριστουγεννιάτικοι Φρουροί του Δάσους: Christmas free forest»

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο Απορρίμματα: Τα χρήσιμα…«άχρηστα», προσκαλεί τη Σχολική Κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να κατασκευάσουν φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου τους, των τάξεών τους, αλλά και του σπιτιού τους, με τρόπο μοναδικό και εναλλακτικό.

Εμείς περιμένουμε ανταλλάξετε ιδέες, ευχές, αναμνήσεις και όνειρα μέσα από το ιστολόγιο My alternative Christmas tree (http://myownchristmastree.blogspot.gr/). Απλά στείλτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα Τα Ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα στο myownchristmastree@gmail.com.  Θα φροντίσουμε να φτάσουν τα νέα σας παντού!

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος “Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών” 2017

Σας ενημερώνουμε ότι, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δραστηριοτήτων του ΥΠΠΕΘ και της UNICEF για την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ.

«Έγκριση υλικού και υλοποίησης δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Λέμε Αντίο στην Πλαστική Σακούλα» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» για το σχ. έτος 2016-2017

Έγκριση υλικού και υλοποίησης δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Λέμε Αντίο στην Πλαστική Σακούλα» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για το σχ. έτος 2016-2017 με τις κάτωθι επισημάνσεις από το ΙΕΠ:
(α) Οι επισκέψεις στα σχολεία και η ενημέρωση των μαθητών/-τριών δύνανται να πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των εν λόγω σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/-τριών.
(β) Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις συγκεκριμένες ενημερώσεις είναι προαιρετική και δύναται να πραγματοποιηθεί εφόσον εντάσσονται στο πλαίσιο συγκεκριμένης δράσης ή σχολικής δραστηριότητας.
(γ) Η ενημέρωση των μαθητών/-τριών θα πρέπει να γίνεται παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα και θα πρέπει να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στην ηλικία και στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών/-τριών. Επίσης, προτείνεται και η παρουσία του/της Υπευθύνου/-ης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ή του/της Υπευθύνου/-η Σχολικών Δραστηριοτήτων) της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης.
(δ) Η ενημέρωση θα γίνεται χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση και δεν θα περιλαμβάνει διανομή
οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Σεμινάριο με τίτλο : «Καλλιεργώντας … αξίες στο σχολικό κήπο» 16 & 17 Δεκεμβρίου 2016

 

afisa_knpoi

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Σεμινάριο με τίτλο : «Καλλιεργώντας … αξίες στο σχολικό κήπο» 16 & 17 Δεκεμβρίου 2016 σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Γ΄ & Δ΄ Αθήνας και Β΄/θμιας Γ΄ Αθήνας

   

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Διαγωνισμός για την Αξιοποίηση του Διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (7 Φεβρουαρίου 2017) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE), και γιορτάζεται στην Ελλάδα και σε πάνω από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο για 14η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως από τα παιδιά και τους νέους, σε όλο τον κόσμο. Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (αρ.πρωτ.183466/Δ2/1-11-2016). Την ευθύνη οργάνωσης για τη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τo Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αναλάβει την ευθύνη Υλοποίησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου “EL-SIC: The Hellenic Safer Internet Center – Making a Better Internet for Kids and the Society”. Tο έργο επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: την ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σχετικά με το Internet (www.saferinternet4kids.gr), την συμβουλευτική υποστήριξη των χρηστών Internet και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (www.helpline.gr, τηλ. 2106007686), καθώς και την καταγγελία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου (www.safeline.gr). Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα INSAFE (www.betterinternetforkids.eu) και INHOPE (www.inhope.org), συνδράμοντας ενεργά στην πανευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΥΠΠΕΘ συνδιοργανώνουν διαγωνισμό για την αξιοποίηση του διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές του επαγγέλματος που θέλω να ακολουθήσω ή των επαγγελμάτων των γονιών μου μέσα από το Διαδίκτυο».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

 Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Έγκριση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2016-2017 εγκρίθηκαν σύμφωνα με :

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ 21661/6-12-2016  Απόφαση έγκρισης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017
  2. ΑΠΟΦΑΣΗ 22390/14-12-2016  Τροποποίηση Απόφασης έγκρισης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017

 

 

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – NEO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “ΘΑΛΑΣΣΑ – ΘΑΛΑΣΣΑ”

«ΘΑΛΑΣΣΑ -ΘΑΛΑΣΣΑ»

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του. Έμφαση δίδεται στις επιπτώσεις της ρύπανσης της θάλασσας στην βιοποικιλότητα από τα απορρίμματα και ειδικότερα από πλαστικά αντικείμενα.
Δομή του προγράμματος:
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο εργαστήριο Υδροβιολογίας.
Δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές σε ρόλο ερευνητή, με διαδραστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και να εργαστούν με δείγματα της συλλογής του Μουσείου.
Για μαθητές ΣΤ’Δημοτικού, Α’& Β’ Γυμνασίου
Δωρεάν για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016.
Για να κλείσετε την επίσκεψή σας τηλεφωνήστε: 210-8015870 και εσωτ. 550 (κα Θεοδωροπούλου) από τις 9:00 – 14.30, τις καθημερινές, εκτός Δευτέρας
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα:http://www.gnhm.gr/education-page/programs/

 

Έγκριση του Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών»

Έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών», για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019.
Η ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών», υλοποιείται από το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης.
Σκοπός του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και την κοινωνία (φορείς και πολίτες) σχετικά με τρόπους και πρακτικές που συνδέονται με την αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων κάθε υδατικού διαμερίσματος και η εφαρμογή της βιωματικής εκπαίδευσης και της συνεργασίας εντός και εκτός της σχολικής μονάδας που οδηγεί στην ανάπτυξη πολλαπλών γνώσεων και δεξιοτήτων, με παράλληλη και ταυτόχρονη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη αναπτύσσοντας πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργικότητας και αγάπης προς περιβάλλον που ζουν.
Όσες περιβαλλοντικές ομάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΘΔ παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στην Υπεύθυνη Π.Ε.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση