Αρχείο για "Ιούνιος, 2014"

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Έδρα της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : Θερινό Πανεπιστήμιο στις Οινούσσες 21-27 Ιουλίου 2014

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Έδρα της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη οργανώνουν το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα:

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη (Διευθυντές, Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων κ.ά), της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους σε φορείς που ασχολούνται με την αειφορία, σε φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 21-27 Ιουλίου στις Οινούσσες.

Συνδρομή συμμετοχής: 100 Ευρώ.
Συνδρομές που προκαταβάλλονται δεν επιστρέφονται σε περίπτωση ακύρωσης. Για τα σχολεία τα οποία έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» προσφέρεται έκπτωση 50% για έναν/μια εκπαιδευτικό δηλαδή 50 ευρώ. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1Upk-1e4EcbRFCn70TNgUuWny0dNf6ZXoFdeO5pbKuJY/viewform μέχρι 25 Ιουνίου 2014, ενώ αναμένεται μέχρι 30 Ιουνίου 2014, να ανακοινωθούν τα ονόματα αυτών που έχουν επιλεγεί με σειρά προτεραιότητας.
 
Πληροφορίες στο έγγραφο Θερινό Πανεπιστήμιο στις Οινούσσες

Trekking Hellas Πάρνηθα – Τριήμερο Αγ. Πνεύματος στην Πάρνηθα

Απόδραση για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στις ομορφιές της Πάρνηθας.

Ημερομηνία διεξαγωγής:
Από: Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2014
Έως: Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2014
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Καταφύγιο Μπάφι
Τιμή/άτομο:
Κόστος συμμετοχής 3ήμερο 55€ / άτομο.
Κόστος συμμετοχής 2ήμερο 32€ / άτομο.
Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο : http://mpafi.gr/activities/multiday-programs/07-06-2014

ΑΣΠΑΙΤΕ Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – Σεμινάριο με θέμα: «Η Διδακτική της Επιχειρηματικότητας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση» 12-13 Ιουνίου 2014

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ διοργανώνει ανοικτό σεμινάριο διάρκειας δέκα (10) ωρών με θέμα: «Η Διδακτική της Επιχειρηματικότητας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσες της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και από ώρα 16.00 μέχρι 20.30.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
Α) φοιτητές της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ
Β) εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Γ) Διευθυντές & Υποδιευθυντές ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Ε.Κ.

Σεμινάριο νυχτερινής φωτογραφίας στο Φλαμπούρι 14 Ιουνίου 2014

logo

Σεμινάριο για τα μυστικά της νυχτερινής φωτογράφισης.

Δεν απαιτούνται από τους συμμετέχοντες προηγούμενες φωτογραφικές γνώσεις. Φέρτε ότι εξοπλισμό έχετε (φωτογραφική μηχανή ή κινητό).

Κόστος σεμιναρίου: 15€.
Περιλαμβάνει: Μάθημα φωτογραφίας και δείπνο.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με e-mail !!!
Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουνίου
Ώρα άφιξης
18:30′
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών !!!

Πληροφορίες
(http://www.flabouri.gr/index.php/ekdiloseis/events-old/2014/611-seminario-nikterinis-fotografias-sto-flabouri-14-06-14)
Υπεύθυνος σεμιναρίου: Ανδρέας Κατσικούδης
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215
E-mail: info@flabouri.gr

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Αειφόρου Ανάπτυξης – Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ιθάκη 12-18 Ιουλίου 2014

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Αειφόρου Ανάπτυξης (http://www.diavima.edu.gr) σε συνεργασία με το Køge Business College της Δανίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2014  ‘Θερινό Πανεπιστήμιο’ στην Ιθάκη, με θέμα:

Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικό υλικό για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης

Απευθύνεται : Σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων, υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους σε φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης, σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε γονείς που τους απασχολεί η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών τους, καθώς και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Δείτε το στο slideshare.net

Εσπερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των υπαίθριων βιωματικών δραστηριοτήτων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση» 11 Ιουνίου 2014

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και οι φορείς ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Παν. Ένωση Βιοεπιστημόνων, Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής και ΠΕΕΓΕΠ διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα:

«Ο ρόλος των υπαίθριων βιωματικών δραστηριοτήτων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση»,

την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 17:00 στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ (Γκάζι).

Δείτε το στο slideshare.net

Ημερίδα Παρουσιάσεων Προγραμμάτων Π.Ε. «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας» – 14 Ιουνίου 2014

Δείτε το στο slideshare.net

1ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

Η  Παιδαγωγική Ομάδα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) οργανώνει το 1ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ποιες είναι οι αναγκαίες διεργασίες για το χτίσιμο του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε;»

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας , Πολιτιστικών).

 ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΛΛΕΤ το Σαββάτο 21 Ιουνίου 2014  από τις 9.00π.μ μέχρι τις 17.30μ.μ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους στη δικτυακή φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://docs.google.com/forms/d/1sGBxJ-cMqXxkVleXJK9R2djVvnpEeOUP6-IRHYuBym0/viewform το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουνίου 2014.

Επικοινωνία – δηλώσεις συμμετοχής: Φωτεινή Μανιατάκου (Msc, Συνεργάτης ΣΠΕ) Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Τριπόδων 28, 10558, Πλάκα,
Τηλ. 210-3225245 εσωτ.5  fax. 210-322524
spe@ellinikietairia.gr και aeiforosxoleio@gmail.com
 
Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο
 
 

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε. & A.Y.) Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο “Xρήση και δημιουργία wiki”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο την Τρίτη 24-06-2014 στο 2ο ΠΕΚ Αθήνας, Aνδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη (στεγάζεται στο ισόγειο του Γυμνασίου Φιλοθέης) από τις  17.00. έως τις 20.30.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση και στη δημιουργία ενός wiki, έτσι ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως συνεργατικό διαδικτυακό χώρο για τα προγράμματα που αναλαμβάνουν, ή για τη διδασκαλία των μαθημάτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα 

Έγγραφο των Τμημάτων Π.Ε. & Α.Υ.

30-05-2014!!!
Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σεμινάριο και της δυνατότητας παρακολούθησής του από περιορισμένο αριθμό ατόμων (26) οι υπεύθυνες Π.Ε. & Α.Υ. της Δ/νσης αποφάσισαν να το επαναλάβουν την Παρασκευή 27-06-2014.
 
02-06-2014!!!
Οι θέσεις που έχουν καλυφθεί μέχρι τώρα είναι 52. (Μέγιστος αριθμός 52)
Σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλες αιτήσεις Εκπαιδευτικών θα είναι αναπληρωματικοί.
Οι Πίνακες των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν σύντομα.
 
03-06-2014!!! (Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής αίτησης)
Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών 24-06-2014 (1η διαφάνεια) & 27-06-2014 (2η διαφάνεια)
Δείτε το στο slideshare.net
 

16-06-2014!!! (Ενημέρωση Πίνακα Αναπληρωματικών)
Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών 24-06-2014 (1η διαφάνεια) & 27-06-2014 (2η διαφάνεια)
Δείτε το στο slideshare.net
 

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α)

Δείτε το στο slideshare.net

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ), Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Θεωρία, πράξη και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου’ (κατεύθυνση σπουδών: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη) – σας καλεί να συμμετάσχετε στην 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ) και Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών (ΜΦ) στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) / Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).

Η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα, 20 με 21 Ιουνίου 2014.

1η ανακοίνωση ΕΛΕΕΤΠΕΑ

Αίτηση_συμμετοχής_ΕΛΕΕΤΠΕΑ

Πρόγραμμα 1ης Επιστημονικής Συνάντησης 20-21 Ιουνίου 2014

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση