Αρχείο για "Σεπτέμβριος, 2015"

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Παράρτημα Αττικής) -Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα 5 Νοεμβρίου 2015 με θέμα:«Πόλεμος, αίμα, τρόμος, καταστροφές, προσφυγιά, αλληλεγγύη, ειρήνη»

PEEKPE photoΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Παράρτημα Αττικής) την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30 μμ θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3) Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Πόλεμος, αίμα, τρόμος, καταστροφές, προσφυγιά, αλληλεγγύη, ειρήνη»

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 9959251 ή στο mail: secretary@kpea.gr μέχρι την Παρασκευή 30/10/2015.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα

ΚΠΕ Μαρώνειας – Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο ΠΕ με τίτλο: Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 & Ε4»

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 & Ε4», που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας, ύστερα από μια πετυχημένη τριετή πορεία, πρόκειται να παρατείνει τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία σχολικά έτη (2015-2018).

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά και να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη σχετική συνημμένη φόρμα (στο έγγραφο του ΚΠΕ Μαρώνειας) ως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στη διεύθυνση: info@kpemaronias.gr ή mail@kpe-maron.rod.sch.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 25330 22596.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μαρώνειας

ΚΠΕ Ελευσίνας – Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2015-2016

Το ΚΠΕ Ελευσίνας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν περιβαλλοντικές ομάδες των σχολικών μονάδων για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το έγγραφο 208971/Δ2/22-12-2014 του ΥΠΑΙΘ.

  • «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι… για μύστες στην αειφορία» – Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.
  • «Παράκτια Ελευσίνα… Μια γειτονιά του Σαρωνικού» – Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.

Πρόσθετες πληροφορίες και το εκπαιδευτικό υλικό των περιβαλλοντικών μας προγραμμάτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοθέση του ΚΠΕ Ελευσίνας http://kpe-elefs.att.sch.gr/

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο, με τίτλο : «Δημιουργική γραφή και περιβαλλοντική σκέψη μέσα από τις έννοιες της κατανάλωσης και του οικολογικού αποτυπώματος» 7-10-2015

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο, με τίτλο :

 «Δημιουργική γραφή και περιβαλλοντική σκέψη μέσα από τις έννοιες της κατανάλωσης και του οικολογικού αποτυπώματος»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, Ιωαννίνων και ΠεντέληςΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΧΑΪΑΣ, 15234 Χαλάνδρι, τηλέφωνο επικοινωνίας 2106822111, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 16.30 – 20.00

Συμμετέχοντες : 30 εκπαιδευτικοί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. Στην περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις, μπορούν να συμπληρωθούν από εκπαιδευτικούς άλλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 2-10-2015 και ώρα 12.00μ.μ.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Περιοδικό της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε)

 

 

 

 

 

 

 

Το εφημεριδάκι των εκπαιδευτικών WWF

Αύγουστος 2015    Τεύχος 63

Βιβλιοθήκη Τμήματος Π.Ε. (Ενημέρωση 26/09/2015)

Η βιβλιοθήκη του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εμπλουτίστηκε με νέο εκπαιδευτικό υλικό (επισήμανση με κόκκινη έντονη γραφή bold) και από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, Ζακύνθου και Παρανεστίου, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, την ActionAid, τη Medasset, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες (UNHCR) και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν προγράμματα.

Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην περίπτωση που επιθυμείτε να δανεισθείτε εκπαιδευτικό υλικό.

Εκπαιδευτικό υλικό

ΚΠΕ Παρανεστίου – Ένταξη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του ΚΠΕ με τίτλο: « Υπαίθρια Ζωή και Π.Ε.»

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Παρανεστίου με τίτλο «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» συνεχίζει να είναι ενεργό μέχρι το 2017.

Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο για τα σχολικά έτη 2015-2017, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα αίτησης και το πρωτόκολλο συνεργασίας. Όλα τα παραπάνω έγγραφα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.kpeparanestiou.gr στη μπάρα «Εθνικό Θεματικό Δίκτυο – Φόρμα Αίτησης»

Τα σχολεία που ανήκουν ήδη στο δίκτυο και έχουν ανανεώσει τη συμμετοχή τους από την προηγούμενη χρονιά, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία συμπληρωματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι τα σχετικά έγγραφα (αίτηση και πρωτόκολλο συνεργασίας) αφού υπογραφούν από τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας πρέπει να αποσταλούν στην υπεύθυνη Π.Ε.

Έγγραφο του ΚΠΕ Παρανεστίου (pdf)

Φόρμα αίτησης (word doc)

Πρωτόκολλο συνεργασίας (word docx)

MEdIES – Έρευνα για τις Απόψεις των Νέων της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη

banner

Ενημέρωση σχετικά με την παρακάτω επιστολή της MEdIES που αφορά έρευνα με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη :

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, προσωπική υγεία και ευτυχία, δύναμη και κουράγιο για τη δύσκολη δουλεία που έχετε μπροστά σας.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, εφόσον το επιθυμείτε να μας βοηθήσετε στην προώθηση της πληροφορίας για την έρευνα για νέους από τη Μεσόγειο ηλικίας μεταξύ 15 και 35 ετών, με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη που πραγματοποιούμε αυτήν την περίοδο.

Η έρευνα είναι διεθνής και θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τις απόψεις των νεαρών Ελλήνων με εκείνων από άλλες χώρες, υπό το φως της τρέχουσας μεταναστευτικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

Σας στέλνουμε το σχετικό σύνδεσμο και σας παρακαλούμε να το προωθήστε, σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία, μαθητές/τριες και νέους/ ες.

Η έρευνα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και η συμπλήρωση παίρνει περίπου 30 λεπτά.

Ερωτηματολόγιο σε τρεις γλώσσες: http://www.medies.net/articles.asp?cID=8&aID=989
Ερωτηματολόγιο στα Ελληνικά: https://docs.google.com/forms/d/1VsR_SY-Wiv9BXHsa-z6LLNdIziYVmHYt_z3Mji3E5Rs/viewform

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Βασίλης Ψαλλιδάς
MEdIES

Πανεπιστημίου Αιγαίου “Χρυσός Χορηγός” στο “Athens Job Festival 2015”

12038141 10153402781524930<br />
1978270895890271385 n

Σας ενημερώνουμε ότι τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συμμετάσχουν ως “Χρυσός Χορηγός” στο “Athens Job Festival 2015”, που θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου!

Ειδικότερα, στις 26/09 και ώρα 15:30-16:45, τα Προγράμματά μας θα εκπροσωπηθούν στο πάνελ «Συνέργεια στη Δια Βίου Μάθηση», με την παρουσιάση του θέματος «Ακαδημαϊκή κοινότητα και ανεργία».

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://jobfestival.gr/

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση