Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2015"

Άλμπουμ φωτογραφιών Σεμιναρίων-Ημερίδων-Δράσεων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015

Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της εβδομάδας Π.Ε. της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας,σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας «Δημιουργία και παιδαγωγική αξιοποίηση σχολικού κήπου, στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 15 Οκτωβρίου 2015

Δείτε το στο slideshare.net

Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Trekking Hellas και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας με τίτλο : «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στη φύση» Καταφύγιο Μπάφι, 10 Οκτωβρίου 2015
 
Δείτε το στο slideshare.net

Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας με τίτλο «Δημιουργική γραφή και περιβαλλοντική σκέψη μέσα από τις έννοιες της κατανάλωσης και του οικολογικού αποτυπώματος» 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 7 Οκτωβρίου 2015
Δείτε το στο slideshare.net

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη δράση «Στέλνω μήνυμα, αναλαμβάνω δράση» στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Οικολογικά Σχολεία» της Ε.Ε.Π.Φ., 2 Οκτωβρίου 2015
Δείτε το στο slideshare.net
Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείαςτης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες» 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 25-27 Σεπτεμβρίου 2015
Δείτε το στο slideshare.net

Έγκριση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2015-2016

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2015-2016 εγκρίθηκαν σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ 23203/18-12-2015

Απόφαση έγκρισης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2015-2016

Απόφαση έγκρισης λοιπών Προγραμμάτων Α.Υ.-Π.Ε.-Π.Θ. σχολικού έτους 2015-2016

ΚΠΕ Σικυωνίων – “Πρόσκληση για συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με τίτλο «Άμπελος… Ελλ-Οίνων αγαθόν»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στα πλαίσια της έναρξης του Εθνικού Θεματικού Δικτύου με τίτλο «Άμπελος… Ελλ-Οίνων αγαθόν» (αρ. Πρωτ. 182555/Δ2/12-11-2015 Απόφαση Υ.Π.Π.Ε.Θ.), θα συντονίσει για τα επόμενα δυο σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 τη λειτουργία του και προσκαλεί ως συντονιστικός φορέας, τις σχολικές μονάδες της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο για το σχολικό έτος 2015-2016 θα πρέπει:
α) να υλοποιήσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά ομοθεματικό πρόγραμμα Π.Ε. σύμφωνα με την αρ. 178852/ΓΔ4/06-11-2015 εγκύκλιο σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων,

β) να συμπληρώσουν και να αποστείλουν άμεσα τη σχετική επισυναπτόμενη αίτηση στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και γ) να κοινοποιήσουν την αίτησή τους με ηλεκτρονική αίτηση στο Κέντρο μας που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο (link)   http://goo.gl/forms/bpJt2G7mdR

ΚΠΕ Μακρινίτσας – Προκήρυξη επιμορφωτικού Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» 29-31 Ιανουαρίου 2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, και στο πλαίσιο των δράσεών του ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» και το Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας ως συνεργαζόμενο στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου 2016, με θέμα:

«Διαβαίνοντας τα Πετρογέφυρα στο χώρο και στο χρόνο».

Το Σεμινάριο απευθύνεται:
Σε 40 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας», και θα υλοποιηθεί στους χώρους του Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας.
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου προβλέπεται να περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος (Παρασκευή απόγευμα) και δράσεις σε Πετρογέφυρα του Δήμου Ελασσόνας καθώς και εργαστήρια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα το Σάββατο και την Κυριακή.
Συγκεκριμένα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής ένας (1) τακτικός και ένας (1) αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο που συμμετέχει στο δίκτυο (σύμφωνα με την αίτηση ένταξης). Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο αριθμός των τακτικών εκπαιδευτικών θα καλυφθεί από τους αναπληρωματικούς.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και να την κοινοποιήσουν παράλληλα στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (στο fax: 24280-90010 ή στο e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr).

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με τα ΚΠΕ Δραπετσώνας, Λαυρίου και Ελευσίνας και με όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για τη διοργάνωση σεμιναρίου «Χθες εμείς… σήμερα άλλοι: Το προσφυγικό ζήτημα στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία» 22 και 23 Ιανουαρίου 2016

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, συνεργάζεται με τα ΚΠΕ Δραπετσώνας, Λαυρίου και Ελευσίνας και με όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 με τίτλο :

«Χθες εμείς… σήμερα άλλοι: Το προσφυγικό ζήτημα στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν 150 εκπαιδευτικοί όλων των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δέκα από κάθε Διεύθυνση.

Χώροι και ώρες διεξαγωγής

  • Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 (16.00 – 21.00)Αμφιθέατρο 9,84 στην Τεχνόπολη – Γκάζι (Πειραιώς 100)
  • Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 (09.30 – 19.30)2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (Τιμολέοντος Φιλήμονος 36, στάση Μετρό Αμπελόκηποι)
Επισημαίνεται ότι η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου είναι ανοικτή προς όλους όσους θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν.
Στο σεμινάριο θα γίνει συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού το οποίο θα διατεθεί στο Ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 21-12-2015 

ΚΠΕ Καρπενησίου – Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε τριήμερο Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο»

kpe karpenΤο ΚΠΕ Καρπενησίου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης, στο πλαίσιο του Έργου “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία”, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, συνδιοργανώνουν τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο. Απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Παρασκευή 15-01-2016 ως Κυριακή 17-01-2016, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Καρπενησίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, και θα λήξει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της χώρας.
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις, εργαστήρια, και εργασίες πεδίου με θέμα την άγρια πανίδα.

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα:

  • Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που τα σχολεία τους είναι ήδη ενταγμένα στο Δίκτυο και υλοποιούν σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).
  • Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα κατατεθούν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών όπως και το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε.

ΚΠΕ Φιλιατών – Πρόσκληση εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. στο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Υδροκίνηση 29-31 Ιανουαρίου 2016

http://www.kpe-filiaton.gr/images/headers/filiates-logo.jpg

Το ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Τρικκαίων προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου εκπαιδευτικών με τίτλο «Υδροκίνηση».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 46 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης (οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί με αίτησή τους στο δίκτυο «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» 2015-2016) και θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα. Η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα σε μέλη του Δικτύου που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενο σεμινάριο του ιδίου Δικτύου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Παρασκευή 29-01-2016 ως Κυριακή 31-01-2016.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υποβάλλουν την αίτησή τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2015.

Πίνακες Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων ΚΠΕ Ελευσίνας & ΚΠΕ Δραπετσώνας 18 & 19-12-2015

Πίνακες  Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων ΚΠΕ Ελευσίνας & ΚΠΕ Δραπετσώνας 18 & 19-12-2015
Δείτε το στο slideshare.net

Μαθητική αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος σε συνεργασία με σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα Γυμνάσια της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
(δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ενημερώνει τα Γυμνάσια αρμοδιότητάς της που ανήκουν στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μελισσίων, και Χαλανδρίου για την αναδάσωση που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους και η Περιφέρεια Αττικής.

Η μαθητική αυτή αναδάσωση θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 (10.00 -13.00) στο Πεντελικό Όρος, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π., με το Δασαρχείο Πεντέλης, με τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των συνεργαζόμενων Δήμων και θα υπάρξει ένα μικρό κόστος μεταφοράς ανά μαθητή. (Τηλ. επικοινωνίας Σ.Π.Α.Π.  210613146, 2132038291 & 2132038292 email info@spap.org.gr)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: τα σχολεία μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στην αναδάσωση, ηλεκτρονικά μέσω της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας ή στέλνοντας e-mail υπόψιν της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr , όπου θα αναγράφουν τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, καθώς και τους συμμετέχοντες καθηγητές.

Kαταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή στην Αναδάσωση: Τετάρτη 7-12-2015

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση, τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να υποβάλουν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Διαβιβαστικό και αίτηση του σχολείου – η οποία επισυνάπτεται, ακριβές αντίγραφο Πράξης Συλλόγου Διδασκόντων και βεβαίωση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας του σχολείου ότι έχει παραλάβει τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων μαθητών).

 

Έγκριση της πρωτοβουλίας «Σήμα Αειφόρου Σχολείου»

Εγκρίνεται η πρωτοβουλία «Σήμα Αειφόρου Σχολείου» της ΜΚΟ Αειφόρουμ και της Έδρας UNESCO ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.
Η πρωτοβουλία αφορά την πιστοποίηση των σχολείων με το «Σήμα Αειφόρου Αιγαίου» από την Έδρα UNESCO του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την ΜΚΟ Αειφόρουμ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.
Το σχολείο που εκπληρώνει τους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου και στα τρία πεδία (Παιδαγωγικό, Κοινωνικό/Οργανωσιακό και Περιβαλλοντικό) πιστοποιείται με το Σήμα Αειφόρου Σχολείου και του χορηγείται σχετική βεβαίωση και σημαία με το Σήμα Αειφόρου Σχολείου.

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση