Το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών είναι ο συντονιστικός φορέας των παρακάτω ΕΘΔ:

Ο όγκος των απορριμμάτων που παράγονται στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες αυξάνεται διαρκώς. Το θέμα της διαχείρισης τους είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. 
Μια τυπική ανάλυση των απορριμμάτων των αστικών κέντρων, δείχνει ότι το 50% περίπου του φορτίου των απορριμματοφόρων αποτελείται από οργανικά υλικά (κατάλοιπα τροφίμων δηλαδή, τα οποία θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να μετατραπούν σε χρήσιμο λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό, ενώ ένα ποσοστό 40% είναι υλικά συσκευασίας (δηλ. χαρτί, γυαλί και μέταλλα).
Θεωρητικά λοιπόν το 90% των απορριμμάτων μπορεί να ανακυκλωθεί, ενώ το υπόλοιπο 10% αποτελείται από αδρανή κυρίως υλικά (υφάσματα, ξύλο κλπ), που μπορούν να καταλήξουν σε χώρους διάθεσης χωρίς σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Το νερό είναι το κυριότερο συστατικό της μάζας των ζωντανών οργανισμών. Η παρουσία του επηρέαζε πάντοτε τον τρόπο ζωής των ανθρώπινων πληθυσμών. Το νερό έφερε σε επικοινωνία διαφορετικούς πολιτισμούς, συνέβαλε στην πολιτισμική τους ανάπτυξη και πολλές φορές καθόρισε την ιστορική εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Επίσης, οι άνθρωποι, που τα παλιότερα χρόνια ήταν δεμένοι πολύ περισσότερο με τη γη και τη φύση, έκλεισαν μέσα στις παραδόσεις και τα έθιμά τους την αξία που είχε το νερό για τη ζωή τους.
Το νερό στον πλανήτη θεωρείται ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος. Αυτό ισχύει και για τα επιμέρους υδατικά αποθέματα, δηλαδή για τα επιφανειακά και υπόγεια νερά. Παρ’ολα αυτά όμως, σε χώρες με έντονη ξηρασία μέσα στο υδρολογικό έτος, τα διαθέσιμα αποθέματα είναι περιορισμένα και μη ανανεώσιμα, με μηδενική τροφοδοσία και αυξημένη ζήτηση. 
 
Διαδικτυακή Κοινότητα ΠρακτικήςΣχολικοί Κηπουροί”
Η Διαδικτυακή Κοινότητα των Κηπουρών, έχει τίτλο “Σχολικοί Κηπουροί” και είναι ο χώρος όπου εκπαιδευτικοί της τυπικής εκπαίδευσης και ομάδες των σχολικών κηπουρών επικοινωνούν, συνεργάζονται, μαθαίνουν και προβάλουν το έργο τους στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.
Η διαδικτυακή Κοινότητά αναμένεται να διαμορφώνεται με τρόπο δυναμικό μέσα από την συνεισφορά σε περιεχόμενο και την αλληλεπίδραση των μελών της, παλιών και νέων.