Αρχείο για "Απρίλιος, 2014"

Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου-Θέρμου – «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου “Αλυ κολογία”»

KPE PhotoΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου-Θέρμου στο πλαίσιο προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2013-2014 και της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ–ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, διοργανώνει ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Αλυ <Οι> κολογία» Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Δίκτυο στις 20, 21 και 22 Ιουνίου 2014.

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Π.Ε. έως τη Τετάρτη 7 Μαΐου 2014.

Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου-Θέρμου

Αίτηση Συμμετοχής

 

ΚΠΕ Λαυρίου – Ημερίδα: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014 – Κυριακή 4 Μαίου 2014

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στη δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές’ που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.
Η φετινή εκδήλωση έχει τίτλο:  ‘Περπατώντας στο χώρο και στο χρόνο της Λαυρεωτικής΄ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με τη Β’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
 
Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Σούριζα και θα γίνει περίπατος σε μια κατάφυτη διαδρομή, μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, διάσπαρτη με αρχαιότητες από την μεταλλευτική δράση των αρχαίων αλλά και με μνημεία από τη σύγχρονη φάση εκμετάλλευσης του υπεδάφους της περιοχής της Λαυρεωτικής (19ος-20ος αι.).  Η διαδρομή θα περιλαμβάνει πορεία σε αγροτικό δρόμο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσουμε στοές και διάφορα κατάλοιπα της μεταλλευτικής δράσης των αρχαίων και νεώτερων χρόνων, για να καταλήξουμε σε έναν ανασκαμμένο αρχαιολογικό χώρο (‘Ασκληπιακό’).
Στη διαδρομή και στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνει ξενάγηση από αρχαιολόγους της Β’ ΕΠΚΑ και εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Λαυρίου, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο οι μικροί φίλοι που θα ακολουθούν με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα έχουν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με πικ-νικ στον υπαίθριο χώρο έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με καλά αθλητικά ή trekking παπούτσια, καπέλο, νερό και αντηλιακό.
Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το ΚΠΕ Λαυρίου μέσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τα αυτοκίνητα τους για να γίνει η μετάβαση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με πούλμαν.
Ώρα έναρξης: 10 π.μ.
Ώρα λήξης: 2.00 μ.μ.
ΚΠΕ Λαυρίου
ΤΗΛ: 22920-22693 Fax: 22920-25880
E-mail: kpelav@yahoo.gr
Website: http://kpe-lavriou.att.sch.gr

Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας Μπάφι – Trekking Hellas Πάρνηθας – Πρωτομαγιά στην Πάρνηθα

Bafi photoΠεζοπορία στα όμορφα, καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια που αγκαλιάζουν το βουνό της Πάρνηθας την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Μετά την πεζοπορία, θα προσφερθεί ένα πλούσιο πικ νικ και θα ακολουθήσουν δραστηριότητες και παιχνίδια κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Ενδεικτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα

  • 10:00 – 10:30 Άφιξη στο καταφύγιο Μπάφι. Γνωριμία με τους συνοδούς και διαχωρισμός σε ομάδες.
  • 11:00 – 12:30 Πεζοπορία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι.
  • 13:00 – 14:00 Φτάνουμε στη περιοχή της Μόλας, το μεγαλύτερο βιότοπο των ελαφιών. Κάνουμε μία μεγαλύτερη στάση για το πικ-νικ που έχουμε ετοιμάσει για εσάς και στη συνέχεια όλοι μαζί δραστηριοποιούμαστε σε παιχνίδια που στηρίζονται στην καλή συνεργασία και την ομαδικότητα προσφέροντας παράλληλα άπλετο γέλιο.
  • 14:30 – 15:30 Επιστροφή στο καταφύγιο.
  • 15:00 – 15:30 Ελεύθερος χρόνος – Αναχώρηση.

Κόστος συμμετοχής

Ενήλικες: 13 €/ άτομο – Παιδιά δημοτικού:  7€/παιδί & δωρεάν για το αδελφάκι του
Eλάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων
*Συμμετοχή παιδιών από 6 ετών και άνω.

 ​Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3310323 ή στο parnitha@trekking.gr

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κύκλος Ομιλιών – Μαθημάτων με τίτλο «Η Ιστορία του Φυσικού Κόσμου»

Η Πρόεδρος κ. Νίκη Γουλανδρή

και τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

 στο πλαίσιο του κύκλου Ομιλιών – Μαθημάτων με τίτλο

«Η Ιστορία του Φυσικού Κόσμου»

σας προσκαλούν στην ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή

Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

κ. Φάνη Κακριδή

με θέμα: “Πρώτιστα Χάος εγένετο…: Οι Αρχαίοι για την Κοσμογένεση”

την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 19.30

στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεαροί Υδροβιολόγοι»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει, Κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τίτλο «Νεαροί Υδροβιολόγοι».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., με γενικό τίτλο «Κοινωνικό Περιβάλλον-2014: Κύκλος Νερού».

Οι «Νεαροί Υδροβιολόγοι» είναι ένα δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Απρίλιος – Μάιος 2014), βασισμένο στη βιοποικιλότητα, που λαμβάνει χώρα μέσα στο εργαστήριο Υδροβιολογίας του Μουσείου και έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ & Β’ Γυμνασίου με τις επιστήμες που σχετίζονται με το νερό και να τους ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της προστασίας του. Με απλό και κατανοητό τρόπο, οι μαθητές, σε ρόλο ερευνητή, έχουν τη δυνατότητα να να προσεγγίσουν θέματα που αφορούν στην έρευνα και στο ν τρόπο που εργάζονται οι επιστήμονες στο εργαστήριο και ειδικά στο εργαστήριο ενός μουσείου, όπου μελετώνται δείγματα που διατηρούνται στις συλλογές του.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.gnhm.gr/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πίνακες Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών σε Σεμινάρια του Τμήματος Π.Ε. Μαίου 2014

Πινακας Συμμετεχοντων Εκπαιδευτικών  στο Σεμιναριο Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας,τη Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας,τη Δ.Π.Ε. A΄Αθήνας και τη Δ.Δ.Ε. A΄Αθήνας 09 & 10-05-2014
Δείτε το στο slideshare.net
 
Πίνακας Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στην Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας 02 Μαίου 2014
Δείτε το στο slideshare.net

Ανασυγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»

Συντονιστικός Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας
Συντονιστικός Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας

Έγκριση της ανασυγκρότησης της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Έγγραφο Υ.ΠΑΙ.ΘΑνασυγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»”

 Η ΕΕΠΦ έχει δραστηριοποιηθεί, σε διεθνή και εθνικά δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπως :

Στο διεθνές θεματικό δίκτυο Οικολογικά Σχολεία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας ορίζεται Συντονιστικός Φορέας και η υπεύθυνη του τμήματος Π.Ε. πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας αποτελεί εδώ και ένα χρόνο Συντονιστικό Φορέα του διεθνούς θεματικού δικτύου Μαθαίνω για τα Δάση με τον υπεύθυνο του τμήματος Π.Ε. κ. Γκότζο Δημήτριο πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής.

Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία»
 
Δείτε το στο slideshare.net
 
Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση»
Δείτε το στο slideshare.net
 

Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διρφύων-Μεσσαπίων

Υπουργική Απόφαση   Ίδρυσης Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διρφύων-Μεσσαπίων

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Παράρτημα Αττικής – Εκπαιδευτική δράση – Ημερίδα με θέμα: «Ρέμα Χαλανδρίου: Εξερευνώντας τη φυσική και πολιτιστική ιστορία».

Το Παράρτημα Αττικής Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση – ημερίδα με θέμα: «Ρέμα Χαλανδρίου: Εξερευνώντας τη φυσική και πολιτιστική ιστορία». Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 12/4/2014 από 10.00 πμ έως 13.15. και θα έχει χαρακτηριστικά εκδρομής.

Ενημέρωση για δράση Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Συμπληρωματική Ενημέρωση Δράσης  Ρέματος Χαλανδρίου 2014 (7-4-14)

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο πρόσκληση για εκδήλωση με θέμα: *”Ο ρόλος των ψυχανθών στη Βιώσιμη Γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές”

Invitation

 

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας Ψυχανθών

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση