Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2018"

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής «Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)» 17 Μαρτίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό  Σεμινάριο σε συνεργασία με το  ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής.

«Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics)»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) Λεωφ. Κηφισίας 213, Μαρούσι, (δείτε το χάρτη : https://tinyurl.com/y8j5whmx ) στις 17 Μαρτίου 2018.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ    
Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΓΩΝΑ 3ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
2 ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
3 ΓΚΙΖΕΛΗ ΙΟΥΛΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
4 ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
5 ΛΑΤΑ ΧΡΥΣΗ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6 ΜΑΖΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
7 Μαριδάκη Βασιλική 1 γυμνασιο χολαργού
8 ΡΟΓΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
9 ΡΟΚΟΜΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
10 ΤΡΙΓΚΑΤΖΗ ΑΝΝΑ 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
11 ΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
12 ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ   
Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 1ο Γ/ΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 ΜΠΑΜΠΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
3 ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 1 Γυμνάσιο Κηφισιας
4 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Δ/ΝΤΡΙΑ)
5 Κοτρώτσιος Γεώργιος Γυμνάσιο Λυκόβρυσης
6 Κρανιωτη Παναγιωτα 1ο Λυκειο Κηφισιας
7 ΤΕΚΑΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
8 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 1o ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
9 ΣΑΜΟΙΛΗ ΑΝΝΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
10 ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΑΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
11 ΣΤΡΑΝΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
12 ΣΑΛΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΕΕΕΚ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
13 Καρπουζα Μαρια 7 Γυμνασιο Νεας Ιωνιας
14 ΚΑΨΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΠΑΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
15 Κυριακάκη Θεοδώρα 1ο ΓΕΛ Πεύκης
16 ΛΕΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό  Σεμινάριο που διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας.

«Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα ή Υπηρεσία
1 Απέργη Βασιλική 1o Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού
2 Ζαφειροπούλου Μαρία 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
3 Θεοδωρακοπούλου Παρασκευή 6ο Γυμνάσιο Ν.Ηρακλείου Αττικής
4 Κυριακάκη Θεοδώρα 1ο ΓΕΛ Πεύκης
5 Πλέσσα Παναγιώτα 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού
6 Ταγκαλάκη Αικατερίνη ΕΠΑΛ Αναβρύτων
7 Τεκάτογλου  Δέσποινα 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης
8 Τρίγκατζη Αννα 1o ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

 

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για τη διοργάνωση Σεμιναρίου, με τίτλο : «Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)», Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για τη διοργάνωση Σεμιναρίου,  με τίτλο :

«Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)»

Oι εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου  είναι  η απόκτηση γνώσης για το περιεχόμενο, τα  χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές του STEM, η σύνδεση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με το STEM και η παιδαγωγική αξιοποίηση των παραπάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) στις 17 Μαρτίου 2018 και απευθύνεται σε 10 εκπαιδευτικούς από κάθε Διεύθυνση.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 19-02-2018

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α. και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄και Γ΄ Αθήνας για τη διοργάνωση Σεμιναρίου, με τίτλο : “Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και στο χώρο του σχολείου”, 09 & 10 Μαρτίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α. και  τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄και Γ΄ Αθήνας για τη διοργάνωση Επιμορφωτικού Σειναρίου  με τίτλο :

” Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και στο χώρο του σχολείου “

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφ. Κηφισίας 213, Μαρούσι, (δείτε το χάρτη : https://tinyurl.com/y8j5whmx)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 28-02-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

 

Περιβαλλοντική – Κλιματική Μετανάστευση Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Το παιδαγωγικό υλικό Περιβαλλοντική – Κλιματική Μετανάστευση δημιουργήθηκε από Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Νομού Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μικτής Μάθησης (Blended Course) του Ευρωπαϊκού έργου «S.A.M.E. WORLD – Αειφορία | Ευαισθητοποίηση | Κινητοποίηση | Περιβάλλον» στην Παγκόσμια Εκπαίδευση. Το έργο S.A.M.E. WORLD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος EuropeAid και συντονίζεται από τον φορέα CIES Onlus (ΙΤ). Εθνικός συντονιστής του έργου για την Ελλάδα είναι το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας & Πολιτιστικών Θεμάτων, προτίθεται να συνδιοργανώσει με το Δήμο της Νέας Ιωνίας, σε χώρους του Δήμου, πενθήμερο παρουσιάσεων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κατά τα μέσα του Μαϊου 2018, για τα σχολεία της Διεύθυνσης που εκπονούν προγράμματα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά .

Η παρουσίαση των προγραμμάτων δύναται να γίνει με : αφίσες, θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικά δρώμενα, παιχνίδια ρόλων, ζωγραφική, φωτογραφία, ταινίες μικρού μήκους, κατασκευές και άλλα.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν και υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα είναι περίπου 10-15΄και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των σχολείων. Επιπλέον χρόνος θα δοθεί – εφόσον υπάρχει δυνατότητα – μόνον σε περιπτώσεις παρουσίασης θεατρικών ή δρώμενων από τους μαθητές επί σκηνής και όχι σε παρουσιάσεις μέσω ppt ή video. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής : η έγκαιρη αποστολή του υλικού παρουσίασης σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων προ της παρουσίασης.

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων : 15-02-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου με τίτλο : «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό  Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Α’, Β’ & Γ’ Αθήνας και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β’ & Γ’ Αθήνας & Δυτικής Αττικής καθώς και με  τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων με τίτλο : «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους των σχολείων : Ειδικό Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Κωφών &Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή Αττικής – δίπλα στη στάση του μετρό ‘Δουκίσσης Πλακεντίας’).

Δείτε το στο slideshare.net

MEdIES – Ανακοινώσεις σχετικά με : το Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ετήσια ‘Μαθητική Εβδομάδα Δράσης’ της Action Aid, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα MONUMENTA, το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους

1) Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Αρχαία Ολυμπία, 19-23 Απριλίου 2018.
Πληροφορίες : Συμπόσιο και Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

2) Ετήσια ‘Μαθητική Εβδομάδα Δράσης’ της Action Aid, που φέτος έχει τίτλο ‘Πλανήτης 2030’: Η δράση απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και σε ομάδες μη-τυπικής εκπαίδευσης, ή πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση με κοινωνικό αντίκτυπο.
Πληροφορίες :
Μαθητική Eβδομάδα Δράσης

3) Η MONUMENTA οργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα με θέμα τα μνημεία σε κίνδυνο.
Πληροφορίες : monumenta.org

4) Το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους SYNTHESIS, 21-23 Φεβρουαρίου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Γραβιάς 4-6 (πλατεία Κάνιγγος), Αθήνα.
Το MEdIES συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Μέρος με την ταινία: Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων «Το Δώρο της Βροχής» σε κωφούς και βαρήκοους μαθητές.
Πληροφορίες : synthesisfest

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το σεμινάριο του ΕΘΔ βιώσιμη πόλη μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2018

Η Παράταση υποβολής αιτήσεων αφορά το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018.    

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθ. ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση https://tinyurl.com/viosimiAthina μέχρι και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση