Αρχείο για "Απρίλιος, 2013"

H ‘Ενωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Σεμινάριο Επιμόρφωσης

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στα πλαίσια επιμόρφωσης των μελών της, αλλά και των εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές της δραστηριότητες στον τομέα της «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ».

Κύριος σκοπός του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης είναι η Παιδαγωγική Κατάρτιση των εν ενεργεία καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των αποφοίτων των Σχολών Θετικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της χώρας.

Σύνολο ωρών Σεμιναρίου Επιμόρφωσης: 60 ώρες (20 ώρες διδασκαλία, 30 ώρες e-learning, 10 ώρες Πρακτική Άσκηση και εκπόνηση Εργασίας).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΞΟΝΑΣ Ι ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΑΞΟΝΑΣ ΙΙΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Έναρξη: Αρχές Μαΐου  2013
Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: 9:00 – 16:00 Τμήματα: Σάββατο
Τόπος Διεξαγωγής: Φροντιστήρια Ηράκλειτος
Κόστος: 20 € για τα μέλη της Ε.Ε.Φ(που έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους το έτος 2013)
60€ για τα μη μέλη της Ε.Ε.Φ.
Για πληροφορίες – εγγραφές: Γεώργα Αναστασία: 15:00 – 19:00, τηλ.: 210-3635701 Web site: www.eef.gr email: eef@otenet.gr

Ελληνικη Εταιρεια Προστασιας Φύσης – Έκθεση δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά», τέχνη από σκουπίδια (trash art)

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Ν.Ρεθύμνης διοργανώνει «Έκθεση δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά», τέχνη από σκουπίδια (trash art)», στο  πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Φύση χωρίς Σκουπίδια».

Η Έκθεση θα γίνει στην Αθήνα, τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου.

Οι μαθητές Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης με την καθοδήγηση των δασκάλων και καθηγητών τους θα δημιουργήσουν αντικείμενα κατάλληλα για έκθεση.  Οι δημιουργίες αυτές προτείνεται να είναι μικρών διαστάσεων (κατά προτίμηση έως 50 εκατοστά) ώστε να υπάρχει δυνατότητα εύκολης αποθήκευσης και αποστολής στα γραφεία της ΕΕΠΦ στην Αθήνα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Αίτηση συμμετοχής Εκπαιδευτικού (Word)


Διεθνείς Διαγωνισμοί Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου των κάτωθι διαγωνισμών, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 4 έως 18 ετών:

1. Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα “Η Αίγυπτος στα μάτια των παιδιών του κόσμου“.

2. Διαγωνισμός Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού.

3. Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέματα “Τα πορτρέτα – ελεύθερα – η αρχιτεκτονική – η φύση”.

Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» 2013 – Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει την Ανοιχτή Εκδήλωση με τίτλο 18 Χρόνια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Παίρνουμε μέρος στη Λύση για ένα Περιβάλλον χωρίς Απορρίμματα την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 10π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΙANOS, Σταδίου 24.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής εκστρατείας και επικεντρώνει στην ανακοίνωση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την επεξεργασία των Φύλλων Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών, με την επιστημονική αρωγή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία συμπλήρωσαν οι εθελοντές κατά το διάστημα 2006-2012.

http://www.medsoscleanup.gr/

Φόρμα Συμμετοχής ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 2013


Ενημέρωση για τη δράση: «Τα σχολεία φωτογραφίζουν τον τόπο τους»

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν να ενημερώνονται για προτάσεις σχετικές με προορισμούς εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών στην χώρα μας, μέσω της ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας «ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», η οποία βρίσκεται σε λειτουργία στην ηλεκτρονική δ/νση: http://schools-go-greece.gr .

Η ψηφιακή πλατφόρμα http://schools-go-greece.gr παρέχει πλέον και τη δυνατότητα στα πιστοποιημένα μέλη της να υποβάλουν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του τόπου τους στo πλαίσιο της δράσης: «Τα σχολεία φωτογραφίζουν τον τόπο τους».

Καθαρισμός βυθού και ακτής Αγίου Νικολάου Λαυρίου – 28.04.13

Η ΜΚΟ “Υδροναύτες” (Ελληνικό καταδυτικό δίκτυο) σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων, του ΓΕΛ Λαυρίου, του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου και την υποστήριξη του Δικτύου “Μεσόγειος SOS” διοργανώνουν καθαρισμό βυθού και ακτών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λαυρίου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

http://www.ydronaftes.gr/

Βιβλιοθήκη Τμήματος Π.Ε.

Η βιβλιοθήκη του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λειτουργεί ως δανειστική, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν προγράμματα.

Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην περίπτωση που επιθυμείτε να δανεισθείτε εκπαιδευτικό υλικό.

Εκπαιδευτικό υλικό

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για άγρια πουλιά

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ διοργανώνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών για άγρια πουλιά την Κυριακή 21 Απριλίου στην Αίθουσα «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ» του Πάρκου Τρίτση από τις 11:00 έως τις 13:00.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στη φύση, αλλά και μέσα στην πόλη, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα τραυματισμένο πουλί και ειδικά αυτήν την περίοδο σε ένα νεοσσό, που έχει πέσει από τη φωλιά του.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ξέρουμε ποια πρέπει να είναι η πρώτη μας αντίδραση, τι να κάνουμε για να μην τρομάξουμε το τραυματισμένο πουλί και πως να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες. Κατόπιν θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το μεταφέρουμε με ασφάλεια σε ένα κέντρο περίθαλψης, όπου θα μπορεί να δεχθεί πιο εξειδικευμένη περίθαλψη και ιατρική βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Σπύρος Ψύχας, volunteers@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8228704, εσωτ. 106, κιν. 6974510976


Έγκριση προαιρετικής συμμετοχής των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπ/σης και των Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Αττικής σε Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ.-ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ. 53429/Γ7 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. εγκρίνεται η συμμετοχή των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας & Περιβαλλοντικής Εκπ/σης των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Αττικής και υλοποιούν πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο σεμινάριο που προτίθεται να υλοποιήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».

Το Σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών σχετικά με θέματα Οδικής Ασφάλειας και θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2013, ώρες 12.00- 18.00, στο Αμφιθέατρο της ΟΤΕ Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι).

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ύστερα από συνεννόηση με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων τους.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004 – 2005, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (Φ.Ε.Κ. 1156/30.07.2004, τ. Β΄) και το οποίο απονέμει:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Αίτηση Υποψηφιότητας (Word)


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση