Αρχείο για "Μάιος, 2013"

Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία – Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία: Λάμπρος Λογοθέτης

Εκδηλώσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2013.

http://www.ornithologiki.gr/calendar/gr/calendar.php?op=cal&month=6&year=2013

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνικη Εταιρεια Προστασιας Φύσης – Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»

Ανασυγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Έγγραφο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

ΚΠΕ Καστρίου – σεμινάριο με θέμα: «Υπαίθρια διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Το ΚΠΕ Καστρίου σχεδιάζει την υλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Υπαίθρια διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» διάρκειας τεσσάρων ημερών στις 21, 22, 23 και 24 Ιουνίου 2013. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 50 ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το Οικολογικό Πάρκο του Πάρνωνα, να αποκομίσουν τα οφέλη που προκύπτουν  από την υπαίθρια διαβίωση και τη σύνδεσή τους με το φυσικό περιβάλλον, τον εαυτό τους και τους άλλους και να εκπαιδευτούν σε ένα ολοήμερο πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Το ΚΠΕ Καστρίου δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους. Η απόσταση του Καταφυγίου από το Καστρί (το οποίο απέχει 27 χλμ. από την Τρίπολη) είναι γύρω στα 30 χλμ. και όλος ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

Το ΚΠΕ θα καλύψει την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων για όλες τις μέρες εκτός της τελευταίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για τα υπόλοιπα γεύματα.

Υποβολή αίτησης συμμετοχής ηλεκτρονικά mail@kpe-kastr.ark.sch.gr ή με φαξ στο 27920 22009 έως τις 30/5/2013.  Πληροφορίες στο 27920 22004.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (λήψη εγγράφου Word από Google Drive)

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η Πρόεδρος κ. Νίκη Γουλανδρή και τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,

σάς προσκαλούν στην ομιλία του ομότιμου καθηγητή κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

 κ. Φάνη Κακριδή

 με θέμα «Περιγράφοντας τη Φύση»

 την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, στις 19.00, στο Κέντρο ΓΑΙΑ.

 Ο ομιλητής θα ανιχνεύσει και παρουσιάσει τις πολλές διαδοχικές μορφές που πήραν η αντίληψη, η μελέτη και η περιγραφή της φύσης στους δώδεκα αιώνες της ελληνικής αρχαιότητας, από την εποχή του Ομήρου ως τα χρόνια του Ιουλιανού.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ                     Π.Α. 210-8015870 εσωτ.555

Είσοδος και χώρος στάθμευσης:                                                   Όθωνος 100, Κηφισιά

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S O S – «Ανακτούμε την Πόλη»

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS αναζητά συμμετέχοντες για τριμερή ανταλλαγή νέων, που διοργανώνεται από την οργάνωση Νέοι Φίλοι της Φύσης της Βρέμης στην πόλη τους από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου 2013 και στην οποία το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετέχει ως εταίρος.
Υπό τον τίτλο «Ανακτούμε την Πόλη» οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν δημιουργικούς και πειραματικούς τρόπους, όπως το Guerilla Gardening, ώστε να «ανακτήσουν» τους δημόσιους χώρους. Νέοι 16-20 ετών από την Αθήνα, την Κων/πόλη και τη Βρέμη με ενδιαφέρον στην αστική ανάπτυξη και την κοινωνία των πολιτών θα συναντηθούν για να εξερευνήσουν μαζί την «πράσινη πλευρά» της Βρέμης και του Βερολίνου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να είστε μεταξύ 16 και 20 ετών, να αποστείλετε το βιογραφικό σας, τα στοιχεία επικοινωνίας και το λόγο για τον οποίο θα θέλατε να συμμετάσχετε στο vol@medsos.gr με την ένδειξη Reclaim the City είτε τηλεφωνήστε μας στο 210-8228795, έως τις 31 Μαΐου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων στη Γερμανία καλύπτονται 100% από το Πρόγραμμα, ενώ υπάρχει συμμετοχή της τάξεως του 30% στην κάλυψη εξόδων του αεροπορικού εισιτηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή/ Μυρσίνη Κουκιάσα
Υπεύθυνες Εθελοντικών Δράσεων
info@medsos.gr
210 8228795

Κ.Π.Ε. Κέρκυρας Δίκτυο Αειφορική Τεχνολογία

Το ΚΠΕ Κέρκυρας συντονίζει το εθνικό δίκτυο : «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»

Η αναγκαιότητα ίδρυσης του εν λόγω δικτύου, προέκυψε από την αναμφισβήτητη διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του πολίτη (κυρίως της νεολαίας), γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί από το εκπ/κό σύστημα το οποίο οφείλει να ενσωματώσει πλήρως όλες τις μορφές τους στην εκπ/κή διαδικασία.

Ειδικότερα στην περιβαλλοντική εκπ/ση η αναγκαιότητα αυτή φαίνεται πιο επιτακτική καθώς όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτή η συμβολή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, ενώ στον αντίποδα η προτεινόμενη, ως τρόπος ζωής, λογική της μη χρήσης των ανέσεων που προσφέρει ο τεχνολογικός μας πολιτισμός φαίνεται αδιέξοδη και μη εφαρμόσιμη.

Περισσότερες πληροφορίες στο : https://sites.google.com/site/kpekerkyras/diktya/aeiphorike-technologia

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου – Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνει επιστημονική ημερίδα στις 18 Μαΐου 2013

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου – Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «STOP! στον σχολικό εκφοβισμό: 8 χρόνια έρευνας και παρεμβάσεων της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. – Προσανατολισμοί για το μέλλον», στις 18 Μαΐου 2013, 9:00-18:00, στο ξενοδοχείο “Mεγάλη Βρεταννία”, στην Αθήνα.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., epsype.blogspot.gr, αποκλειστικά μέσω του οποίου μπορείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα.

Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας Φλαμπούρι – Πεζοπορική και Ποδηλατική βόλτα στην Πάρνηθα 18&19 Μαΐου

Πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα το Σάββατο, 18 Μαΐου

P5120114thumb

Βόλτα στο καταπράσινο βουνό της Πάρνηθας , κάνει θαύματα, αφού είναι γνωστό ότι η επαφή με τη φύση αναζωγονεί σώμα και πνεύμα ! Πάρτε τα σακίδια σας, φορέστε παπούτσια άνετα για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού.

Στη βόλτα μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά (8 ετών και άνω που μπορούν να περπατήσουν άνετα τόσες ώρες σε μονοπάτια). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την διχρωμία των ελάτων, που αυτή την εποχή “βγάζουν” τα νέα τους φυλλαράκια.

Ποδηλατική βόλτα στην Πάρνηθα την Κυριακή, 19 Μαΐου

DSC09524thumb

Ο γύρος της Πάρνηθας με ποδήλατα. Φορτώστε τα ποδήλατά σας, πάρτε τα κράνη σας και ελάτε για μια υπέροχη βόλτα στην πανέμορφη Πάρνηθα.

Η βόλτα θα είναι εύκολη και θα κινηθούμε στην περιφερειακή διαδρομή του δρυμού. Θα είναι κυρίως σε ασφάλτινο δρόμο εκτός από λίγο δασικό και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα. Στη βόλτα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που γνωρίζουν καλά ποδήλατο, ώστε να κινούνται άνετα και που διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση.

Δωρεάν συμμετοχή !!!

 

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας το Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού της Νύχτας Μουσείων το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζεται με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς (Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ΚΕΘΕΑ Στροφή) και καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο τόσο στην καλλιτεχνική έμπνευση όσο και στον κοινωνικό προβληματισμό.

Πρόσκληση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2013

 10.00-12.00: «Μικροί ήρωες ενάντια στην κρίση». Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού. Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από ανακυκλώσιμα υλικά (αίθριο).

 ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2013

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ (Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2013)

Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο να περάσετε μία συναρπαστική Ημέρα Μουσείων, με πολλά και διαφορετικά προγράμματα για όλη την οικογένεια !

  • Στον μοναδικό κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα βρίσκεται η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Μνημεία» (ώρες 11 πμ – 3 μμ).
  • Στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ πρεμιέρα παράστασης βασισμένη στην έκθεση  «Κλιματική Αλλαγή και τα Μνημεία» από το Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζη των Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.
  • Τα εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους ! Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πως αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.
  • Στην βιβλιοθήκη του Κέντρου ΓΑΙΑ δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού «Φτιάχνω ένα βιβλίο για το περιβάλλον».
  • Περιοδική έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των Αιώνων».
  • Προβολή  ντοκιμαντέρ «Σαρανταβότανο» για τα ελληνικά αρωματικά φυτά.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση