Αρχείο για "Μάρτιος, 2017"

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Καμπάνια Απρίλιος 2017 – μέρες βιβλίου «Ένας κόσμος βιβλία»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η Περιφέρεια Αττικής και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 2,3 και 4 Απριλίου στο Πεδίον του Άρεως (κτίριο Οικονομίδη, προτεινόμενη είσοδος από οδό Ευελπίδων, στο ύψος του αρ. 35).

Πληροφορίες: Καμπάνια Απρίλιος 2017-μέρες βιβλίου «Ένας κόσμος βιβλία»

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Σεμινάριο «Το Δικαίωμα του Παιδιού στην Πόλη» Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Το Δικαίωμα του Παιδιού στην Πόλη», κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, αρχιτέκτονες και φοιτητές με σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση με το πρόγραμμα.

1o βιωματικό Σεμινάριο, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα 4.00 το απόγευμα, στο Κέντρο για το Παιδί (Δομοκού 2, 1ος όροφος)

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: Σεμινάριο «Το Δικαίωμα του Παιδιού στην Πόλη»

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Εκδηλώσεις Μουσείου Απρίλιος 2017

Πασχαλινό Παζάρι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα: “Άλλα είναι τεράστια…και άλλα…μικροσκοπικά”

Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα: “Έχουν φτερά και πούπουλα”

Η 4η Ομιλία – Μάθημα στου Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Πληροφορίες στο σύνδεσμο : Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων μας “μιλάει” για το παρελθόν και το μέλλον του» Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Σεμινάριο με θέμα : «Ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων μας “μιλάει” για το παρελθόν και το μέλλον του» Σάββατο 1 Απριλίου 2017 από τις 10:00 έως τις 15:00.

Α/Α Ονοματεπώνυμο Σχολική Μονάδα
1 ΑΓΓΕΛΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2ο ΓΕΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
2 ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 1 ΕΠΑ.Λ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ 2οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
4 Φώτιος Δανάσκος
6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
5 ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 3ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΙΤΣΑΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
7 Παρασκευή Καρτάλου
2ο ΓΕΛ Ν. Ηρακλειου
8 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΤΕΛΗ 3ο ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
9 Ουρανία Μαλαμούλη 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
10 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΠΑΤΑΤΣΗΣ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
11 Παναγιωτης Πετρίδης
2ο ΓΕΛ Ν. Ηρακλειου
12 ΠΟΠΗ ΛΑΜΠΙΡΗ 2οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

WWF Ελλάς – Διαγωνισμός Σχολείων: «Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0»

Το WWF Ελλάς προσκαλεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ανακαλύψουν και να καταγράψουν πράσινους χώρους στην πόλη τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WWF GreenSpaces.

Η πρωτότυπη δωρεάν εφαρμογή για κινητά του WWF Ελλάς μας παρακινεί όλους, μικρούς και μεγάλους,  να ανακαλύψουμε και να καταγράψουμε πράσινους χώρους στη γειτονιά μας. Με την εφαρμογή ανά χείρας επισκεπτόμαστε χώρους πρασίνου, τους καταγράφουμε, τους βαθμολογούμε ως προς την ποιότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και τις υποδομές που διαθέτουν και γράφουμε τα σχόλιά μας. Περισσότερες πληροφορίες : http://greenspaces.gr/

Διάρκεια διαγωνισμού: 1 Απριλίου – 1 Μαϊου 2017

Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0

Διοργάνωση Σεμιναρίου Orienteering για Εκπαιδευτικούς

Ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering’’, ο οποίος αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου με θέμα το ’’Εκπαιδευτικό Orienteering ‘’, διοργανώνει δύο τετραήμερα σεμινάρια, για εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων και στελεχών εκπαίδευσης.
  • Σάββατο 8 μέχρι Τρίτη 11 Απριλίου 2017, στη Νάουσα.
  • Τετάρτη 19 μέχρι Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στο Λαύριο.
Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, στους συναδέλφους τους, στους μαθητές και στους γονείς των μαθητών τους. 
Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας περίπου 25 ωρών θεωρίας και 12 ωρών πρακτικής, και εκτός από τα αντικείμενα της χαρτογράφησης και της σχεδίασης δράσης Orienteering, θα περιλαμβάνει και στοιχεία ιστορίας Orienteering, δεοντολογίας, εφαρμοσμένης ψυχολογίας, καλές και επιζήμιες πρακτικές για παιδιά, διεθνείς κανονισμούς, τεχνικές TRAIL-O , κλπ.
Στο κάθε σεμινάριο θα συμμετέχουν μέχρι 20 άτομα.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Οι δήμοι Λαυρεωτικής και Νάουσας, με τα αντίστοιχα ΚΠΕ, χορηγούν δωρεάν τους ξενώνες τους για την διανυκτέρευση των εκπαιδευομένων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 15 Ευρώ για τα μέλη του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο, και 30 Ευρώ για τα μη μέλη.
Επισυνάπτεται φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο η οποία να αποσταλεί στα e-mail : psekp.o@gmail.com  και karadimitrioud@gmail.com.

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραδημητρίου 23840-23865 ή 6974-778828.

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στη δεύτερη Εσπερίδα με θέμα τη Φωτορρύπανση 28-03-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄ και Γ΄Αθήνας στο Σεμινάριο με τίτλο : «Φωτορρύπανση, αειφόρος ανάπτυξη, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at Νight 2017» Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρες 18:30-23:00 (στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη (Ιωάννου Μεταξά και Βασιλέως Παύλου).

Δείτε το στο slideshare.net

 

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 Μαρτίου 2017

Water day 2017Το ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “ΝΕΡΟ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” , τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους:

Η 22η Μαρτίου κάθε έτους αναφέρεται ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Είναι αφιερωμένη στην ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης γύρω από την επάρκεια και τις χρήσεις του νερού. Με αυτόν τον τρόπο παίρνει “σάρκα και οστά” ο Στόχος 6 της ΑΤΖΕΝΤΑ 2030.
Σήμερα, 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πόσιμο νερό από πηγή που έχει μολυνθεί με κόπρανα. Αυτό έχει ως συνέπεια να εκτίθενται σε κίνδυνο προσβολής από χολέρα, δυσεντερία, τύφο και της πολιομυελίτιδας.
Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι αφιερωμένη στα ΛΥΜΑΤΑ.
Πηγές

ΚΠΕ Νάουσας – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό σεμινάριο «Ανάδειξη και αξιοποίηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς ως μοχλός ανάπτυξης » 5-7 Μαΐου 2017

Το ΚΠΕ Νάουσας, προγραμματίζει τριήμερο θεματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ), με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στη φιλοσοφία, το περιεχόμενο και τις μεθόδους υλοποίησης προγραμμάτων ΠΕ με θέμα τη Βιομηχανική Κληρονομιά.
Το θεματικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Μαΐου 2017 έχει τίτλο:

«Ανάδειξη και αξιοποίηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς ως μοχλός ανάπτυξης »

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης που εκπονούν ή επιθυμούν να ενημερωθούν για να εκπονήσουν αντίστοιχης θεματολογίας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπ/σης.
Με την ολοκλήρωση της  επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης  και θα εγγραφούν στο μητρώο επιμορφωμένων στην περιβαλλοντική εκπ/ση που τηρείται στο ΚΠΕ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους στην υπέυθυνη Π.Ε. μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Ενημέρωση σχολείων σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα «Ο Πλανήτης Γη το βράδυ 2017»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Πλανήτης Γη το βράδυ 2017

Εγκρίνεται η γνωστοποίηση/ενημέρωση των μαθητών/-τριών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την δραστηριότητα του προγράμματος «Ο Πλανήτης Γη το βράδυ 2017», υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Oι μαθητές/-τριες να ενημερωθούν σχετικά με τις οδηγίες της δράσης (οι οποίες είναι αναρτημένες στην ακόλουθη διεύθυνση στο http://www.astro.noa.gr/gr/globeatnight/ ώστε να διασφαλιστεί η πληρότητα της ενημέρωσης των μαθητών και των μαθητριών για όσα περιλαμβάνει η δραστηριότητα, αλλά και για τις ασφαλείς συνθήκες διεκπεραίωσής της),
2. H συμμετοχή των μαθητών/-τριών στη δραστηριότητα να είναι προαιρετική,
3. H συμμετοχή στην εν λόγω δραστηριότητα δεν εντάσσεται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου, ούτε πραγματοποιείται με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού,
4. H όλη διενέργεια της δράσης δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε, οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/-τριών και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών και των πνευματικών δικαιωμάτων,
5. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων/φορέων/ υπηρεσιών εντός του περιεχομένου της δραστηριότητας.
Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση