Αρχείο για "Σεπτέμβριος, 2014"

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 6 -10 Οκτωβρίου 2014 (Δράσεις και εκδηλώσεις)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οργανώνει  σύμφωνα με την υπ΄αρ. πρωτ. 12342/Γ7/3-9-2013 εγκύκλιο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και με το υπ΄αρ. πρωτ. 155393/Γ7/29-9-2014 έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υ.ΠΑΙ.Θ.,  σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε./Ε.Α., το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κωφών & βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, Πίνδου 27, Κοντόπευκο, (τηλέφωνο επικοινωνίας 2106002044, Ιστοσελίδα http://tee-ekv-ag-parask.att.sch.gr/contact.html) , Επιμορφωτική Ημερίδα την Τρίτη 07-10-14 και ώρες 09.00-15.15, όπως παρακάτω:

09.00-11.00 : «Το δώρο της βροχής» – βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν οι μαθητές του Τ.Ε.Ε.
11.00-13.00 : «Το δώρο της βροχής» – βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου
Στις βιωματικές αυτές δραστηριότητες θα συμμετάσχουν μόνον οι μαθητές των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαχείρισης του τόσο σημαντικού για τη ζωή μας αγαθού.
13.00-15.15 : αυτό το μέρος της Επιμορφωτικής Ημερίδας απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, καθώς και σε Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων 

Η Ενημέρωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  σχετικά  με τα προγράμματα και τα δίκτυα που συντονίζουν, θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Δευτέρα 6/10/2014  ΚΠΕ Αργυρούπολης
Τρίτη 7/10/2014 ΚΠΕ Δραπετσώνας
Τετάρτη 8/10/2014 ΚΠΕ Λαυρίου
Πέμπτη 9/10/2014 ΚΠΕ Ελευσίνας

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Επιμορφωτική Ημερίδα της Διεύθυνσης, καθώς και τις Ενημερωτικές ημερίδες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσηςπαρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση grpere@dide-v-ath.att.sch.gr ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2106399597, 6934097785 έως και την Παρασκευή 03-10-13.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ενημέρωση στο ΚΠΕ Αργυρούπολης, γιατί υπάρχει το όριο των 8 εκπαιδευτικών για τη Διεύθυνσή μας.Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης περισσοτέρων της μιας Ημερίδων.
 
Έγγραφο Υ.ΠΑΙ.Θ. 2014
Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ. 2013

Έγγραφο Τμήματος Π.Ε.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε υπό σύσταση Δίκτυο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2014 – 2015 σχεδιάζει την ίδρυση Εθνικού Θεματικού Δικτύου με τίτλο: «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση».

Παρακαλούνται να αποστείλουν σχετική αίτηση:

  • όσες σχολικές μονάδες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο δίκτυο
  • όσοι υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπ/σης ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παιδαγωγική ομάδα ή στη συντονιστική επιτροπή
  • όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παιδαγωγική ομάδα ή στη συντονιστική επιτροπή. Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο οι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν επιπρόσθετα με τη σχετική αίτηση και σύντομο σημείωμα με το οποίο να στοιχειοθετούν την επιθυμία συμμετοχής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο, μπορούν να αποστείλουν αίτηση μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Έγγραφο ΚΠΕ Φιλίππων Καβάλας

Αίτηση συμμετοχής σχολείου στο δίκτυο

Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, στους πρόποδες του όρους Κερκίνη(Μπέλες) βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, πυρήνας του οποίου είναι η ομώνυμη λίμνη. Η λίμνη είναι τεχνητή αλλά μία σειρά συγκυριών την ανέδειξαν σε έναν εξαιρετικά σημαντικό υγρότοπο.
Είναι ένας από τους 10 “Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας” (Υγρότοποι Ramsar) που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Στο χωριό Κερκίνη λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης, στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης.
Στο κέντρο αυτό, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα πραγματοποιεί ενημερώσεις με προβολή διαφανειών διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα συνοδείας για ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή.
Κατόπιν συνεννόησης με τον εκπαιδευτικό, υπάρχει δυνατότητα αποστολής εκπαιδευτικού πακέτου σχετικού με τη λίμνη..
Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει διάφορες εκπαιδευτικές, βιωματικές δραστηριότητες και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού (πέμπτη και έκτη τάξη) και γυμνασίου.
Το κόστος της ενημέρωσης ανέρχεται σε 30€ ανά ομάδα, ενώ το κόστος συνοδείας είναι 1€ ανά άτομο ανά ημέρα.
 
Ενημερωτικό σημείωμα Φορέας Διαχείρισης

Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO- ECSDE/ Πρόγραμμα MEdIES) – HELMEPA – Εκπαιδευτήρια Γείτονα πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIOECSDE/Πρόγραμμα MEdIES) και η HELMEPA, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα σας προσκαλούν το Σαββάτο 20 Σεπτεμβρίου σε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας που διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 20/09/2014, 10.00-13.00
ΠΟΥ: Ακτή πίσω από το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ), ΦΑΛΗΡΟ

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ: Τη διάθεση για βοήθεια στον καθαρισμό, μιας και πρόκειται για μια παραλία με πάρα πολλά σκουπίδια. Θα δοθούν γάντια και σακούλες, αλλά καλό είναι να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό και ένα μπουκάλι νερό. Προτείνεται επίσης να φοράτε μακρύ παντελόνι & κλειστά παπούτσια.

Η Έκθεση MARLISCO για τα θαλάσσια Απορρίμματα θα συνοδεύσει τη δράση καθαρισμού για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα!

Αφίσα: www.medies.net/_uploaded_files/medies_events/2014_icc-poster-gr-sef.pdf
Πρόσκληση (συμπ. χάρτη) : www.medies.net/_uploaded_files/medies_events/2014_icc_prosklisi.pdf

Τεχνική υποστήριξη από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)

Fair Trade Hellas – Σεμινάρια 18 & 19 Σεπτεμβρίιου 2014

Η Fair Trade Hellas σε συνεργασία με την Banca Etica & την AGICES (Την Ιταλική Γενική Συνέλευση Αλληλέγγυου Εμπορίου που εκπροσωπεί πάνω από 300 οργανώσεις & καταστήματα σε όλη την Ιταλία) διοργανώνουν στην Αθήνα δύο trainings που αφορούν ζητήματα Ηθικής Οικονομίας & Δικαίου εμπορίου.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 18 & 19 Σεπτεμβρίιου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος (Promoting Responsible Investments & Commerce in Europe –P.R.I.C.E).

Το training της Πέμπτης (10:30 π.μ -20:00 μ.μ) απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται ή είναι μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, σε δημοσιογράφους & μέλη κινημάτων αλληλεγγύης και αυτό της Παρασκευής (16:00 – 20:00) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς & ανθρώπους που ασχολούνται με τη μη τυπική εκπαίδευση.
Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας,  Καραισκάκη 28, Ψυρρή στο  Impact Hub Athens.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Πηροφορίες :
Ειρήνη Καρέτα
Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Συντονίστρια Εθελοντών
210 3614070

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Εκδήλωση για τη Φθινοπωρινή Ισημερία 20 Σεπ. 2014

Ολοήμερη γιορτή για την Φθινοπωρινή Ισημερία από το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, την ΑΝΙΜΑ και την Περπερούνα το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014 – Μοναστηρίου 140 στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

10:00 Yoga με τo το Swaha Yoga Centre
13:00 μαρουλοφυτέματα με το Πελίτι Αθήνας
14:00 ομαδικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, μουσική και χορός από την ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ
15:00 τα σταφυλοπατήματα και οι μουσταλευριές με τις δοκιμασίες τους
17:00 εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από την Ορνιθολογική για το μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών που μόλις ξεκίνησε!
18:30 αποχαιρετούμε τον ήλιο και προσκαλούμε τον χειμώνα
21:00 μας τραγουδά η ομάδα του πολυφωνικού του Καφενείου της Ακαδημίας Πλάτωνος
22:00 ισημερινές μουσικές
Ισημερινά πιάτα ολημερίς από την κουζίνα του Καφενείου και πολλά άλλα…

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε. & A.Y.) Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο “Δημιουργία και χρήση wiki” 29 Σεπ. 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  προτίθεται να υλοποιήσει

Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο για τη δημιουργία και χρήση wiki,

τη Δευτέρα 29-09-14 στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού, Ξενοπούλου 13, στάση μετρό Εθνική Άμυνα ή Κατεχάκη, τηλ. σχολείου: 2106724743, και ώρες 15.15-18.45.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση και στη δημιουργία ενός wiki, έτσι ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως συνεργατικό διαδικτυακό χώρο για τα προγράμματα που αναλαμβάνουν, ή για τη διδασκαλία των μαθημάτων τους.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στη σχετική ανάρτηση του ιστολογίου του τμήματος Αγωγής Υγείας: http://agogiygeiasdidevath.blogspot.gr/2014/09/wiki.html

Ώρα προσέλευσης: 15:00μ.μ.

Tα ονόματα των συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί και στο ιστολόγιο του τμήματος Αγωγής Υγείας. Τα wiki που έχουν δημιουργηθεί για την ανάρτηση του υλικού των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης βρίσκονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις agygvath.pbworks.com και  perivallontikivathinas.pbworks.com αντίστοιχα. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να έχουν μαζί τους σε ηλεκτρονική μορφή τις εργασίες που εκπονήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη για να τις αναρτήσουν.
 
Έγγραφο Τμημάτων Α.Υ. και Π.Ε.
Πίνακας συμμετεχόντων εκπαιδευτικών
Δείτε το στο slideshare.net
 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και στον Υγρότοπο Βραυρώνας Σχολικό Έτος 2014 – 2015

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι όλων των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ορνιθολογική, προσεγγίζονται μέσα από το σχεδιασμό δραστηριοτήτων που ενισχύουν τους τρεις βασικούς τομείς γνώσης των μαθητών: το γνωστικό, το συναισθηματικό και τον ψυχοκινητικό. Η υλοποίηση των προγραμμάτων στοχεύει στην υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών και με τη συνεργασία τους δίνει έμφαση στην άμεση επαφή των μαθητών με το περιβάλλον, στην απόκτηση προσωπικών εμπειριών, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, τη διεπιστημονικότητα, καθώς και στη θέληση για συμμετοχή σε δράσεις.

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών ομάδων οι περισσότερες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν συμμετοχή των μαθητών στις ημερήσιες δραστηριότητες, χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) ενημερωτική παρουσίαση, συζήτηση και εκπαιδευτική περιήγηση στην επιλεγμένη περιοχή και β) υλοποίηση παιχνιδιών και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο ημερήσιου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. (Για την υλοποίηση του κάθε προγράμματος προβλέπεται συμβολική συμμετοχή 2€ ανά μαθητή)

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πραγματοποίησης δράσεων και εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης »

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιέρωσε με την υπ΄ αρ. πρωτ. 12342/Γ7/3-9-2013 εγκύκλιο του Τμήματος Β΄ της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υ.ΠΑΙ.Θ. τη 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» (Εβδομάδα 6-10/10/2014).

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να οργανώσει :

Ημερίδες παρουσιάσεων καλών πρακτικών

  • Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να φιλοξενήσουν μια Ημερίδα,  παρακαλούνται όπως εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση grpere@dide-v-ath.att.sch.gr .
  • Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους ή/και  τις δράσεις τους (ως καλή πρακτική εφαρμογής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους (θέμα, περίληψη, χρόνος και τρόπος παρουσίασης) στην ηλεκτρονική φόρμα : “Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Περιβαλλοντική Εβδομάδα” .

Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ.

To 7o Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου πήρε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό Ρομποτικής «ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ»

Δείτε το στο slideshare.net

Η επιτυχία του 7ου εσπερινού ΕΠΑΛ Χαλανδρίου έρχεται να προστεθεί στη δεύτερη και τρίτη θέση που είχε αποσπάσει αντίστοιχα στον ίδιο διαγωνισμό το 2012 και το 2013.

Υπεύθυνος καθηγητής : Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης
Διευθύντρια : Ζωή Μπαρούτη
 

Ευχόμαστε επιτυχία και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση