Αρχείο για "Ιανουάριος, 2018"

Το ΚΠΕ Λαυρίου – Πρόσκληση στην Ημέρα Προσανατολισμού, 14 Μαρτίου 2018

Το ΚΠΕ Λαυρίου προτίθεται να οργανώσει Ημέρα Προσανατολισμού στις 14 Μαρτίου 2018 με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με το αγώνισμα αυτό και σε συνέχεια της επιμορφωτικής ημερίδας που είχε οργανώσει το ΚΠΕ στις 11 Νοεμβρίου 2017 που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο ‘Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ’. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον ‘Πανελλήνιο Επιστημονικό και Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού –  Orienteering’. Στην μαθητική αυτή ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης από την Αττική, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς και μαθητές Ε΄ και Στ΄ δημοτικού από την Αν. Αττική.

Το orienteering είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι αθλητές καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη. Μπορεί να περιγραφεί σαν άθλημα με δύο όψεις, την σωματική και την καθαρά πνευματική-ψυχολογική.

Στην μαθητική ημερίδα στις 14/3/2018 που θα διεξαχθεί στην πόλη του Λαυρίουθα υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την εμπειρία των μαθητών, οι οποίες προσφέρονται για να γνωρίσουν οι μαθητές την βιομηχανική κληρονομιά της πόλης (orienteering σε αστικό περιβάλλον).

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει είτε με το ΚΠΕ Λαυρίου (kpelav@yahoo.gr) είτε με τον κ. Δημήτρη Καραδημητρίου (πρόεδρο του ΠΕΑΣΕΑΑΠ – psekp.o@gmail.com – σχολείο: 22920 69225, κινητό: 6974778828) μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στέλνοντας e-mail και δηλώνοντας πόσα άτομα υπολογίζει να έρθουν καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου

ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου – Πρόσκληση σε σεμινάριο Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. « Οταν η Φύση Δημιουργεί … Πολιτισμό» 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από το ΤΔΥ του, (Υποέργο 2, Άξονας Προτεραιότητας 6) και στα πλαίσια της εκπαίδευσης  για το περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη,  διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο  του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. «ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»  με θέμα

«H Παραδοσιακή κοινωνία και ο πολιτισμός της, ως μοντέλο αειφορίας στη σύγχρονη εποχή».

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και στα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, στα μέλη των Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. (Συμμετοχή μέχρι 2 άτομα από κάθε Κ.Π.Ε. και μέχρι 4 Κ.Π.Ε. και στα Κ.Π.Ε. των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν ως μέλη στη Συντονιστική Επιτροπή του δικτύου), στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Σ.Δ.-Π.Ε,) των  Διευθύνσεων Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπ/σης της επικράτειας που συνεργάζονται με το Δίκτυο (μέχρι 4). και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο για το Σχολ. Έτος 2017 – 18  (μέχρι 2 εκπαιδευτικοί από κάθε σχολική ομάδα που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, εντός Νήσου Χίου και 1 εκπαιδευτικός (ή 1 αναπληρωματικός)  από κάθε σχολική ομάδα, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι οι παραπάνω θα συμμετάσχουν εφόσον έχουν εισήγηση ή παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματός τους της παρούσας σχολικής χρονιάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 01 Απριλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του  Κ.Π.Ε Ομηρούπολης στο Βροντάδο της Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Ξενοδοχείο CHANDRIS Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να στείλουν την παρακάτω αίτηση (Υπόδειγμα 3) συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2018 στην Υπεύθυνη Π.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MEDCIS που συντονίζει το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ( Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου

Προηγούμενη ανάρτηση

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MEDCIS που συντονίζει  το ΕΛΚΕΘΕ  και αφορά την εφαρμογή της Οδηγίας για την Θαλάσσια Στρατηγική  θα δημιουργηθεί  ένα επιστημονικού περιεχομένου online παιχνίδι για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Υποστηρικτό υλικό στα Αγγλικά: Booklet for MSFD: Marine Strategy Framework Directive MEDCIS project – Activity 5

Η παραπάνω φόρμα θα αποσταλεί στα e-mail roulan@hcmr.gr (ΕΛΚΕΘΕ) και medcisgaming@unisalento.it με κοινοποίηση στο e-mail grpere@dide-v-ath.att.sch.gr (Υπεύθυνη Π.Ε.)

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στο παιχνίδι με τις μαθητικές τους ομάδες, θα ενημερωθούν στα προσωπικά τους e-mail για τη σχετική επιμόρφωση από ομάδα επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ.

 

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Συνεστίαση σε ταβέρνα – Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, 29 Ιανουαρίου 2018

PEEKPE photo AttikisΗ Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Αττικής της ΠΕΕΚΠΕ σας προσκαλεί  σε συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας 29ης Ιανουαρίου 2018 (παραμονή Τριών Ιεραρχών) στη γνωστή ταβέρνα του Σπύρου «Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ» πίσω από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης. Ελάτε να συζητήσουμε, να πιούμε το κρασάκι μας και να τραγουδήσουμε. Οι τυχεροί των πέντε (5) νομισμάτων  θα κερδίσουν βιβλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και ενημέρωσή σας για θέματα του Συλλόγου μας και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης γενικότερα.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο τηλ. 210-9959251 ή με email στο secretary@kpea.gr ή στα κινητά τηλέφωνα που αναγράφονται στην πρόσκληση.

Πληροφορίες : Πρόσκληση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Αττικής το 2018 – Υποβολή υποψηφιοτήτων

PEEKPE photo Attikis

Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!

Σε συνέχεια της πρόσκλησης της 20ης Νοεμβρίου 2017 για υποβολή υποψηφιοτήτων για τη Διοικούσα και την Εξελεγκτική Επιτροπή του Παραρτήματος Αττικής σας προωθούμε το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε ενόψει της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 4.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΠΕ Αργυρούπολης.

Προχωράμε στην πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής μας Συνέλευσης διότι η θητεία μας, σύμφωνα με το καταστατικό, έχει λήξει. Βέβαια το κεντρικό Δ.Σ. του Συλλόγου δεν έχει προκηρύξει ακόμη Εκλογοαπολογιστική ως όφειλε και οδεύει προς το τέλος του τέταρτου χρόνου ενώ το καταστατικό προβλέπει διετή θητεία (!!!). Είναι κάτι που θα συζητήσουμε οπωσδήποτε στη συνέλευσή μας. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να δυναμώσουμε το Παράρτημά μας ώστε να έχουμε λόγο και συμμετοχή για μια καλύτερη συνέχεια στο Σύλλογό μας.

Εγγραφή νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου επιτρέπεται μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Οι εγγραφές γίνονται με αίτηση που επισυνάπτουμε και η συνδρομή των 10 ευρώ για το 2018 κατατίθεται στην Ταμία του Παραρτήματος Σπανού Μάγδα ή σε άλλο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Οποιαδήποτε άλλη πληρωμή δεν θα ληφθεί υπόψη.

Πληροφορίες : Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση  (http://peekpeattikis.gr/anakoinoseis) δικτυακός τόπος Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής.

Ψηφοδέλτιο 2018

 

 

Κ.Π.Ε. Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Πρόσκληση συμμετοχής Εκπαιδευτικών στο τριήμερο Σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» 16-18 Μαρτίου 2018

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη   συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και με το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», με τίτλο: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κ.Π.Ε. Μουζακίου – Προκήρυξη Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Δικτύου «Το Δάσος», 2 & 3 Μαρτίου 2018

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει θεματικό διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Μουζάκι, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

«Δίκτυο Δάσος: Ψηφιακές και βιωματικές διαστάσεις»

Το σεμινάριο έχει έναρξη το απόγευμα της Παρασκευής και λήξη το βράδυ του Σαββάτου (οι ημέρες μετακίνησης θα είναι 2 ή 3, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των συμμετεχόντων).
Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα με την οργάνωση της ψηφιακής διασύνδεσης των Σχολείων του Δικτύου και βιωματικές δράσεις του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Το Δάσος» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο ομώνυμο θεματικό δίκτυο, σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων που σχολεία τους ήδη συμμετέχουν στο Δίκτυο και μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και σε εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων στο Δίκτυο Κ.Π.Ε.

Οι αιτήσεις (επισυνάπτεται υπόδειγμα στο έγγραφο) υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης που ανήκει κάθε εκπαιδευτικός, μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2018.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μουζακίου

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, 2 – 3 Μαρτίου 2018

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018.  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και αποσκοπεί στην παιδαγωγική στήριξη των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν ήδη ή επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο καθώς και στην παρουσίαση του δικτύου σε εκπαιδευτικούς της Αττικής.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2017-18 στο Εθνικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καθώς και σε 60 εκπαιδευτικούς (12 από κάθε Διεύθυνση) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας και υλοποιούν ή επιθυμούν να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα που σχετίζεται με την πόλη. Στο σεμινάριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν μέλη ΚΠΕ και Υπεύθυνοι/ες Π.Ε. ή Σ.Δ. από τη Νότια Ελλάδα που είναι μέλη του Εθνικού Δικτύου.  

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθ. ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση https://tinyurl.com/viosimiAthina μέχρι και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου

H ΔΠΕ Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου “Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου “Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν και σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης αντίστοιχης δράσης, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο:

«Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει,
περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή»

Ο Διαγωνισμός αφορά στη Συγγραφή Περιβαλλοντικής Ιστορίας με ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο. Το μέταλλο μπορεί να ανακυκλωθεί, να αλλάξει μορφή, να γίνει «καινούριο». Το μέταλλο μπορεί να μην πεθάνει ποτέ, να ζήσει «αιώνια». Το ανακαλύπτουμε μέσα από ένα παραμύθι, που οι ήρωές του προάγουν τις ανθρώπινες αξίες και παροτρύνουν σε δράση για το περιβάλλον. Κατασκευάζουμε και τους ήρωες χρησιμοποιώντας παλιά μεταλλικά αντικείμενα. Η κάθε ιστορία μπορεί να συνοδεύεται προαιρετικά από δημιουργία κατασκευής με ανακυκλώσιμα μεταλλικά υλικά με θέμα τον ήρωα, τους ήρωες, τα σκηνικά ή μια σκηνή από την ιστορία.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής
Μεμονωμένοι μαθητές ή μαθήτριες ή Ομάδα μαθητών & μαθητριών με συντονιστή ή συντονίστρια εκπαιδευτικό
Κατηγορίες σχολείων
Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο
Αριθμός λέξεων
Προσχολική- Πρωτοβάθμια: 250-1000 λέξειςΔευτεροβάθμια: 500-1200 λέξεις
Απαραίτητα στοιχεία, Τεκμηρίωση συμμετοχής μαθητών
Ονοματεπώνυμο/α συγγραφέως/έων
Σχολείο φοίτησης
Τάξη φοίτησης
Ονοματεπώνυμο συντονιστή/τριας εκπαιδευτικού
Κριτήρια
Α) Η αφηγηματική υπερδομή (χωροχρονικό πλαίσιο, ήρωες, αρχική κατάσταση, πρόβλημα, δράση ηρώων, εμπόδια, αποτέλεσμα προσπαθειών, κορύφωση δράσης, λύση προβλήματος, η επόμενη ημέρα)
Β) Η φαντασία, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία
Γ) Η ζωντάνια του λόγου- το πλούσιο λεξιλόγιο
Δ) Η σύνδεση με ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον
Ε) Η αισιόδοξη λύση, τα μηνύματα ελπίδας
ΣΤ) Η παρότρυνση σε δράση
Δηλώσεις συμμετοχής
Έως 20 Φεβρουαρίου 2018
στην Ηλεκτρονική Φόρμα:  https://goo.gl/forms/sFdk2LqsH8jnTeJP2
Προθεσμία υποβολής τελικών κειμένων
Έως 20 Απριλίου 2018
Με e-mail στη διεύθυνση education@eepf.gr , συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο πρότυπο αρχείο σε μορφή word
Με θέμα μηνύματος «Υποβολή τελικού κειμένου για τον Διαγωνισμό συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας»
Μορφή τελικού κειμένου
Έγγραφο (.doc)
Μορφοποίηση όπως το πρότυπο που επισυνάπτεται
Ανακοίνωση βραβείων στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ
30 Μαΐου 2018
Στην ιστοσελίδα https://eepf.gr/el
Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό
2103224944, εσωτερικό 104 & 113 (Χριστίνα Θεοδωρίκα και Θεοδώρα Πολυζωίδου, Υπ. Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΕΠΦ).
2106081742  & 6944452313 (Μαρία Ρουσσομουστακάκη)
2131600830  & 6937280948 (Αλεξάνδρα Τσίγκου)

Έγγραφο ΔΠΕ Δυτικής Αττικής

Πρότυπο για το Διαγωνισμό συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας 2018

 

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Α’, Β’ & Γ’ Αθήνας και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β’ & Γ’ Αθήνας & Δυτικής Αττικής καθώς και με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων για τη διοργάνωση Σεμιναρίου, με τίτλο : «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Α’, Β’ & Γ’ Αθήνας και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β’ & Γ’ Αθήνας & Δυτικής Αττικής καθώς και με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων, στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018 με τίτλο:

«Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές»

Το σεμινάριο έχει ως βασική επιδίωξη να διερευνήσει τις αξίες που διέπουν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία, με στόχο να δοθούν εκπαιδευτικά εργαλεία και θεωρητικό υπόβαθρο, έτσι ώστε οι αξίες αυτές να διαπερνούν με σαφή τρόπο τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους των σχολείων : Ειδικό Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Κωφών &Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή Αττικής – δίπλα στη στάση του μετρό ‘Δουκίσσης Πλακεντίας’).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 90 εκπαιδευτικούς από τις συνεργαζόμενες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (10 από κάθε Διεύθυνση  Εκπαίδευσης).
Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο Σεμινάριο, μέσω του blog της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στα προσωπικά τους emails.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 25-01-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 23/2/2018
17.00 – 17.15  Άφιξη
17.15 – 17.30  Ειρήνη Μιχαηλίδου – ΦιλιώΠέππα (ΚΠΕ Λαυρίου): ‘Οι αξίες που διέπουν τα προγράμματα του ΚΠΕ Λαυρίου’ 
17.30 – 18.10 Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης (Επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ, τμήμα ΦΠΨ, τομέας Φιλοσοφίας): ‘Είναι αναγκαία μια νέα, περιβαλλοντική ηθική;’
18.10 – 18.50 Σταύρος Καραγεωργάκης : ‘Δικαιώματα των ζώων και πρακτικές απολήξεις’
18.50 – 19.10 Διάλειμμα – καφές
19.10 – 19. 50 Μαρία Δασκολιά (Επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, τμήμα ΦΠΨ, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης): ‘Παρατηρητήριο κατά της περιβαλλοντικής αδικίας: κοινωνική συμμετοχή και μάθηση υπέρ της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης’
19.50 – 21.00 Προβολή της ταινίας του Εξάντα: ‘Πωλείται ζωή’ 
21.00-21.15 Συζήτηση 

Σάββατο 24/2/2018

10.00 – 12.00 Τρία παράλληλα βιωματικά εργαστήρια:
1.       Βέρα Βορύλλα (Υπ. Π.Ε. Δ.Π.Ε. Αν. Αττικής) – Μαρία Δημοπούλου (Υπ. Π.Ε. Δ.Π.Ε. Α’ Αθήνας): ‘Φιλοσοφία για παιδιά: ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διερεύνηση αξιών’
2.       Δημήτρης Γκότζος (Υπ. Π.Ε. Δ.Π.Ε. Β’ Αθήνας) – Γεώργιος Ποταμιάς (Δημοτικό Σχολείο Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών): ‘Προσεγγίζοντας την έννοια της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης μέσα από τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος S.A.M.E. World’
3.       Φωτεινή Εγγλέζου (Δρ. Διδακτικής της Γλώσσας, ΕΑΠ): ‘Αντιλογίες’ 
12.00-13.00 Διάλλειμα – καφές – σάντουιτς
13.00-15.00 Τρία παράλληλα βιωματικά εργαστήρια:
1.       Σταύρος Καραγεωργάκης (Δρ. Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Εκπαιδευτικός ΔΕ, 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης)
‘Δικαιώματα των ζώων στην πράξη: από τη θεωρία… στο σχολείο’
2.       Βαρβάρα Πετρίδου (Υπ. Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας) – Αναστάσιος Μαυράκης (Yπ. Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Δυτ. Αττικής) “Ηθική για το Περιβάλλον ή ηθική για τον άνθρωπο; Περιβάλλον και Ανεμογεννήτριες.” Εργαστήριο με τη μέθοδο της αντιπαράθεσης απόψεων (debate). Ο συντονισμός των ομάδων στα τραπέζια θα γίνει από την κα Ευτυχία Μαύρου, Περιβαλλοντολόγο, M.sc. στη Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον, συνεργάτιδα του Κ.Α.Π.Ε. και τον κο Λατσούδη Παναγιώτη, Δασολόγο-Περιβαλλοντολόγο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
3.       Ελένη Σβορώνου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς): ‘Πράσινος πυρετός: όταν οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση με το νου και την καρδιά’
15.00 – 16.00 Περιβαλλοντικές οργανώσεις – παρουσίαση δράσεων και συζήτηση  
16.00 – 17.00 Συμπεράσματα, αποτίμηση σεμιναρίου, αξιολόγηση, παραλαβή βεβαιώσεων

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση