Αρχείο για "Οκτώβριος, 2016"

Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»

kpe MakrinitsasΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» το οποίο ιδρύθηκε στις 09/11/2009 με αρ. Πρωτ. 132113/Γ7. Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. για το τρέχον σχολικό έτος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε: α) Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να παραμείνει, στο δίκτυο. (για τα ήδη μέλη του δικτύου) β) Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να ενταχθεί, στο δίκτυο. (για νέα μέλη του δικτύου)

Έγγραφο του ΚΠΕ Μακρινίτσας με συνημμένη την Αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 με fax στην υπεύθυνη Π.Ε. 

 

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ως συντονιστής του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καλεί όσες σχολικές ομάδες επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή ή να ανανεώσουν την συμμετοχή τους στο Δίκτυο.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο http://tinyurl.com/viosimipoli15 μέχρι 11 Νοεμβρίου 2016 και να ενημερώσουν σχετικά τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης στην οποία ανήκουν. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 παρακαλούνται να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους δηλώνοντας ότι συνεχίζουν να είναι ενταγμένες στο δίκτυο συμπληρώνοντας την αίτηση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να ενταχθούν με τους μαθητές τους στο δίκτυο παρακαλούνται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διαβάζοντας το συνημμένο έγγραφο ή αναλυτικά στην ιστοσελίδα του δικτύου στον σύνδεσμο http://www.kpe-thess.gr/networks/biosimipoli/.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Εισηγήσεις από την Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας με θέμα τη Φωτορρύπανση 25-10-2016

Το πρόβλημα της φωτορρύπανσης και το διεθνές πρόγραμμα «Globe at night 2016» ο Πλανήτης Γη το βράδυ 2016.
Εισήγηση της Δρ. Μ. Μεταξά και του Δρ.Α.Δαπέργολα, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)
Δείτε το στο slideshare.net

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας 01-11-2016

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας με τίτλο  : 

«H Αγωγή για το περιβάλλον και την υγεία, μέσα από τα προγράμματα των Σχολικών Δραστηριοτήτων»

Α/Α Επώνυμο Όνομα Ειδικότητα, ΠΕ  Σχολική Μονάδα
1 ΑΓΓΕΛΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μαθηματικός, ΠΕ03 2o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας
2 Απέργη Βασιλική ΠΕ7 1ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού
3 ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ 04 ΓΕΩΛΟΓΟΣ 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
4 ΔΕΒΕΛΕΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ19 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
5 Δελλαπόρτα Θεοδώρα ΠΕ10 2o ΓΕΛ. Αγ. Παρασκευής
6 ΖΕΡΜΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕ 01.04 3o ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
7 ΖΟΓΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
8 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ02 6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
9 ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕ02 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
10 Καϊμακάμη  Ειρήνη ΠΕ 09 – Οικονομολόγος 1o EΠΑΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
11 ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 14.04 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού
12 Κάππα Ελένη ΠΕ10 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
13 Καρναβάς Κωνσταντίνος Φιλόλογος, ΠΕ02 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
14 ΚΑΡΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ 10 3o ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
15 ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕ11 Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ
16 Κότσαρη-Σισμανίδου Συμέλα Οικονομολόγος ΠΕ09 3o ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής
17 Λειβαδάρου Μαρία Πε 06 2 ΓΕΛ Χαλανδρίου
18 ΛΙΒΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 18.35 ΕΠΑΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
19 ΜΑΛΑΜΟΥΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΕ03 6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
20 ΜΑΛΕΦΙΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ 1702 3o ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
21 ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΕ02 8ο ΓΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ Λ.Τ
22 ΜΠΑΜΠΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 14-04 ΕΠΑΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
23 ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ ΠΕ19 5ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
24 Πετροπούλου Χριστίνα Φυσικός ΠΕ 04-01 6ο Γ/σιο Ηρακλείου
25 ΠΙΛΑΤΟΥ ΘΩΜΑΙΣ ΠΕ 01 4ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ
26 ΡΗΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ02, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
27 Ρήγκου Μαρία Φιλόλγος 6o Γυμνάσιο Χαλανδρίου
28 ΣΑΛΠΕΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕ04 PIERCE ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
29 ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΕ 15 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
30 ΦΟΥΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΕ16 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
31 ΧΑΡΙΣΗ ΑΝΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ (ΠΕ02) 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
32 ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΠΕ20 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και Πειραιά με τίτλο : «Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο Υδάτινο Οικοσύστημα» 12-11-2016

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό  Σεμινάριο διάρκειας 6 διδακτικών ωρών, σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.   και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και Πειραιά, με τίτλο  :

«Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο Υδάτινο Οικοσύστημα»

Στο σεμινάριο αυτό, θα αναφερθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για επισκέψεις μαθητικών ομάδων, έτσι ώστε να υποστηριχθεί  η υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που σχετίζονται γενικά με το υδάτινο περιβάλλον.
Ακόμα, θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Sea Change, το οποίο εστιάζει σε μια βασική αλλαγή στη θάλασσα προς την κατεύθυνση της σχέσης των πολιτών με αυτήν, ενδυναμώνοντάς τους να αναλάβουν άμεσα δράση για υγιείς θάλασσες και ωκεανούς, υγιείς κοινότητες και τελικά έναν υγιή πλανήτη. Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς για τη δυνατότητα παρακολούθησης online μαθημάτων, που θα ξεκινήσουν την 7η Νοεμβρίου στην πλατφόρμα :

Το Σεμινάριο  απευθύνεται σε όλους τους Εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, με προτεραιότητα στους Εκπαιδευτικούς που έχουν καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσουν Σχέδιο Υποβολής  προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2016-17. Από τη Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, θα επιλεγούν 20 εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια :

  • Κατάθεση Σχεδίου Υποβολής Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικού με τις θεματικές του σεμιναρίου
  • Χρόνος υποβολής της αίτησης συμμετοχής
  • Κατάθεση Σχεδίου Υποβολής Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (οποιασδήποτε θεματικής)
  • Χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση
Το Σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12-11-2016 και ώρες 09.30-15.30, στο  ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ,  46,7χλμ Αθηνών-Σουνίου, Ανάβυσσος (Μαύρο Λιθάρι).

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ.

 

Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» με την υποστήριξη του www.meteo.gr

photo-1photo-2Το  Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την υποστήριξη του www.meteo.gr, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μεταλαμπάδευση των μετεωρολογικών γνώσεων στους μαθητές, δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων», το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα, κατασκευές και διαδραστικές εφαρμογές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 131633/Δ2 της 09/08/2016) αλλά και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 23/30-06-2016 του Δ.Σ.).

Ενημερωτικό_Έγγραφο_Περί Ανέμων & Υδάτων

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στην πρώτη Εσπερίδα με θέμα τη Φωτορρύπανση 25-10-2016

Δείτε το στο slideshare.net
Oδηγίες πρόσβασης προς Αρσάκειο

 

Κ.Π.Ε Βιστωνίδας – Ίδρυση Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, μετά την ολοκλήρωση του διετούς διάρκειας Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου με τίτλο:
«Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη»,

προβαίνει στην επέκτασή του σε θεματικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας. Ως εκ τούτου, καλούμε:
1. Όσα ΚΠΕ επιθυμούν τη συμμετοχή τους ως συνεργαζόμενα στο εν λόγω δίκτυο, να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση. Ειδικότερα για τη σύσταση της Συντονιστική Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας, προκρίνονται μέλη ΚΠΕ που εκπονούν προγράμματα με συναφή θεματική και εμπειρία πεδίου (πχ. ευρωπαϊκά μονοπάτια, υπαίθρια διαβίωση, προστατευόμενες περιοχές, περιήγηση σε αστικό τοπίο) με στόχο τη γονιμότερη συνεργασία και τον εμπλουτισμό του έργου.
2. Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο, να υποβάλουν την αίτηση τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.

Έγγραφο του ΚΠΕ Βιστωνίδας (Τεκμηρίωση Ίδρυσης του Εθνικού Δικτύου)

Κ.Π.Ε Μακρινίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα βότανα στη ζωή μας»

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (Ε.Θ.Δ.) «Τα βότανα στη ζωή μας» το οποίο ιδρύθηκε στις 25/01/2016 με αρ. πρωτ. 11487/Δ2. Οι σκοποί και στόχοι του, προτεινόμενες θεματικές και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο σύνδεσμο του Ε.Θ.Δ. http://mvotana.weebly.com/.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. για το τρέχον σχολικό έτος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:
  1. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να παραμείνει, στο δίκτυο (για τα υπάρχοντα μέλη του δικτύου)
  2. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να ενταχθεί, στο δίκτυο (για νέα μέλη του δικτύου)
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ή να ενταχθούν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την ενυπόγραφη αίτησή τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Καρπενησίου και τις Δνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας 18-20 Νοεμβρίου 2016

Δείτε το στο slideshare.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση