Αρχείο για "Νοέμβριος, 2021"

Εισηγήσεις από το εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο», 30 Νοεμβρίου 2021

Εισηγήσεις από το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Διατροφή, υγεία και οικολογικό αποτύπωμα, συναντιούνται σε ένα κήπο!», με τίτλο «Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο», των Διευθύνσεων Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας.

«Ας παίξουμε στον κήπο του σχολείου μας» Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Π.Ε. ΔΔΕ Β΄Αθήνας, ΠΕ82 & ΠΕ04.05, Msc
«Ο κήπος στο σχολείο. Ιστορική, παιδαγωγική και περιβαλλοντική προσέγγιση» Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας
«Ο θαυμαστός κόσμος των φυτών … ή μήπως τα φυτά είναι πιο έξυπνα από εμάς;» Δρ Ειρήνη Βαλλιανάτου, Hippocrates for Life
«H σημασία της βιοποικιλότητας και ο ρόλος του εδάφους στον σχολικό κήπο και την αστική γεωργία» Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος, M.Sc.
«Η Επιστήμη των Πολιτών στον σχολικό κήπο. Ιδέες και προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα Παρατηρητήρια Πολιτών του Cos4Cloud» Μαρία Δασκολιά (Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ – Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Δρ Δημήτριος Γκότζος (Υπ. ΠΕ ΔΠΕ Β΄ Αθήνας – Συνεργάτης  ΕργΠΕ ΕΚΠΑ) & Άννα Τρίγκατζη (Εκπαιδευτικός ΠΕ02, Υπ. Δρ  ΕργΠΕ ΕΚΠΑ

 

 

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Rematia05122021
Ο Σύλλογός Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, δραστηριοποιείται στο Χαλάνδρι εδώ και δεκαετίες, πάντα δε θεωρούσε σημαντικό μέρος της προσπάθειάς του την ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος. 
Συγκεκριμένα ο Σύλλογός μαζί με άλλους 2 τοπικούς Συλλόγους καθώς και τους Δήμους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου προχωράει στην δενδροφύτευση μιας έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων στην συμβολή της οδού Φραγκοκλησιάς με την Λεωφόρο Πεντέλης, λίγο πριν τον κόμβο με την Αττική Οδό.  Η συμμετοχή των παιδιών σκοπό έχει να τα ευαισθητοποιήσει και να τα δραστηριοποιήσει ως ενεργούς πολίτες.
Ο Σύλλογός Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, προσκαλεί στην δενδροφύτευση, καθηγητές και μαθητές για να συμμετέχουν είτε ως ομάδες, είτε κατά μόνας.
Δενδροφύτευση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 9π.μ. στο “Πάρκο Φραγκοκκλησιάς”. Ακριβώς κάτω από την διασταύρωση της Λεωφ. Πεντέλης με την Αττική Οδό, στη δυτική πλευρά Μια συλλογική δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή της Β΄Αθήνας.
Απαραίτητη η χρήση μάσκας και τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων . Επίσης τα παιδιά καλό είναι να φοράνε παπούτσια για λάσπη, γάντια κάπως χοντρά και να έχουν μαζί τους λίγο νερό.  Επιτόπου θα υπάρχει  ιατρικό προσωπικό για κάθε ενδεχόμενο.  
Περισσότερες πληροφορίες : κ. Μαρίνα-Ελένη Σμαραγδή (Πρόεδρος)

Tηλ. 210-6832776, 6932615627, 6942496769

 

Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Προκήρυξη αγώνα γωνριμίαςμε το Orienteering για την ενίσχυση Πυρόπληκτων και Πλυμμυροπαθών Βόρειας Εύβοιας

Ο ”Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering”, που είναι μέλος της ”Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων”, διοργανώνει αγώνες γνωριμίας με το Orienteering, σαν παράλληλες δράσεις στους αγώνες δρόμου που συνδιοργανώνει η ΕΟΣΛΜΑΥ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Σκοπός των ανωτέρω αγώνων είναι η οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών της Βόρειας Εύβοιας.
Οι αγώνες γνωριμίας με το Orienteering, θα γίνουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής είναι η Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι (αθλητές και γραμματεία) αλλά και οι συνοδοί, για να τους επιτραπεί η είσοδος στο Γυμνάσιο Γουβών, που θα είναι ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή να έχουν κάνει PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Όσοι βρίσκονται στους χώρους του Γυμνασίου Γουβών, θα φορούν μάσκα.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω:Λήψη αρχείου

Δ.Δ.Ε. Αχαΐας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για τα Πλημμυρικά φαινόμενα» 22 Νοεμβρίου 2021

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας μια συχνότητα έντονων πλημμυρικών φαινομένων με επακόλουθες ανθρώπινες απώλειες, υλικές καταστροφές και αλλοίωση του τοπίου. Ως εκπαιδευτική κοινότητα, και με πρόταση του Κ.Ε.ΠΕ.Α.(πρώην Κ.Π.Ε.) Μουζακίου, επιχειρήσαμε να μελετήσουμε το συγκεκριμένο θέμα εξετάζοντας τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις διεθνείς συμβάσεις και τη σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Προς τούτο, συστάθηκε συγγραφική ομάδα με σκοπό την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που θα συμβάλλει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων αντίστοιχης θεματολογίας .
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δ.Π.Ε. Αχαΐας, Δυτ. Θεσσαλονίκης, τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου και τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κόνιτσας, Πεταλούδων Ρόδου και Μουζακίου, συνδιοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 , ώρες 18.00-20.30, με θέμα:

«Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για τα Πλημμυρικά φαινόμενα»

Οι δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν κατά το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι το αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού υλικού που προέκυψε, ύστερα από εργασία σε ομάδες, μεταξύ εκπαιδευτικών των Κ.Ε.ΠΕ.Α.(πρώην Κ.Π.Ε.), Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Ειδικών Επιστημόνων και Πανεπιστημιακών, στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου, μέχρι και την Παρασκευή 19/11/2021, στο σύνδεσμο: https://forms.gle/3JKDGxkroX99Eska7 ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης (δωμάτιο Webex).

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Αχαΐας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Διατροφή, υγεία και οικολογικό αποτύπωμα, συναντιούνται σε ένα κήπο!», με τίτλο «Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο», 21 & 30 Νοεμβρίου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, προτίθεται να διοργανώσει μεικτό Σεμινάριο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) την Κυριακή 21 Νοεμβρίου  2021, ώρες 13.00-15.00 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ώρες 17.30-20.15, με θέμα:

«Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο»

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των Τοπικών Θεματικών Δικτύων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας με τίτλο: «» και της Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας με τίτλο: «Σχολικοί  λαχανόκηποι: Καλλιεργώ  μέρος της τροφής μου»

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που έχουν εγγραφεί στα αντίστοιχα ΤΘΔ ή σκοπεύουν να εγγραφούν (εφόσον θα υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Π.Ε.)  και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Ο συνολικός αριθμός των Εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν το δια ζώσης σεμινάριο θα είναι 30 (15+15 από κάθε Δ/νση Εκπ/σης) στο δια ζώσης, ενώ στο webinar δεν υπάρχει όριο συμμετοχής. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες του μεικτού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου (δια ζώσης & εξ αποστάσεως), θα δοθεί σχετική βεβαίωση επτά (7) διδακτικών ωρών (3+4).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου δια ζώσης στο χώρο της ΑΜΚΕ «Οργάνωση Γη» στο Πάρκο Τρίτση και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το δια ζώσης τμήμα του σεμιναρίου, να έχουν μαζί τους ή το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τους, ή Rapid Test 48ώρου (απαραίτητο το ένα από τα δυο).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν  να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 10π.μ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. Εκείνοι/ες που θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το δια ζώσης τμήμα του σεμιναρίου, θα ειδοποιηθούν μέσω email την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Πρόγραμμα Δράσεων Orienteering για την περίοδο Νοεμβρίου 2021- Ιουνίου 2022

9ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 (απόγευμα) Νεάπολη Λαυρίου
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 (μεσημέρι) Λαύριο
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 (νύχτα) Λαύριο
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 (πρωί) Εθνικός Δρυμός Σουνίου
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 (μεσημέρι) Λαυρεωτική
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 (νύχτα) Λαυρεωτική
Κυριακή 10 Απριλίου 2022 (μεσημέρι) Λαυρεωτική
Κυριακή 15 Μαίου 2022 (μεσημέρι) Λαυρεωτική
Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 (πρωί) Λαυρεωτική
9ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Κυριακή 3 Απριλίου 2022 (πρωί) Αλμωπία
Κυριακή 8 Μαίου 2022 (πρωί) Αλμωπία
Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (πρωί) Αλμωπία

Για την πλήρη τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση μία εβδομάδα πριν τον κάθε αγώνα.

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Σαββατοκύριακο 6 + 7 Νοεμβρίου 2021 : 3 ημερίδες παρουσίασης του Orienteering

Δευτέρα και Τρίτη 22 + 23 Νοεμβρίου 2021 : Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με αγώνα γνωριμίας με το Orienteering στις Γούβες Ευβοίας, για σχολεία.

Σαββατοκύριακο 4 + 5 Δεκεμβρίου 2021 : Αγώνες γνωριμίας με το Orienteering, στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνει η ” Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων” , για υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής:
Καραδημητρίου Δημήτρης , 22920-24330  ,  6974-778828

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό εξ αποστάσεως Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Πλημμύρες: το αποτύπωμά τους στον καμβά της εκπαίδευσης μέσω της τέχνης», 16 Νοεμβρίου 2021

Σεμιναριου Πλυμυρα Τεχνη 1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Κυκλάδων  δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Σεμινάριο με θέμα:

«Πλημμύρες: το αποτύπωμά τους στον καμβά της εκπαίδευσης μέσω της τέχνης

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη μια συχνότητα έντονων πλημμυρικών φαινομένων με επακόλουθες ανθρώπινες απώλειες, υλικές καταστροφές και αλλοίωση του τοπίου. Ως εκπαιδευτική κοινότητα, κατόπιν πρότασης του Κ.Π.Ε Μουζακίου, επιχειρήσαμε να ενισχύσουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αυτό το σοβαρό θέμα σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, συστήνοντας ομάδα παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού, με την ονομασία “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ”.

Οι εισηγήσεις και οι δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν κατά το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο, αφορούν στο εκπαιδευτικό υλικό που προέκυψε ύστερα από συνεργασία σε ομάδες, μεταξύ Εκπαιδευτικών, Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης /Σχολικών Δραστηριοτήτων, πάνω στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων.

Στο σεμινάριο θα γίνει μια πρώτη πιλοτική παρουσίαση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού υλικού στην εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε μέσω της ανατροφοδότησης από τους/ις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς, το υλικό να συμπληρωθεί, να διορθωθεί  ή και να επεκταθεί.

Στόχοι του συγκεκριμένου υλικού που έχει δημιουργηθεί και θα παρουσιαστεί, είναι οι μαθητές/τριες  να:

  • ενημερωθούν για το πώς οι φυσικές καταστροφές αποτυπώνονται στην τέχνη
  • αντιληφθούν τη διαχρονικότητα του φυσικού αυτού φαινομένου
  • κατανοήσουν τις πολλαπλές επιπτώσεις των πλημμυρικών φαινόμενων
  • αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, καθώς και δεξιότητες επικοινωνίας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex την Τρίτη 16 Νοεμβρίου  2021, ώρες 18.00-21.00.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 10π.μ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Πρόγραμμα Διαδικτυακού Σεμιναρίου  ‘‘Πλημμύρες: Το Αποτύπωμά Τους Στον Καμβά Της Εκπαίδευσης Μέσω Της Τέχνης’’

18:00 – 18:10 Καλωσόρισμα, χαιρετισμοί
18:10 – 18:20 Στόχοι συγγραφής δραστηριοτήτων για το φαινόμενο των πλημμυρών, Αντώνιος Ντάνης, Κ.Π.Ε Μουζακίου
18.20 – 18:40 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Μιλάμε στο σχολείο για τις πλημμύρες, αξιοποιώντας τον κινηματογράφο: η περίπτωση της ταινίας

“Το Λιβάδι Που Δακρύζει” (2004) του Θόδωρου Αγγελόπουλου’’ Δρ Δημήτριος Ντανόπουλος,  Δάσκαλος, M.Ed.

18:40 – 19:00 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Συνομιλώντας Με Εικαστικά Έργα Τέχνης …’’, 

Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Αχαΐας,

Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, 

Μαρία-Γεωργία Δ. Σπαρτινού,  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων

19:00– 19:20 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Ζωγραφίζοντας την πλημμύρα!’’ , Ιωάννα Παπαϊωάννου,

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε .Αχαΐας

19:20 – 19:30 Διάλειμμα
19:30 – 19:50 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Με Έργα Εικαστικής Τέχνης Προσεγγίζω τις Πλημμύρες’’, Μαρία-Γεωργία Δ. Σπαρτινού,  

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων

19:50 – 20:10 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Τα πάντα αλλάζουν’’, Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
20:10– 20:30 Εκπαιδευτική δραστηριότητα ‘‘Συγγραφείς σε Πυρετό Δημιουργικής Δράσης’’, Μαρία-Γεωργία Δ. Σπαρτινού,  

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων

20:30 – 21:00 Συμπεράσματα – Συζήτηση – Αξιολόγηση

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. Μαθητικού Διαγωνισμού-Εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «ECOMOBILITY-FREEMOBILITY» για μαθητές/τριες Γ΄Γυμνασίου όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. Μαθητικού Διαγωνισμού-Εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «ECOMOBILITY-FREEMOBILITY» για το σχολικό έτος 2021-2022Λήψη αρχείου

WWF Eλλάς – Πρόγραμμα EΑΤ4Change κινητοποιώντας τους νέους προς μια βιώσιμη διατροφή, διαδικτυακό σεμινάριο 22 Νοεμβρίου 2021

«Το πρόγραμμα EΑΤ4Change στοχεύει στην μετάβαση προς πιο βιώσιμες διατροφικές συνήθειες και πρακτικές παραγωγής, ιδίως στον τομέα της κτηνοτροφίας, υποστηρίζει την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και των Συνθηκών για την κλιματική αλλαγή και συμβάλλει στον θετικό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Για όσους εκπαιδευτικούς της Β’θμιας εκπαίδευσης ενδιαφέρονται να δουλέψουν το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο στις 22 Νοεμβρίου, 18.00-20.00.

Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής

Το υλικό είναι διαθεσιμό στα ελληνικά και στα αγγλικά»

WWF 1

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Φ., στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» 10 Νοεμβρίου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ως Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», (Απόφαση ΥΠΑΙΘ, αρ. πρωτ. Φ7/ΕΠ/60884/88845/Δ7/21-07-2021), προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό  εξ αποστάσεως Σεμινάριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Δικτύου, με τίτλο :

«Οικολογικά Σχολεία:  όλοι μαζί φροντίζουμε το περιβάλλον»

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη μεθοδολογία του Δικτύου, την ολιστική σχολική προσέγγιση και τη διασύνδεση με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.  Παράλληλα θα υπάρχουν εισηγήσεις με θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία, καθώς και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από σχολεία του Δ.Θ.Δ. Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη μεθοδολογία του Δικτύου, την ολιστική σχολική προσέγγιση και τη διασύνδεση με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.  Παράλληλα θα υπάρχουν εισηγήσεις με θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία, καθώς και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από σχολεία του Δ.Θ.Δ. Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ώρες 18:00-20:00.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σταλεί στις/τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, σε επόμενη επικοινωνία.

Πρόγραμμα Διαδικτυακού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου

18:00 – 18:20 Έναρξη Σεμιναρίου-Χαιρετισμός, Αλέξια Νικηφοράκη, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΕΠΦ
Παρουσίαση του Δικτύου Οικολογικά Σχολεία, Θεοδώρα Πολυζωίδου, Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΕΠΦ
18:20-18:40 Κλιματική αλλαγή και οικολογικό αποτύπωμα-Ενημέρωση από το COP26,Κώστας Καρτάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Περιβάλλοντος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου
18:40-18:50 Η Μεθοδολογία των 7 βημάτων: πρακτικές εφαρμογές, Βέρα Βορύλλα, Υπ.ΠΕ Α/βαθμιαςΕκπ/σης Ανατολικής Αττικής και μέλος του ΔΣ της ΕΕΠΦ
18:50-19:00
Σύνδεση του Δικτύου με τις Θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής: Μαρία Δημοπούλου ΥΠ.Π.Ε. Α/βάθμιαςΕκπ. Α’Αθήνας, Βέρα Βορύλλα, Υπ.ΠΕ Α/βαθμιαςΕκπ/σης Ανατολικής Αττικής
19:00-19:10
Κυκλική Οικονομία, Οικολογικά Σχολεία και 17 ΣΒΑ, Βαρβάρα Πετρίδου, ΥΠ. ΠΕ Β/βαθμιαςΕκπ/σης Β’ Αθήνας, Πρόεδρος της Σ.Ε. του Δικτύου
 19:10-19:40 Παρουσίαση καλών πρακτικών των σχολείων του δικτύου:

  • 21ο ΔΣ Αθηνών, Ιωάννα Χαλκιά
  • Γυμνάσιο-Λύκειο Σχολής Μωραϊτη, Παναγιώτης Λατσούδης
  • Cozo College Middle School (Μάλτα), Ramona Merciere
19:40–20:00 Ερωτήσεις/Συζήτηση

Ο σχεδιασμός του σεμιναρίου έγινε από τις Υπεύθυνες Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΕΠΦ, Θεοδώρα Πολυζωίδου & Χριστίνα Θεοδωρίκα και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»

Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου:

1. Πρόεδρος: Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Π.Ε Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, 2. Αντιπρόεδρος: Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, 3. Γραμματέας:  Αντιόπη Φραντζή Διευθύντρια 70ου Δ.Σ. Αθηνών, 4. Ταμίας:  Βαρβάρα Βορύλλα, Υπεύθυνη Π.Ε. Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, 5. Μέλος:Ελένη Παπαδοπούλου,Εκπρόσωπος ΥΠΑΙΘ., 6.Μέλος: Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Π.Ε Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, 7. Μέλος: Μαριάνθη Γιαννακοπούλου, Εκπαιδευτικός, Δημοτικό Κολλέγιο Αθηνών, 8.Μέλος:Κώστας Καρτάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Περιβάλλοντος,9.Μέλος:Αντώνης Ντάνης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Μουζακίου

:

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση