Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2017"

Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας σε συνεργασία με Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό σεμινάριο Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» με θέμα: «Βιωματικές δραστηριότητες για το δάσος»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ως Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» προτίθεται να διοργανώσει, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 4 διδακτικών ωρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Eθνικό Χειριστή του Δικτύου, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρες 16.45 – 20.00 με θέμα:

«Βιωματικές δραστηριότητες για το δάσος»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 13ο Δ.Σ. Χαλανδρίου (Ολύμπου & Ηλείας, τηλ. 2106849439).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στη θεματική του δάσους, καθώς και η ενημέρωσή τους για τη λειτουργία του Δικτύου.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 40 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και, μεταξύ αυτών, σε όσους/-ες δεν έχουν συμμετάσχει σε άλλη επιμόρφωση του Δικτύου. Τυχόν υπολειπόμενες θέσεις θα κατανεμηθούν στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο αναλογικά ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/-νες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ.Ε. Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα από τα δύο βιωματικά εργαστήρια που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα. Η επιλογή των εργαστηρίων θα γίνει κατά την προσέλευση στο σεμινάριο και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Δήλωση συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/seminariomgtd μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.
Πρόγραμμα
16.45 – 17.00  Προσέλευση-εγγραφές στα εργαστήρια
17.00 – 17.15  Χαιρετισμοί – καλωσόρισμα από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου
17.15 – 20.00  Βιωματικά εργαστήρια:
  1. «Παραμύθια του Δάσους» με συντονίστριες τις κ. Αντιόπη Φραντζή, Διευθύντρια του 70ου Δ.Σ. Αθηνών και κ. Μαριάννα Χατζημιχαήλ, Διευθύντρια του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου και μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου
  2. «Ο Κρυμμένος Θησαυρός στο δάσος» με συντονίστριες τις κ. Αλεξάνδρα Κοσκολού, Νηπιαγωγό στο 1ο Νηπ. Μελισσίων και μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου και κ. Αγγελική Τζιατζιά, Δασκάλα στο 1ο Δ.Σ. Ηρακλείου
Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Ctrl Shift Save the Climate – Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος» 22-02-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα:
«Ctrl Shift Save the Climate – Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος»
22 Φεβρουαρίου 2017 σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Γ΄Αθήνας.
Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΑΝΘΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 1ο ΕΠΑΛ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
3 Ζαφειροπουλος  Βασίλης  2ο Γυμνάσιο Μελισσίων 
4 Θεοδωρακοπούλου Παρασκευή 6 Γυμνάσιο Ν.Ηρακλείου Αττικής
5 ΚΑΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ
6 ΚΟΤΣΟΡΝΙΘΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
7 ΠΑΝΤΕΛΕΛΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
8 Πιτέλη  Αικατερίνη  3ο γελ Κηφισίας 
9 Πλέσσα Παναγιώτα 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού
10 Στασινοπούλου  Τζίνα  3ο Λύκειο ΚΗΦΙΣΙΑΣ 
11 ΣΤΡΑΝΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
12 ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
13 ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας

Χάρτης μετάβασης στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1).

ΟΤΕΑCADEMY

Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Ομιλία του κ. Γρηγόρη Ιατρού Ομότιμου Καθηγητή Συστηματικής Βοτανικής και Φυτογεωγραφίας, με θέμα: «Πλούτος και μοναδικότητα της Ελληνικής Χλωρίδας. Μέθοδοι Συστηματικής Κατάταξης από τον Λινναίο έως σήμερα και η Βοτανική Συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» 15-02-2017

Η Πρόεδρος κ. Νίκη Γουλανδρή
και τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

στο πλαίσιο του κύκλου Ομιλιών – Μαθημάτων 2017 με τίτλο «Τα Φυτά: Από τον Θεόφραστο έως τον Λινναίο»
σας προσκαλούν στην ομιλία του κ. Γρηγόρη Ιατρού, Ομότιμου Καθηγητή Συστηματικής Βοτανικής και Φυτογεωγραφίας,Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών,με θέμα:
«Πλούτος και  μοναδικότητα της Ελληνικής Χλωρίδας. Μέθοδοι Συστηματικής Κατάταξης από τον Λινναίο έως σήμερα και η Βοτανική Συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας»
την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ.
Για το θέμα των συλλογών του Μουσείου, θα μιλήσει ο κ. Διονύσης Μέρμυγκας, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βοτανικής ΜΓΦΙ.

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Κύκλος πέντε βιωματικών εργαστηρίων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2017 – Εργαστήριο 1: « Τεχνικές θεάτρου για ένα παιγνίδι ρόλων» 18-02-2017

Εργαστήριο 1: « Τεχνικές θεάτρου για ένα παιγνίδι ρόλων» 18-02-2017
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας, θεατροπαιδαγωγός
Για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος ‘’Κωνσταντινουπόλεως’’)
Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η αξιοποίηση απλών θεατρικών τεχνικών καθώς και τεχνικών εκπαιδευτικού δράματος.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, ιδιαίτερα σε όσους υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή πολιτιστικά.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογες τεχνικές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν με χαλαρά ρούχα και άνετα παπούτσια για κινησιολογικές δραστηριότητες.
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες( με διάλειμμα 30 λεπτών)
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, 7€ για τα μη μέλη.
Αιτήσεις συμμετοχής: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει α) τα μη μέλη: κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό.  ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο, β) μέλη και μη μέλη: να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
Επικοινωνία: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091

 

Let’s do it Greece – Κυριακή 2 Απριλίου 2017

LDI GR all WHITE

Η μεγάλη ημέρα για το Let’s do it Greece 2017 πλησιάζει.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ψηφιακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε τη δράση σας και να φτάσετε το Let´s do it Greece ακόμα πιο μακριά!

Χρήσιμο Υλικό

Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών του Let’s do it Greece για να διεκολύνει όσο γίνεται περισσότερο την οργάνωση πρωτότυπων και αποτελεσματικών δράσεων έχει αποστείλει τα παρακάτω :

Προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης
Το Μεγάλο εθελοντικό μας Όνειρο
Τις Προσδοκίες Εθελοντή
Στρατηγικό Σχεδιασμό Let’s Do It Greece 2017

Στις 2 Απριλίου ας στηρίξουμε όλοι μαζί τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! 

ΣχολείαDon't Keep Calm

Φεστιβαλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Αθήνας 28/03/2017 – 02/04/2017

 

 

 

Φεστιβαλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Αθήνας

  • είναι ένα φεστιβάλ, στην καρδιά της Αθήνας, με στόχο να αποκαλύψει τη μαγεία της επιστήμης με κατανοητό, διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο
  • προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη να συναντήσει τους επιστήμονες πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα εναλλακτικό περιβάλλον
  • αποτελεί καινοτομία στην επικοινωνία της επιστήμης.
Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί οι μαθητές:
να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την επιστήμη με έναν τρόπο ξεχωριστό.. και διασκεδαστικό!
να συμμετέχουν δυναμικά σε ποικίλες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες!
να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με επιστήμονες και ερευνητές και να λύσουν τις απορίες τους γύρω από την επιστήμη και την τεχνολογία! 
Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί οι μαθητές:

Για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου – Ημέρες προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων
Τετάρτη 29 Μαρτίου έως Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 – Ώρες επισκέψεων 9.00 – 14.00
Είσοδος για τους μαθητές 3 €
Στοιχεία Επικοινωνίας: Βικτωρία Κυριάκη,2103692337, 09:30 – 17:00, info@athens-science-festival.gr

Φεστιβαλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Αθήνας

 Υπο την Αιγίδα

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» 15 Μαρτίου 2017

PEEKPE photo Attikis
Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 15ης Μαρτίου 2017, στις 18:00 στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3, Αργυρούπολη 2109959251) με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».
Θα λειτουργήσουν 3 παράλληλα εργαστήρια  με συντονιστές:
  • τον κύριο Δημήτρη Προύσαλη : «Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από την «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης».
  • τις κυρίες Ιωάννα Φώκου και Χρυσαφία Λάμπρου : «Για το αμίλητο νερό, παραμύθι θε να πω να το κάνω μιλημένο και με όλους μοιρασμένο»
  • την κυρία Μάγδα Σπανού : «Το Παραμύθι, εργαλείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Οι απίθανες περιπέτειες του Ονούφριου Νερουλάκη».

Δηλώσεις συμμετοχής και προτίμηση σε δύο από τα τρία εργαστήρια στο mail: secretary@kpea.gr ή στο τηλέφωνο 210 9959251 μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 10/3/2017.

Πληροφορίες : http://peekpeattikis.gr/anakoinoseis

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας 22-02-2017

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Σεμινάριο διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Γ΄Αθήνας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17.00 – 19.20  με θέμα:

«Ctrl Shift Save the Climate – Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1).
ΟΤΕΑCADEMY
Από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 12 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που:
α) Δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
β) Υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου.
Πρόγραμμα
16.45 – 17.00      Προσέλευση
17.00 – 17.15      Χαιρετισμοί – Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση (κ. Δημήτριος Γκότζος, Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Βαρβάρα Πετρίδου Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας & κ. Ιωάννα Ντίνου Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας).
17.15 – 17.20      Εκπαιδευτικές Δράσεις και Εκπαιδευτικό Υλικό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Στελλίνα Κουλουζάκη, Περιβαλλοντολόγος, MSc Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δίκτυο Μεσόγειος SOS
17.20 – 18.00 Διερεύνηση του Φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη
18.00 – 18.10 Διάλειμμα
18.10 – 19.20 Ctrl Shift Save the Climate- Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο Τριήμερο Σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον»

kpe arhanonΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και με το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», με τίτλο:

“Τουρισμός και Περιβάλλον: Τοπικές καλλιέργειες και προϊόντα”

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου, το Σάββατο 18 Μαρτίου και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλιό Κτήριο Δίας, Αρχάνες) και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κρήτης.
Η έναρξη του σεμιναρίου είναι στις 16:00 της Παρασκευής και η λήξη του στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 80 εκπαιδευτικούς της χώρας.
Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Τουρισμός και περιβάλλον».
β) εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του Δικτύου.
γ) Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων που σχολεία τους ανήκουν στο Δίκτυο.
δ) Εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
ε) Εκπαιδευτικοί που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών θα υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) – Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) μέχρι την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. – Σ.Χ. πρέπει να να αποστείλουν τις αιτήσεις (ονόματα εκπαιδευτικών με σειρά προτεραιότητας) στο ΚΠΕ Αρχανών μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

Ανανέωση της λειτουργίας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»

eco schoolsΑνανέωση της λειτουργίας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», στο οποίο συμμετέχουν Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα με στόχο την εξοικείωση των μαθητών, αυριανών πολιτών, με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την διαμόρφωση θετικής στάσης για την αντιμετώπισή τους μέσα από την ολική προσέγγιση της σχολικής κοινότητας.

Η ανανέωση λειτουργίας εγκρίνεται για τρία έτη, δηλαδή για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση