Αρχείο για "Ιούνιος, 2015"

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) – ημερίδα με θέμα “Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης (Earth Charter) στα προγράμματα και στις δράσεις της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” 17 Ιουνίου 2015

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη διακήρυξη του Καταστατικού Χάρτη της Γης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για τη διάδοση του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα (Earth Charter Hellas) και το Περιφερειακό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (RCE Crete), ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης  προτίθεται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα “Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης (Earth Charter) στα προγράμματα και στις δράσεις της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία”. H ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρες 16.25 – 21.00 στο 1οΔ.Σ. Νέας Ιωνίας  (Κρήτης 77, Νέα Ιωνία, τηλ. 2102799029) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. 

Περισσότερες πληροφορίες : http://perdipevath.blogspot.gr/2015/05/blog-post_29.html

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Έδρα της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : Θερινό Πανεπιστήμιο στις Οινούσσες 20-26 Ιουλίου 2015

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Έδρα της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη οργανώνουν το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα:

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους φορέων που ασχολούνται με την αειφορία, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 20-26 Ιουλίου στις Οινούσσες. Η έναρξη θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλίου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Για τα σχολεία τα οποία έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» προσφέρεται έκπτωση 20% για έναν/μια εκπαιδευτικό δηλαδή 80 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1OQ92LKwM9ZPZAd5nJPT59U4b7kXL2BGV92vY8unyde4/viewform μέχρι 25 Ιουνίου 2015 και μέχρι 30 Ιουνίου 2015, θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα αυτών που έχουν επιλεγεί με σειρά προτεραιότητας.
 
Πληροφορίες στο έγγραφο Θερινό Πανεπιστήμιο στις Οινούσσες

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας Τμήμα Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στις 25-27 Ιουνίου 2015

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου στη Λέσβο στις 25-27 Ιουνίου 2015 με θέμα :

«Πράσινη Ενέργεια για Αειφόρο Ανάπτυξη – Προοπτικές και Προτάσεις για το Αιγαίο»

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μπορούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο από τις Δ.Δ.Ε. Β’ και Γ΄ Αθήνας είναι από 7 για κάθε Διεύθυνση.

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα, θα καλύψει από το Τεχνικό του Δελτίο τη διαμονή (σε δίκλινα δωμάτια) στο ξενοδοχείο Silver Bay και τη διατροφή (ένα γεύμα και μπουφέ). Τα έξοδα μετακίνησης θα βαρύνουν τους εκπαιδευτικούς. Ως ημέρες μετακίνησης υπολογίζονται 4 και ως ημέρες διαμονής 3.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για το εν λόγω σεμινάριο να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησής του μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ευεργέτουλα

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης – Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ιθάκη Εκπαίδευση και διακοπές 4-9 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θερινού Πανεπιστημίου 08/06/2015 !

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “ΔΙΑΒΗΜΑ” (http://www.diavima.edu.gr) σε συνεργασία με το Køge Business College της Δανίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2015 ‘Θερινό Πανεπιστήμιο’ στην Ιθάκη, με θέμα: 

Το σχολείο ως οργανισμός μάθησης / The Learning School

Απευθύνεται : Σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων, σε υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε εργαζόμενους σε φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Ημερομηνίες διεξαγωγής-Διάρκεια : Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 4-9 Ιουλίου στο Βαθύ της Ιθάκης.

Διάρκεια-Συνδρομή-Πιστοποιητικό συμμετοχής : Η συνδρομή στοιχίζει 150 Ευρώ για εγγραφές μέχρι 14/06/2015. Μετά τις 14 Ιουνίου, και εφόσον υπάρχουν θέσεις, η συνδρομή είναι 170 Ευρώ. Θα δοθεί αναλυτικό πιστοποιητικό συμμετοχής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Διαδικασίες συμμετοχής : Για την εγγραφή σας συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και στείλτε την με e-mail στο info@diavima.edu.gr Πληροφορίες: 6936759457 και 6975515476 (9.00-21.00)

Περισσότερες πληροφορίες στο έντυπο Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ιθάκη (Nέα ανακοίνωση)

Αίτηση συμμετοχής Θερινό Πανεπιστήμιο 2015

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών (ΕΛ.Π.ΠΟ.) – 19ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Ετερότητα» 10-12 Ιουλίου 2015

afisa19

19ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Ετερότητα», που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (Πανεπιστημιούπολη Ρίο) στις 10-12 Ιουλίου 2015.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.elppo.gr.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

P Agaiou e-learningΠρογράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της μάθησης, ξεκίνησε να προσφέρει από τον Οκτώβριο 2012 νέα, καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής, τα οποία απευθύνονται τόσο σε πτυχιούχους, όσο και σε αποφοίτους Λυκείου.

Πλροφορίες : http://e-epimorfosi.aegean.gr/

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Προκλήσεις για την Ελλάδα και Ευκαιρίες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» 5 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO & η ΜΚΟ “Green Project” διοργανώνουν Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Προκλήσεις για την Ελλάδα και Ευκαιρίες για ένα Βιώσιμο Μέλλον».

 Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00, στο Αμφιθέατρο «Κρανιδιώτης» – Υπουργείο Εξωτερικών, Ακαδημίας 1 , Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση