Αρχείο για "Σεπτέμβριος, 2016"

Ενημέρωση σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)

Μέχρι την άφιξη της εγκυκλίου 2016-2017 σχετικά με τις επισκέψεις των Σχολείων σε ΚΠΕ ισχύει η  Φ16Α/197651/Δ1/4-12-15 ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στους Υπεύθυνους ΠΕ ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων μπορούν να επισκέπτονται τα Κ.Π.Ε. για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει το Κ.Π.Ε. Μετά την έγκριση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή o Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων οφείλει βάσει του καθηκοντολογίου του, να αποστείλει σε κάθε ΚΠΕ κατάσταση των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το ΚΠΕ και  φροντίζει, ώστε οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταθέτουν αίτηση, να εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με τις περιβαλλοντικές τους ομάδες πρόγραμμα σε ένα από τα τέσσερα ΚΠΕ της Αττικής παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Φόρμα Εκπαιδευτικών επισκέψεων 

Έγκύκλιος Φ16Α/197651/Δ1/4-12-15 ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

 

 

 

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Κύκλος Επιμορφωτικών και Βιωματικών Σεμιναρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Ε.Κ.Π.Α. και το ΚΠΕ Καρπενησίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους συνεργάζεται με τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Ε.Κ.Π.Α. και το ΚΠΕ Καρπενησίου, για τη διοργάνωση κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων,  με τίτλο :

“Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέθοδοι και τεχνικές για την αίθουσα και το πεδίο”

Ο κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς οι οποίοι προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά τη σχολική χρονιά 2016-17. Περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις, βιωματικά εργαστήρια, εργασίες πεδίου, συνεργασίες με φορείς, εκπαίδευση σε χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία και εξοικείωση με την έννοια και τεχνικές αξιολόγησης του αποτελέσματος της εφαρμογής του προγράμματος Π.Ε.

Κριτήρια επιλογής :
  • Χρόνος υποβολής της αίτησης συμμετοχής
  • Πρόθεση παρακολούθησης του συνόλου των σεμιναρίων του κύκλου
  • Πρόθεση υλοποίησης προγράμματος Π.Ε. τη φετινή σχολική χρονιά
  • Χωρίς επιμόρφωση
Στους συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, θα δοθεί συνολική βεβαίωση παρακολούθησης του κύκλου των Σεμιναρίων, διάρκειας 45 διδακτικών ωρών.Στην περίπτωση που κάποιοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν συμμετοχή μόνον για ένα τμήμα του σεμιναριακού κύκλου, θα πάρουν βεβαίωση που αντιστοιχεί στις ώρες επιμόρφωσής τους .

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 11-10-2016 και ώρα 12:00μ.μ.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Θεατρικές τεχνικές και παιχνίδια στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία » 01-10-2016

Δείτε το στο slideshare.net

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας,«Θεατρικές τεχνικές και παιχνίδια στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία » 01 Οκτωβρίου 2016

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο διάρκειας 6 διδακτικών ωρών, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρες : 9.45 ( προσέλευση) – 14:00 με τίτλο :

«Θεατρικές τεχνικές και παιχνίδια στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν Θεατρικές Τεχνικές και Παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στη βιωματική μάθηση και  στη διαθεματική προσέγγιση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και να αναπτυχθούν δραστηριότητες αίσθησης, κίνησης, έκφρασης, ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να μπαίνουν στη σύμβαση του παιχνιδιού.

Το εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. Σίμος Παπαδόπουλος , επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Εμψυχωτής Θεάτρου Βιογραφικό : http://eled.duth.gr/faculty/dep/cv_Papadopoulos_gr.pdf

Το θεατρικό εργαστήριο, θα διεξαχθεί στο Χώρο Τέχνης 14Η ΜΕΡΑ (Καλλιρόης 10, Αθήνα/ Μετρό : Ακρόπολη Τραμ : Βουλιαγμένης /Χάρτης: http://www.14mera.gr/map.asp) και απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς  (10 από κάθε Διεύθυνση).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ντύσιμο άνετο, ελαφρύ. Απαραίτητες οι βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ.

ΚΠΕ Ελευσίνας – Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2016-2017

Λογότυπο ΚΠΕ Ελευσίνας

Το ΚΠΕ Ελευσίνας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν περιβαλλοντικές ομάδες των σχολικών μονάδων για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το έγγραφο 197651/Δ1/04-12-2015 του ΥΠEΘ.

  • «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι… για μύστες στην αειφορία» – Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.
  • «Παράκτια Ελευσίνα… Μια γειτονιά του Σαρωνικού» – Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.

Πρόσθετες πληροφορίες και το εκπαιδευτικό υλικό των περιβαλλοντικών μας προγραμμάτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοθέση του ΚΠΕ Ελευσίνας http://kpe-elefs.att.sch.gr/

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

HELMEPA Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον από 17 Σεπτεμβρίου μέχρι 17 Οκτωβρίου 2016

Δηλώστε και σεις συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2016, όπως κάνουν χιλιάδες εθελοντές κάθε χρόνο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οργανώνοντας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, μιας όχθης ποταμού/λίμνης ή ενός τμήματος του βυθού.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της χώρας μας.

Σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία το 2015 συμμετείχαν 800.000 εθελοντές, οι οποίοι συνέλεξαν και κατέγραψαν πάνω από 8.000 τόνους απορριμμάτων, όσο δηλαδή ζυγίζουν 100 Boeing 737! Η δε συνολική απόσταση που καθάρισαν οι εθελοντές ήταν 40.539 χλμ ακτογραμμής, δηλαδή περίπου 4 φορές την απόσταση από την Αθήνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου έγιναν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Περισσότερα στοιχεία για την περσινή εκστρατεία βρίσκονται στην Ετήσια Έκθεση του Ocean Conservancy.

Τι θα κάνετε:

  1. Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με τους μαθητές σας, συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας.
  2. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις συντεταγμένες της περιοχής που θα καθαρίσετε ώστε να προβληθεί η δράση σας στον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη της εκστρατείας.
  3. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά (σακούλες, γάντια, κτλ).
  4. Τραβήξτε και στείλτε μας φωτογραφίες από την περιοχή του καθαρισμού ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη δράση σας. Οι δράσεις με τα πιο θεαματικά αποτελέσματα  θα βραβευθούν από τη HELMEPA.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση