Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2017"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, και Δ΄Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας , 11 Ιανουαρίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄και Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο :

“Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας”

Η Ημερίδα απευθύνεται σε 140 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας, Χαλάνδρι (δείτε το χάρτη : https://tinyurl.com/prosvasi) την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρες 17.00-20.00μ.μ.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Έγκριση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018

ΑΠΟΦΑΣΗ έγκρισης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018

Απόφαση 23134/11-12-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το British Council και τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, 16 Δεκεμβρίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄και Γ΄Αθήνας

στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο : «Ζώντας Όλοι Μαζί» σε συνεργασία με το  British Council και τη Διεύθυνση  Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, στις 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 9:30π.μ.-16:30μμ..

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, Τζαβέλλα 64, (δείτε το χάρτη : https://www.google.gr/maps/@38.0040808,23.7911261,15z).

Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ 
1 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΙΔΑΚΗ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
2 ΤΣΈΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΊΤΣΑ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
3 ΧΑΡΙΣΗ ΑΝΝΑ 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
4 ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΛΑΚΟΥ ΕΕΕΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5 ΕΥΘΑΛΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
6 Δογάνη Βασιλική 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου
7 ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 1ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ
8 ΟΥΡΑΝΙΑ  ΜΑΛΑΜΟΥΛΗ   6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
9 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
10 ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ & Γ/ΣΙΟ
11 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ 3 ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
12 ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
13 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΘΑ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
14 ΚΑΡΔΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
15 ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 1ο ΕΠΑΛ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Δ.Δ.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ 
16 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
17 ΜΑΡΙΑ ΜΕΣΤΟΥΣΗ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
18 ΨΥΧΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
19 ΨΥΧΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
20 ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΕΥΘΥΜΙΑ 1ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
21 ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΟΥ 2ο ΓΥΜΝ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
22 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 1ο Γυμνασιο Καματερού
23 ΚΙΟΥΖΕΛΟΥ ΑΝΝΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το British Council και τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, 16 Δεκεμβρίου 2017

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το British Council και  τη Διεύθυνση  Β΄/ θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο :

” Ζώντας Όλοι Μαζί “

Το πρόγραμμα «Ζώντας όλοι μαζί», περιλαμβάνει ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και βασίζεται στη διαδραστική μάθηση. Η μεθοδολογία αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στο να κινητοποιεί ομάδες και άτομα να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και να βελτιώσουν σημαντικά δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών ανά τον κόσμο και την αποσαφήνιση εννοιών και αντιλήψεων σχετικά με το διεθνές νομικό καθεστώς που τους αφορά και τη νομιμοποίηση τους.  

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, Τζαβέλλα 64, (δείτε το χάρτη : https://www.google.gr/maps/@38.0040808,23.7911261,15z)  το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 9:30π.μ.-16:30μμ.

Στην επιλογή, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία που υποδέχονται παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες στις πρωινές τάξεις, τάξεις υποδοχής, ΔΥΕΠ.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), μπορούν να υποβάλουν αίτηση (Συνημμένο πρότυπο αίτησης εκπαιδευτικής επίσκεψης):

 • οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολείο τους. Η αίτηση υποβάλλεται από το/τη Συντονιστή/στρια του κάθε Προγράμματος, στον/στην Υπεύθυνο/η ΠΕ ή Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι εκπαιδευτικοί στην επιλογή του ΚΠΕ που θα ήθελαν να επισκεφθούν, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τη συνάφεια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ, το οποίο αιτούνται να επισκεφθούν.
 • οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν Ερευνητικές Εργασίες στο Γενικό Λύκειο. Η αίτηση υποβάλλεται από τον εκπαιδευτικό, σε ΚΠΕ της Περιφέρειας όπου ανήκει η σχολική μονάδα και η εκπαιδευτική επίσκεψη δεν μπορεί να είναι άνω της μίας ημέρας. Η επιλογή των σχολικών μονάδων που θα επισκεφθούν κάποιο ΚΠΕ, θα βασίζεται στη συνάφεια του θέματος της Ερευνητικής Εργασίας με τα υλοποιούμενα προγράμματα του ΚΠΕ και θα αποφασίζεται από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ.
  Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που αφορούν Ερευνητικές Εργασίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 30% των εκπαιδευτικών επισκέψεων που δέχεται το ΚΠΕ.
 • Οι Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Η αίτηση υποβάλλεται σε ΚΠΕ της Περιφέρειας όπου ανήκει η Δομή. Λόγω της ιδιαιτερότητας της λειτουργίας των ΔΥΕΠ ειδικά για τις δομές αυτές, ισχύουν τα ακόλουθα:
  α) η εκπόνηση προγράμματος ΠΕ δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτηση εκπαιδευτικής επίσκεψης (μονοήμερης ή πολυήμερης)

  β) Τα ΚΠΕ σε συνεννόηση με τους Συντονιστές των ΔΥΕΠ θα διευκολύνουν την εκπαιδευτική επίσκεψη με προσαρμογή του ωραρίου της επίσκεψης στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΔΥΕΠ
  γ) Αιτήσεις για εκπαιδευτική επίσκεψη σε ΚΠΕ ειδικά για τις ΔΥΕΠ μπορούν να κατατεθούν και μετά τη λήξη των προθεσμιών και θα εξετασθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ΚΠΕ.
Κάθε σχολείο, για κάθε πρόγραμμα που εκπονεί, έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση επίσκεψης σε δύο ΚΠΕ. Συνεπώς, οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει κάθε σχολείο, στο πλαίσιο κάθε προγράμματος, είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (βλ.έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010).
Οι επισκέψεις των σχολικών ομάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στο σχολικό έτος και μέχρι 10 ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων.

Εμβέλεια ΚΠΕ που αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας

KPE B-ATH new

 

 

 

 

Λίστα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Oι αιτήσεις για τα ΚΠΕ των εκπαιδευτικών που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα γίνονται μέσω των Yπευθύνων μέχρι τις 5-12-2017.

Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να υποβάλλουν τις 2 αιτήσεις τους (1 σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και 1 σε ΚΠΕ εκτός εμβέλειας της Διεύθυνσής μας για κάθε υλοποιούμενο πρόγραμμα) μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας και κατόπιν να στείλουν τις πρωτότυπες αιτήσεις τους  μέσω Διεύθυνσης, στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 • Τα ονόματα όλων των συνοδών εκπαιδευτικών πρέπει να αναγράφονται κατά τη συμπλήρωση της αίτησης.
 • Στην περίπτωση που το σχολείο είναι ενταγμένο σε θεματικό δίκτυο που συντονίζει το Κ.Π.Ε. που αιτείται να επισκεφθεί πρέπει να σημειωθεί στην αίτηση.
Οι Υπεύθυνοι ΠΕ ή Σχ. Δρ. καταρτίζουν τον πίνακα των αιτούμενων επισκέψεων κατά σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων του ίδιου σχολείου σε ΚΠΕ. Προηγούνται τα σχολεία τα οποία κατά την περυσινή σχολική χρονιά (σύμφωνα με τα αρχεία του Υπεύθυνου ΠΕ ή Σχ. Δρ.) δεν επισκέφθηκαν κανένα ΚΠΕ της χώρας. Συμπληρωματικά, λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια των σχολικών προγραμμάτων με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ που θα επισκεφτούν.με τους πίνακες που τους έχουν σταλεί και αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις τελικές καταστάσεις των σχολικών ομάδων οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να επισκεφθούν το ΚΠΕ. Τα έγγραφα των ΚΠΕ προς τα σχολεία διακινούνται μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Στις επισκέψεις των Περιβαλλοντικών Ομάδων της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, θα λαμβάνουν μέρος οι μαθητές των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στην αίτηση του εγκεκριμένου προγράμματος, και ως ελάχιστος αριθμός, το 70% του συνόλου των αναγραφόμενων μαθητών.

Παρακαλούνται τα σχολεία να δίνουν προκαταβολικά, κατά το δυνατό, ακριβή αριθμό μαθητών που πρόκειται να επισκεφθούν ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επίσης, κατά την επίσκεψη οι Συνοδοί Εκπαιδευτικοί πρέπει να προσκομίσουν κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας (και όχι των τμημάτων του Σχολείου), ημερομηνία επίσκεψης, σφραγίδα και υπογραφή του Διευθυντή/Διευθύντριας του Σχολείου.

ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Σπάζοντας τους φραγμούς στην εκπαίδευση: συνεργατικές δράσεις -καλές παιδαγωγικές πρακτικές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/12/2017, ώρες 10:00 -12:00, στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του ΥΠΠΕΘ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής και ευρύτερης κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην εκπαίδευση και η ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω livestreaming. (Κεντρική ιστοσελίδα ΥΠ.Π.Ε.Θ https://www.minedu.gov.gr εικονίδιο ειδήσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Επιμορφωτική Εσπερίδα – Αφιέρωμα στο NIKO KAZANTZAKH – Για τους Εκπαιδευτικούς όλων των Ειδικοτήτων των Σχολικών Μονάδων Περιφέρειας Αττικής 08-12-2017

Στο πλαίσιο του  Αφιερώματος για το Νίκο Καζαντζάκη που διοργανώνει η  Διεύθυνση Δ. Ε. Β΄ Αθήνας και τα ΓΕ.Λ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (1ο, 2ο ΓΕ.Λ. Χολαργού, 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου), την Παρασκευή   8  Δεκεμβρίου 2017, θα διεξαχθεί το πρωί 8.30 -14.30 Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Ταξιδεύοντας με το Νίκο Καζαντζάκη» και επιμορφωτική εσπερίδα, το απόγευμα 17.00-20.30 μ.μ. για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Περιφέρειας Αττικής.
Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης».
Εισηγητές στην επιμορφωτική Εσπερίδα είναι οι κάτωθι:
Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδρυτής της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου.
Δημήτριος Αγγελάτος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας, Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Θανάσης Αγάθος, Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Μαρκάτη Αγάθη,  φιλόλογος, Phd Φιλοσοφίας, μέλος και εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη
 Θα  αποσταλεί εγκαίρως το πλήρες πρόγραμμα της Εσπερίδας.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Εσπερίδα, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση grekth@dide-v-ath.att.sch.gr, μέχρι τη  Δευτέρα 4  Δεκεμβρίου 2017.
Στους  συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαρία Κουτούση, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (τηλ. 210 6015475), στην κ. Αναστασία Δρακάκη, από το 1ο ΓΕ.Λ. Χολαργού (τηλ. 210 6513940), και να επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες:  http://dide-v-ath.att.sch.gr  και http://perikleioslibrary-1lyk-cholargos.gr/ στο link : kazantzakis2017.

Επιμορφωτική εσπερίδα

ΚΠΕ Κρεστένων – Πρόσκληση για συμμετοχή σε τριήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών) του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2017-2018, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 – 2020» και,  πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει, σχεδιάζει την υλοποίηση Τριήμερου Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων και σε πεδία της περιοχής από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και θα έχει ως τίτλο:
 
«Τοπικότητα και αειφορία: το παράδειγμα των αρωματικών φυτών και βοτάνων»
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Π.Ε., με θέματα σχετικά με την παραγωγή και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στην κατεύθυνση της αειφορίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα :
Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο (1 Τακτικός και 1 Αναπληρωματικός από κάθε σχολείο)
Β) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου (αφού συμπληρώσουν και αποστείλουν στο ΚΠΕ Κρεστένων την αντίστοιχη Αίτηση, βλ. http://kpekrestenon.gr/el/ananeosi-leitoyrgias-diktyoy-ta-topika-proionta-se-mia-koinonia-aeiforias ) ή ανήκουν σε άλλα Δίκτυα με σχετική θεματολογία (Αρωματικά φυτά – βότανα) .
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Κρεστένων που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 2 εκπαιδευτικοί. Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει 1 εκπαιδευτικός.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. 

Κ.Π.Ε Ομηρούπολης Χίου – Πρόσκληση για ένταξη σχολικών ομάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Όταν η Φύση δημιουργεί…πολιτισμό»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου στα πλαίσια της λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει με τίτλο:

«Όταν η Φύση δημιουργεί…πολιτισμό»

που ξεκίνησε να υφίσταται από το σχολικό έτος 2013-14, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του. Προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενταχτούν σε αυτό, για τα σχολικό έτος 2017-2018, να δηλώσουν συμμετοχή λαμβάνοντας υπόψη τους και τη σχετική νέα εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων αρ. πρωτ. 188142/ ΓΔ4 /02-11-2017, η οποία σας έχει ήδη αποσταλεί.

Προϋποθέσεις:
α) Να υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικό με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας,
β) Να συμπληρώσουν και να αποστείλουν άμεσα τη σχετική επισυναπτόμενη Αίτηση και το Πρωτόκολλο συνεργασίας στον/στην Υπεύθυνο/η Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Πανεπιστήμιο ΑΙΓΑΙΟΥ μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» – «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)»

 Ενωση Φυσικων
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο ΑΙΓΑΙΟΥ υλοποιεί και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση».
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα 
Έναρξη  μαθημάτων: Δεκέμβριος 2017  
Πόλεις διεξαγωγής:  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τμήμα εξ αποστάσεως.
Εποπτεία προγράμματος: Φιλντίσης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Φ        
Για περισσότερες  Πληροφορίες- Εγγραφές:
Δήμητρα Ζωγοπούλου, τηλ: 2103635701, 6936004508,καθημερινές 15:00-19:00)
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το συντομότερο e- mail με τα στοιχεία τους (απαραιτήτως το τηλέφωνο) στα : eefdia@yahoo.gr

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ υλοποιεί και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)».
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα
Πόλεις διεξαγωγής
 Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τμήμα εξ αποστάσεως.
Με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συνοδευτικό με αναλυτική παρουσίαση των διδαχθέντων Ενοτήτων, υπογεγραμμένο από  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εποπτεία προγράμματος: Φιλντίσης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Φ        
Πληροφορίες – Εγγραφές:
Γραμματεία της ΕΕΦ τηλ. 2103635701 Πολυχρονάτος Κώστας  ώρες 10:00-14:00
Περισσότερες πληροφορίες  Δημητριάδου Δέσποινα  6977502682
Αποστολή της αίτησης (επισυνάπτεται) υποχρεωτικά με email στο: despdimitrd@gmail.com

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση