Αρχείο για "Ιούνιος, 2017"

16η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Πήλιο 2017, 25-30 Αυγούστου 2017

16η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Σεμινάριο του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
από 25 έως 30 Αυγούστου 2016, στο Πήλιο, στην παραλία του Άγιου Γιάννη.

Έμπειροι καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, μουσικοί  και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν και επικοινωνούν με εργαλείο τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση.

 Στη Κατασκήνωση «Πήλιο 2017» καλεσμένοι για εργαστήρια και παρουσιάσεις είναι ο Brendon Burns βρετανός σκηνοθέτης, η Βαρβάρα Δούκα-σκηνοθέτης, η Άρτεμις Λαμπίρη-χορεύτρια και χορογράφος, η Γιούλη Δούβου-θεατροπαιδαγωγός, η Χριστίνα Ζώνιου-δασκάλα υποκριτικής και κοινωνικού θεάτρου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Αγγελική Τσάκωνα-δασκάλα θεατρικής αγωγής, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη-ηθοποιός και σκηνοθέτης, η Ειρήνη Μαρνά-θεατροπαιδαγωγός, η Τζένη Καραβίτη-θεατροπαιδαγωγός και φιλόλογος, η Ηρώ Ποταμούση-κοινωνιολόγος και θεατροπαιδαγωγός, η Σόνια Μολογούση-θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός, η Μαίρη Καλδή-φιλόλογος, η Αναστασία Κουλαλόγλου  κ.ά

Η κατασκήνωση/σεμινάριο περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια (κύρια και συμπληρωματικά),  παρουσιάσεις εργασιών, παράσταση Θεάτρου Φόρουμ, βραδιά αφήγησης και παραμυθιών.  Φυσικά δεν λείπουν τα παιχνίδια, το μπάνιο, η ξεκούραση και η διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Ειδικά φέτος, στον ίδιο χώρο και την ίδια εποχή, πραγματοποιείται και η 8η κατασκήνωση νέων “Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2017” για έφηβους και νέους 13-18 χρονών  καθώς και το Παιδικό Εργαστήριο για παιδιά 6-12 χρονών.  Ειδική παρουσία στην Κατασκήνωση έχει φέτος και το  πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;»

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ στο www.TheatroEdu.gr
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Επικοινωνία: 2106541600  / info@theatroedu.gr / www.theatroedu.gr

Κ.Π.Ε. Καρπενησίου – 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 3 Ιουλίου έως 9 Ιουλίου 2017

 

KPE KarpenΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου προτίθεται να διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονία, 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, με θέμα:

«Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή»

Η θεματική του Σεμιναρίου αφορά Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δασικό, υδάτινο και ανθρωπογενές Περιβάλλον της Ευρυτανίας σε βιωματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 100 εκπαιδευτικούς Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης:
  • (Β/θμια: Λάρισας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Πειραιά και Α/θμια: Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Α’ Αθήνας, Ανατ.
    Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά).
  • Των υπολοίπων νομών της Ελλάδας.
Επιπρόσθετα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό Στελέχη Υπουργείου, Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ όλης της χώρας.
Το σεμινάριο θα γίνει αδαπάνως, με μία μερική οικονομική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και τη στήριξη του Δήμου Καρπενησίου, συνεπώς ο κάθε συμμετέχων (είτε επιμορφούμενος, είτε Μέλος  Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ, είτε εισηγητής) θα πρέπει να καλύψει τα οδοιπορικά του έξοδα, τη διαμονή και διατροφή του και κάθε άλλο κόστος.. (Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Καρπενησίου (Πρόσκληση Θερινού Σχολείου).
Αιτήσεις συμμετοχής, απευθείας με συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας έως το αργότερο την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.
 

Απολογιστικά στοιχεία Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2016-2017 και ανάρτηση εργασιών στο Wiki του τμήματος Π.Ε.

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό του επιμορφωτικού έργου του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών ως προς την ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων, παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια απολογιστικών στοιχείων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τομείς επιμόρφωσης, που υπάρχουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες έως τις 20 Ιουνίου 2017 :

α.  Ερωτηματολόγιο συντονιστών Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2016-2017 από τους συντονιστές των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 

β. Ερωτηματολόγιο συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2016-2017 από τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ηλεκτρονική φόρμα είναι διαφορετική για τους συντονιστές των προγραμμάτων και για τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα και πρέπει να συμπληρωθεί αναλόγως από όλους τους Εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Π.Ε. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί η φόρμα του Συντονιστή Εκπαιδευτικού του προγράμματος, το πρόγραμμα θεωρείται ότι δεν υλοποιήθηκε και δεν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις. Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικός, πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα απολογισμού, ακόμα και αν δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα (το πρόγραμμα θεωρείται ότι δεν υλοποιήθηκε όταν η διάρκειά του είναι μικρότερη των 5 μηνών).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΚΠΕ Μακρινίτσας – Προκήρυξη επιμορφωτικού Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2017

sem petrog

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6–Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας-«Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» – 2 – Θεσσαλία, και στο πλαίσιο των δράσεών του ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων, Κ.Π.Ε Μουζακίου, Δήμο Πύλης Δήμο Μουζακίου,. Δήμο Αργιθέας, Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαριάς «Η Γκρόπα», Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού Αργιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οργανώνει, σεμινάριο με θέμα «Πετρογέφυρα και Εκπαίδευση. Γνωριμία με τα Πετρογέφυρα των Δήμων: Πύλης ν. Τρικάλων, Μουζακίου και Αργιθέας ν. Καρδίτσας» την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο1 Ιουλίου 2017.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 55 συμμετέχοντες και θα υλοποιηθεί σε χώρους των Δήμων Πύλης, Μουζακίου και Αργιθέας.

Ι) Σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»
Συγκεκριμένα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής ένας (1) τακτικός και ένας (1) αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο που συμμετέχει στο δίκτυο (σύμφωνα με την αίτηση ένταξης). Αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός των τακτικών εκπαιδευτικών θα καλυφθεί από τους αναπληρωματικούς.
Σε περίπτωση πολλών αιτήσεων, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι νέα μέλη του δικτύου και δεν έχουν παρακολουθήσει άλλη φορά σεμινάριο του δικτύου και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που είναι παλαιά μέλη του δικτύου.
ΙΙ) Στα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου.
III) Στους εκπροσώπους των Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων, Μουζακίου, Παρανεστίου, Θέρμου, Κόνιτσας, Πραμάντων, Φιλίππων, Γρεβενών, Στυλίδας – Υπάτης, Καλαμάτας, Καστρίου, Ομηρούπολης, Κρεστένων, Φιλιατών, Έδεσσας – Γιαννιτσών, Καρπενησίου, Αράχθου, Μελίτης, Ανατολικού Ολύμπου, Ανωγείων, Μολάων με την προϋπόθεση να έχουν παρουσίαση σχετικά με τη θεματολογία του δικτύου.
IV) Στα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του Δικτύου με την προϋπόθεση να έχουν παρουσίαση σχετικά με τη θεματολογία του δικτύου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και να την κοινοποιήσουν παράλληλα στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail: mail@kpemakrin.mag.sch.gr

ΚΠΕ Αργυρούπολης – «Το πράσινο στις πόλεις και γύρω από αυτές – αποκατάσταση τοπίου σε δασικά οικοσυστήματα μετά από πυρκαγιές»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης έχει ασχοληθεί από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα με τα θέματα του αστικού και περιαστικού πρασίνου όπως και το θέμα των δασικών πυρκαγιών και της αποκατάστασης τοπίου.

Η προσπάθειά μας αυτή περιλαμβάνει διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεματικών δικτύων, επιμορφωτικών δράσεων και εκπαιδευτικού υλικού και έχει γίνει με μακροχρόνια συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα αυτά  (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, WWF Ελλάς, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, Διεθνή δίκτυα κλπ). Επειδή θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετά κενά στην ενημέρωση των πολιτών και στην εκπαίδευση των μαθητών που μπορεί να οδηγούν σε ατελείς δράσεις και πρακτικές, σας στέλνουμε δύο σχετικά κείμενα. Το πρώτο αφορά στην αποκατάσταση καμένων δασικών εκτάσεων και στις αναδασώσεις και το δεύτερο περιέχει έναν κατάλογο φυτών, κάποια από τα οποία ενδείκνυνται για τις αποκαταστάσεις και κάποια για το πράσινο των αστικών δημόσιων χώρων (δεν αναφερόμαστε σε καλλωπιστικούς κήπους, λαχανόκηπους κλπ). Η γνώμη των ειδικών κατά περίπτωση είναι απαραίτητη. 

 Περισσότερα στο : Έγγραφο του ΚΠΕ Αργυρούπολης

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία» 10-6-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στο Σεμινάριο με θέμα : «Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία» Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρες 9.00-15.00, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον.

  ΤΑΚΤΙΚΟΙ    
Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΣΩΦΡΟΝΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
2 ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
3 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
4 ΛΑΜΠΙΡΗ ΠΟΠΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
5 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 3ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
6 ΠΙΣΤΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΕΙΔ.ΕΠΑΓ/ΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Κ ΕΙΔ ΕΠΑΓ/ΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
7 ΠΙΤΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 3ο ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
8 ΣΑΡΔΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
9 ΣΕΡΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ
10 ΣΤΡΑΝΤΖΙΑΣ. ΜΙΧΑΗΛ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
11 ΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
       
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ    
Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΝΤΑΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
2 ΓΚΕΚΑ ΒΑΙΑ 119ο Ν/Γ ΑΘΗΝΩΝ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση