Αρχείο για "Ιούνιος, 2016"

Εισηγήσεις από το Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο στο Γεωπάρκο Σητείας, από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου 2016

 
Unesco sitia-1
«Παγκόσμια Γεωπάρκα της Ελλάδας», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
«Το Γεωπάρκο Σητείας :το νεώτερο παγκόσμιο Γεωπάρκο της Ελλάδας», Εισήγηση του Βαγγέλη Περάκη, Συντονιστή Γεωπάρκου Σητείας
Δείτε το στο slideshare.net
«Παρουσίαση οικότοποι και βιοποικιλότητα Γεωπάρκου Σητείας», Εισήγηση του Βαγγέλη Περάκη, Συντονιστή Γεωπάρκου Σητείας
Δείτε το στο slideshare.net
 «Αξιοποιώντας αειφορικά το δώρο του Διονύσου», Εισήγηση της Έλενας Φανιουδάκη και της Ειρήνης Δερμιτζάκη, Μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Αρχανών
Δείτε το στο slideshare.net
«Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Κρητικού Κρασιού», Εισήγηση της Ειρήνης Δερμιτζάκη και της Έλενας Φανιουδάκη, Μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Αρχανών
Δείτε το στο slideshare.net
 

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Θερινό Πανεπιστήμιο στις Σπέτσες 17-20 Ιουλίου 2016

Το Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών/Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, οργανώνουν το «Θερινό Πανεπιστήμιο» με θέμα:

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

Συνεργαζόμενοι φορείς : Το Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε συνεργασία με την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (ΜΙΟ).

Επιστημονικός Υπεύθυνος : Δρ Μιχαήλ Σκούλλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Που απευθύνεται; Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους σε φορείς που ασχολούνται με την αειφορία, σε φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Ημερομηνίες διεξαγωγής-Διάρκεια
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 17-20 Ιουλίου στις Σπέτσες στις εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η έναρξη θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου. Τα βιωματικά εργαστηριακά μαθήματα θα αρχίζουν στις 9.00, ολοκληρώνονται στις 14.00. Τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στην ερευνητική εργασία.

Συνδρομή συμμετοχής 
Το κόστος συμμετοχής είναι 110 Ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται :
  • Η εγγραφή στο σεμινάριο
  • Το υλικό του σεμιναρίου
  • Η διανυκτέρευση για τρεις βραδιές
  • Καφές και δεκατιανό μεσογειακής διατροφής κάθε μέρα
  • Ελαφρύ γεύμα υποδοχής
Υποβολή αιτήσεων
Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται ηλεκτρονικά στη  φόρμα συμμετοχής μέχρι 18 Ιουνίου 2016. Οι επιλεγέντες θα λάβουν γνώση μέχρι 25 Ιουνίου 2016.
Τα κριτήρια επιλογής θα είναι: α. η συμμετοχή στο πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο ή στα τοπικά δίκτυα Αειφόρων Σχολείων β. η σειρά προτεραιότητας από την υποβολή της αίτησης.
Πληροφορίες στο έγγραφο Θερινό Πανεπιστήμιο στις Σπέτσες

Δ.Δ.Ε. Β΄&Γ΄Αθήνας Αφίσσα – Πρόγραμμα – Έγκριση του Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου στο Γεωπάρκο Σητείας 18-21 Ιουνίου 2016

Αφίσσα Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου στο Γεωπάρκο Σητείας 18-21 Ιουνίου 2016

με τίτλο :

Γεωπάρκο Σητείας. Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO :  η παράλληλη πορεία του ανθρώπου και της γης, ως μοχλός ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνειδητότητας του παγκόσμιου πολίτη»

Δείτε το στο slideshare.net

Πρόγραμμα Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου

Έγκριση σεμιναρίου και μετακίνησης εκπαιδευτικών από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. 

Εισηγήσεις από την Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», Εισήγηση του Καθηγητή Α. Ξεπαπαδέα, Οικονομική Θεωρία και Πολιτική στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δείτε το στο slideshare.net
«Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορρύπανσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at night 2016. Παρατήρηση του αστερισμού του Βοώτη και σύγκριση με χάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος»Εισήγηση της Δρ. Μ. Μεταξά και του Δρ.Α.Δαπέργολα, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)
Δείτε το στο slideshare.net

Κ.Π.Ε. Καρπενησίου – 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου προτίθεται να διοργανώσει 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, με θέμα:

«Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή»

Η θεματική του Σεμιναρίου αφορά Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Περιβάλλον της Ευρυτανίας σε βιωματικό και θεωρητικό επίπεδο. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 80 εκπαιδευτικούς Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης:
  • Κατά προτεραιότητα των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Καρπενησίου (Β/θμια: Λάρισας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Πειραιά και Α/θμια: Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Α’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά).
  • Των υπολοίπων νομών της Ελλάδας.
Επιπρόσθετα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό Στελέχη Υπουργείου, Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ όλης της χώρας. 
Το σεμινάριο θα γίνει αδαπάνως, με μία μερική οικονομική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και τη στήριξη του Δήμου Καρπενησίου, συνεπώς ο κάθε συμμετέχων (είτε επιμορφούμενος, είτε Μέλος  Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ, είτε εισηγητής) θα πρέπει να καλύψει τα οδοιπορικά του έξοδα, τη διαμονή και διατροφή του και κάθε άλλο κόστος. (Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Καρπενησίου (Πρόσκληση Θερινού Σχολείου).
Αιτήσεις συμμετοχής μόνο με συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας έως το αργότερο την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.
 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Ημέρα Περιβάλλοντος Εθελοντική δράση φροντίδας στο Πάρκο Τρίτση Κυριακή 5/6/2016 – Τριήμερη εκδρομή για παρατήρηση πουλιών στις λίμνες Πρεσπών και Καστοριάς

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει μια ευρεία εθελοντική δράση φροντίδας στο Πάρκο Τρίτση.

Η Ορνιθολογική καθαρίζει τις λίμνες, οι Φίλοι του Πάρκου διορθώνουν τις περιφράξεις και τα γεφυράκια και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού καθαρίζει τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο!
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί να έρθετε με τους φίλους σας και τα παιδιά σας την Κυριακή στις 10:15 πμ στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής για μια δράση διάρκειας 1 ώρας! (είσοδος πάρκου από εργατικές πολυκατοικίες) (Τηλ συντονισμού το 6974510976)
Τριήμερη εκδρομή σε Πρέσπες – Καστοριά 17-20 Ιουνίου 2016 (τριήμερο Αγίου Πνεύματος).

Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού

orienteering

Ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού’’, θα πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο Προσανατολισμού, σε Αριδαία, Έδεσσα, Σκύδρα, Λαύριο και Αθήνα, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2016, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση