Αρχείο για "20 Οκτωβρίου 2014"

Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών Θεματικό σεμινάριο 5-7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης  23-10-2014 !!!

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και σε υποστήριξη/εφαρμογή του Προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου», με την ιδιότητα του συντονιστικού φορέα α) των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα» και «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη», β) της Διαδικτυακής Κοινότητας Πρακτικής «Σχολικοί Κηπουροί», προτίθεται να πραγματοποιήσει θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) με τίτλο

«ΦωτογραφίΖΩΝΤΑΣ…στιγμές αειφορίας»

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν:
  • Κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί-μέλη των ανωτέρω Δικτύων και της ηλεκτρονικής κοινότητας (ΗΚΠΜ), οι οποίοι θα εξακολουθήσουν και την τρέχουσα χρονιά να πραγματοποιούν πολύμηνο ομοθεματικό πρόγραμμα ΠΕ,
  • Oι εκπαιδευτικοί που με γραπτή δήλωσή τους θα μας γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν πολύμηνο πρόγραμμα ΠΕ, την τρέχουσα σχολική χρονιά, στη θεματική των ΕΘΔ του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών και ταυτόχρονα να  ενταχθούν σε ένα τουλάχιστον από τα προαναφερόμενα Δίκτυα ή και την ΔΚΠ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτησή τους , μέχρι τις 23-10-2014, στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών

Αίτηση συμμετοχής Εκπαιδευτικού

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία & PRISMA – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INVOLEN

EOE SHMAprisma SHMA

«Πρόσκληση σε Ημερίδα- Πρόταση για Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Προκήρυξη Διαγωνισμού»

Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INVOLEN, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που προωθεί τη διαγενεακή μάθηση και την εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας εργαλεία και μεθόδους των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με σκοπό την επιμόρφωση εθελοντών για την προστασία της φύσης σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία και Σλοβενία).

Η πιλοτική εφαρμογή της προτεινόμενης μεθοδολογίας πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-4, στο 3o Γυμνάσιο Γέρακα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Διαγενεακή μάθηση για την προστασία της φύσης».
Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής οι συμμετέχοντες απέκτησαν τεχνογνωσία σχετικά με τη δημιουργία ψηφιακών χωροευαίσθητων παιχνιδιών (location-based mobile games) και δημιούργησαν δυο ενδιαφέροντα παιχνίδια.
Η αξιολόγηση της πειραματικής εφαρμογής του προγράμματος έδειξε ότι τα οφέλη που προέκυψαν για τους μαθητές ήταν πολλαπλά: περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, δεξιότητες στη χρήση εργαλείων ΤΠΕ για τη δημιουργία παιχνιδιών μάθησης, διαγενεακή συνεργασία, συνειδητοποίηση των αρετών του εθελοντισμού.
Στο επόμενο στάδιο του προγράμματος και προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία  INVOLEN, το πρόγραμμα προβλέπει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος στην Ελλάδα ξεκινά από το τέλος Οκτωβρίου 2014, με όρους αντίστοιχους με αυτούς της πιλοτικής εφαρμογής. Η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει στην ιστοσελίδα του προγράμματος και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση πανελλαδικά.
Για την ενημέρωση και υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα Europe Direct (είσοδος από Σόλωνος- Μασσαλίας, στάση μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 17:00 έως τις 20:00. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί η πιλοτική εφαρμογή της μεθοδολογίας INVOLEN που πραγματοποιήθηκε στο 3o Γυμνάσιο Γέρακα, θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού και θα συζητηθεί η διαδικασία συμμετοχής, καθώς και η υποστήριξη που μπορεί να παρέχει η ομάδα υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα.
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία-PRISMA, Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών
 
Ανακοίνωση INVOLEN
Φυλλάδιο INVOLEN
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων