Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2024"

Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» – Διαδικτυακή Εκδήλωση Παρουσίασης του νέου Εκπαιδευτικού Υλικού, 22 Φεβρουαρίου 2024 

https://blogs.sch.gr/grperekvath/files/2024/02/eepf-activityguide-school-23feb.pdfΔιεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  «Οικολογικά Σχολεία»
Διαδικτυακή Εκδήλωση Παρουσίασης του νέου Εκπαιδευτικού Υλικού
«Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σχολείο και στο σπίτι»    (σύνδεσμος)           

Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, ΄Πρόεδρο της Σ.Ε. Του Δ.Θ.Δ. Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία», Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Β ΄Αθήνας (Αγίας Παρασκευής), στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου εκπαιδευτικού υλικού.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Κ.Ε.ΠΕ.Α. Λαυρίου -Πρόσκληση σε κύκλο 6 τριήμερων βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο: «Άγριες Παιδαγωγικές: βιωματικά τριήμερα για την αειφορία και το σχολείο …»

Το ΚΕΠΕΑ Λαυρίου προτίθεται να υλοποιήσει κύκλο 6 τριήμερων βιωματικών σεμιναρίων σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ  Φιλίππων και την ΜΚΟ Αντιγόνη (Κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για το ρατσισμό την οικολογία, την ειρήνη και την μη βία) μέσω του ομότιμου καθηγητή του ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ Αλέκου Γεωργόπουλου.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι: « Άγριες Παιδαγωγικές: βιωματικά τριήμερα για την αειφορία και το σχολείο …»

Το πρώτο τριήμερο θα υλοποιηθεί 5,6,7 Απριλίου στο ΚΕΠΕΑ Λαυρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Αττικής.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοκιμάσουμε ένα εναλλακτικό  μοντέλο πρότυπο διδασκαλίας και μάθησης, επικοινωνιακό, βιωματικό, συνεργατικό, που μπορεί «να φέρει τα πάνω-κάτω»: να μιλήσει ΚΑΙ στις καρδιές των ανθρώπων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων (όχι μόνο στο μυαλό τους), να κάνει τη γνώση ελκυστική, τη μάθηση ευκολότερη και χαρούμενη, τη διδακτική διαδικασία ενδιαφέρουσα και ολιστική. Που θα εμπλέκει δηλαδή σώμα, διανόηση/πνεύμα και συναίσθημα. 

Κριτήρια για τα άτομα που θα επιλεγούν

Για την δημιουργία της ομάδας των συμμετεχουσών/όντων που θα αποτελείται από 18-25 άτομα θα επιδιωχθεί ισορροπία μεταξύ φύλου και βαθμίδας Εκπαίδευσης.
Επί πλέον κριτήρια
Να έχουν εκπονήσει καινοτόμα προγράμματα (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγή υγείας, πολιτιστικά κλπ)
Να δηλώνουν ισχυρά κίνητρα για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια
Τα συμμετέχοντα άτομα θα επιλεγούν με κλήρωση.

Αιτήσεις για το σεμινάριο θα γίνουν στο παρακάτω link:  https://docs.google.com/forms/d/1o0kUKDmHr9ksWa8Yl5C7u-x0ChQwh8ZxyxNeA7qFew0/edit μέχρι τις 11/3/2024 ημέρα Δευτέρα.

Υποχρεώσεις για τα άτομα που θα θελήσουν να συμμετάσχουν
Να συμμετέχουν σε ΟΛΑ (έξι τον αριθμό) τα βιωματικά τριήμερα (Παρασκευή απόγευμα με Κυριακή μεσημέρι) που θα γίνονται κάθε δύο περίπου μήνες, με δυνατότητα μιας απουσίας.
Να διαβιώνουν και να διανυκτερεύουν στους ξενώνες του ΚΠΕ Λαυρίου, ώστε η δυναμική της ομάδας να παραμένει ισχυρή
Να τηρούν προσωπικό ημερολόγιο
Να συγγράψουν αναστοχαστικό κείμενο 2500 λέξεων στο τέλος των τριημέρων, σχετικά με το τι βίωσαν σύμφωνα με καθορισμένους άξονες αναφοράς.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.  Οι συμμετέχοντες/ουσες, οι εμψυχωτές και η ομάδα των παρατηρητριών/ών, θα επιβαρυνθούν με τα προσωπικά έξοδα μετακίνησης, φαγητού. Η στέγη  παρέχεται δωρεάν στον ξενώνα του ΚΠΕ στον οποίο θα υπάρχει αυτοδιαχείριση.
Όλα τα υλικά θα καλυφθούν  από την υλικοτεχνική υποδομή των ΚΠΕ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο:

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Λαυρίου

Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κρεστένων – Πρόσκληση για τη συμμετοχή Περιβαλλοντικών Ομάδων σχολείων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας»

https://kpekrestenon.gr/prosklisi-gia-symmetochi-scholeion-sto-ethniko-thematiko-diktyo-p-e-me-thema-ta-topika-proionta-se-mia-koinonia-aeiforias/?fbclid=IwAR0-E03cpYVaxAj74xvAmbAluzTLQstuAIh9BgfAfQG3l9SIiR7Xg7GxrUo

Κ.Ε.ΠΕ.Α. Λαυρίου – Πρόσκληση σε επιμορφωτικό διήμερο δια ζώσης σεμινάριο με τίτλο: «Γεωπεριβάλλον και περιβαλλοντική εκπαίδευση στο παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λαυρεωτικής», 30 και 31 Μαρτίου 2024

Το ΚΕΠΕΑ Λαυρίου προτίθεται να οργανώσει επιμορφωτικό διήμερο δια ζώσης  σεμινάριο στις 30 και 31 Μαρτίου 2024  σε συνεργασία με τις διευθύνσεις της περιφέρειας Αττικής, δια μέσου των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε  70 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής .

Τίτλος του σεμιναρίου είναι: : «Γεωπεριβάλλον και  περιβαλλοντική εκπαίδευση στο παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της  Λαυρεωτικής».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το  Γεωπάρκο  της Λαυρεωτικής και την πολύπλευρη αξία του (γεωλογική, ορυκτολογική, αρχαιολογική, ιστορική, περιβαλλοντική) και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ορθή ανάδειξη του και διαχείρισή του. Γενικότερα να αναδειχθεί και η σημασία της γεωπαιδείας.

To Γεωπάρκο της Λαυρεωτικής είναι μια περιοχή  262.000 στρεμμάτων με έναν απίστευτο περιβαλλοντικό – γεωφυσικό πλούτο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει περίπου 1.000 μεταλλευτικές στοές, ισάριθμα φρεάτια και περισσότερους από 50 γεώτοπους. Εντάχθηκε  επίσημα στο Παγκόσμιο Δικτύο Γεωπάρκων της UNESCO  τον Μάιο του  2023. Το δίκτυο  συνολικά αριθμεί 195 Παγκόσμια Γεωπάρκα  σε 48 χώρες.

Το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής, είναι ένας μοναδικός τόπος που χαρακτηρίζεται από πλούτο γεωλογικών, γεωμορφολογικών και πολιτιστικών χώρων. Η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα λόγω του υπόγειου γεωλογικού πλούτου της. Τα μικτά κοιτάσματα θειούχου μεταλλεύματος, η εξόρυξη αργύρου, η αφθονία και η ποικιλία των ορυκτολογικών δειγμάτων είναι αυτά που το καθιστούν παγκοσμίως γνωστό. Από τα παγκοσμίως γνωστά ορυκτά είδη, ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% εντοπίζεται σ αυτήν την περιοχή  και την καθιστά ένα φυσικό ορυκτολογικό μουσείο. Αυτή η μοναδική γεωποικιλότητα συσχετίζεται με την εξίσου πλούσια  βιοποικιλότητα του γεωπάρκου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 9.30 έως τις 16.30 στο Μηχανουργείο του Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 10.00- 15.30 στο πεδίο.  Θα έχει συνολική διάρκεια 16 διδακτικών ωρών.
Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των διευθύνσεών τους.

Για τις διευθύνσεις Α/θμιας Β΄Αθήνας και Β/θμιας Β΄Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Δ΄Αθήνας κατευθείαν στο ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ με email που να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, την ειδικότητα,  τη σχολική μονάδα που υπηρετεί, το τηλέφωνο του και το email του. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο που θα λάβουμε τα μηνύματα.

Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στον ξενώνα του ΚΕΠΕΑ αρκεί αυτό να  αναφέρεται στην αίτηση.
Οι Υπεύθυνοι ΠΕ των παραπάνω Διευθύνσεων θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στο ΚΕΠΕΑ Λαυρίου το αργότερο μέχρι τις 5/03/2024 τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο,  ειδικότητα,   σχολική μονάδα,  τηλέφωνο και e-mail).
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του COVID που ισχύουν.
Το σεμινάριο  θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνες για το δημόσιο.

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Λαυρίου

Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αρχανών–Ρούβα–Γουβών Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον», 4 Μαρτίου 2024

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Αρχανών –Ρούβα–Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς σχολικών ομάδων που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» που συντονίζει, με θέμα «Καλές πρακτικές εκπαίδευσης για βιώσιμο τουρισμό. Το παράδειγμα του αθλητικού τουρισμού». Στη σεμινάριο θα προσκληθούν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, καθώς και οι κομβικοί συνεργάτες, μέλη Π.Ο. ΚΕΠΕΑ και Υπεύθυνοι/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τουρισμός και Περιβάλλον, που συντονίζει το ΚΕΠΕΑ Αρχανών, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, ώρες 17:30 με 20:30, μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης webex.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ιδέες, τρόπους υλοποίησης και εκπαιδευτικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην ανάπτυξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων με θέματα που αφορούν τον αειφόρο / βιώσιμο τουρισμό (εναλλακτικές μορφές τουρισμού). Έμφαση θα δοθεί στην εναλλακτική μορφή του αθλητικού τουρισμού.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στην ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/mJA7JM4weDwPhYsN6

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Αρχανών–Ρούβα–Γουβών

 

Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας-Νεάπολης, Επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Η Μεσογειακή Διατροφή στο χθες και στο σήμερα. Εφαρμογή στην εκπαίδευση» 29, 30 & 31 Μαρτίου 2024

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιεράπετρας Νεάπολης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας και το Γεωπάρκο Σητείας, πρόκειται να πραγματοποιήσουν 3μερο επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο, 19 ωρών, δια ζώσης, σε εκπαιδευτικούς, με τίτλο: «Η Μεσογειακή Διατροφή στο χθες και στο σήμερα. Εφαρμογή στην εκπαίδευση» στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, στη Σητεία, στις 29, 30 & 31 Μαρτίου 2024.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει το Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας Νεάπολης με τίτλο: «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς των Σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της επικράτειας. Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στο σεμινάριο έχουν οι εκπαιδευτικοί:

1. Μέλη του δικτύου.
2. Μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε.
3. Εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο δίκτυο.
4. Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν πρόγραμμα περιβαλλοντικό ή αγωγής υγείας σχετικό με τη διατροφή.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης της COVID-19 που ισχύουν.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων/ουσών για τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και τα πρόσφατα, επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα. Οι εκπαιδευτικοί με τρόπο βιωματικό θα ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ Διατροφή- Περιβάλλοντος και Υγείας. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του σεμιναρίου, ανιχνεύουμε το ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής από το παρελθόν μέχρι το σήμερα, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, με σκοπό την ανάπτυξη διατροφικών δεξιοτήτων που να προάγουν μια διατροφή βιώσιμη για το περιβάλλον. Η αξιοποίηση των δεξιοτήτων αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η σύνδεσή τους με την εκπαίδευση για την αειφορία θεωρείται ουσιαστική προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να ακολουθήσουν τον μεσογειακό τρόπο Διατροφής.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στην ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/28PKHdqDr6vnDKYy7

Έγγραφο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας-Νεάπολης

ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Μακρινίτσας – Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Πετρογέφυρα: Η τέχνη της πέτρας άλλοτε και σήμερα…», 28 Μαρτίου 2024

Το ΚΕ.ΠΕ.Α. Μακρινίτσας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προτίθεται να οργανώσει σύγχρονο εξ-αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο στις 28 Μαρτίου 2024 και ώρες 18:00 – 21:00 με θέμα: «Πετρογέφυρα: Η τέχνη της πέτρας άλλοτε και σήμερα…».

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Θ.Δ. «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» που συντονίζει το ΚΕ.ΠΕ.Α. Μακρινίτσας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΠΕ και στους Υπευθύνους Σχολικών σχολικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα μπορούν να συμμετέχουν:

1. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία και είναι μέλη του δικτύου
2. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είναι μέλη του δικτύου.
3. Οι εκπαιδευτικοί των ΚΕ.ΠΕ.Α. που είναι μέλη του δικτύου
4. Οι εκπαιδευτικοί, οι Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και τα μέλη των ΚΕ.ΠΕ.Α. που επιθυμούν να ενημερωθούν για να ενταχθούν στο δίκτυο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου (σύγχρονα από απόσταση) και από το περιβάλλον της πλατφόρμας webex με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι εκπαιδευτικοί.

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τα Πετρογέφυρα σχετικά με:

1. την αρχιτεκτονική (τρόποι και ασφάλεια της κατασκευής, αντοχή, λειτουργικότητα, μάστορες της πέτρας, αποκαταστάσεις, εναρμόνιση με το περιβάλλον)
2. την κοινωνική αξία (επικοινωνία, οικονομία)
3. την πολιτιστική αξία (μύθοι, θρύλοι, ιστορικές μαρτυρίες)
4. την εκπαιδευτική διαδικασία

Επίσης θα γίνει αναφορά στις δράσεις του ΕΘΔ «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» και στο εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει. Το σεμινάριο θα γίνει εκτός του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στη φόρμα συμμετοχής

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλεί στο email που έχει δηλωθεί στην φόρμα συμμετοχής μια έως δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του. Σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα χορηγηθεί ψηφιακά βεβαίωση συμμετοχής

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας

ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Μακρινίτσας – Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Τα βότανα στη ζωή μας», 9 Απριλίου 2024

Το ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Μακρινίτσας οργανώνει σύγχρονο εξ-αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Τα βότανα στη ζωή μας» στις 9 Απριλίου 2024 και ώρες 18.00 – 21.00».

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Θ.Δ. «Τα βότανα στη ζωή μας» που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρινίτσας και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα ΚΠΕ. Συγκεκριμένα μπορούν να συμμετέχουν:

1. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία και είναι μέλη του δικτύου
2. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είναι μέλη του δικτύου.
3. Οι εκπαιδευτικοί των ΚΕ.ΠΕ.Α. που είναι μέλη του δικτύου
4. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενημερωθούν για το θέμα του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου (σύγχρονα από απόσταση) και από το περιβάλλον της πλατφόρμας webex με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι εκπαιδευτικοί.

Το σεμινάριο θα γίνει εκτός του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.  

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στη φόρμα συμμετοχής

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. O σύνδεσμος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλεί στο email που έχει δηλωθεί στην φόρμα συμμετοχής, μια έως δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του. Σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα χορηγηθεί ψηφιακά βεβαίωση συμμετοχής. 

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας

 

                                                

«Τα βότανα στη ζωή μας»

Τρίτη, 9 Απριλίου 18.00 – 21.00

18.00-18.20 Χαιρετισμοί
18.20-18.40 Τα Φαρμακευτικά και Αρωματικά φυτά στο πέρασμα των χρόνων

Δρ Σωτηροπούλου Δήμητρα Ευτέρπη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Γεωπονίας, Διατροφής και Περιβάλλοντος

18.40 – 19.00  Προσαρμογή αρωματικών φυτών στις κλιματικές προκλήσεις

Λιόπα–Τσακαλίδη Λίτσα, Αφ. Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

19.00-19.20 Διατήρηση της φυτικής ποικιλότητας – Η περίπτωση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Φουρναράκη Χριστίνη, Δρ. Βιολόγος, Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών φυτών του Μ.Α.Ι.Χ. (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων)

19.20-19.40  Eλληνικά φαρμακευτικά και αρωματικά  φυτά – Χρήσεις σε ήπια προβλήματα υγείας και Ασφάλεια

Σκαλτσά Ελένη, Καθηγήτρια Τμήμα Φαρμακευτικής- EKΠΑ
Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων

19.40-20.00 Βότανα και Φυσικοθεραπεία: Μια ολιστική προσέγγιση στο μυοσκελετικό πόνο

Πούλιου Αλεξάνδρα, PT, c.MDT, MSc(Pain)

Φυσικοθεραπεύτρια – Μεταπτυχιακή Διπλωματούχος στην Αξιολόγηση του Πόνου

20.00-20.20 Παρουσίαση του Μουσείου Κρητικών Βοτάνων – Herbarium Jacques Zaffran και του προγράμματος “Πρόσωπο προς Πρόσωπο” μέσα από τα καλντερίμια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Καλογεράκης Αντώνης, Υπεύθυνος Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

20.20-21.00 Συζήτηση – Κλείσιμο εργασιών

Ενημέρωση για τον «25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά, σχολικού έτους 2023-2024»

ΑΦΙΣΑ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΦΩΛΙΩΝ-2024



Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για τον «25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»
Έγγραφο Πρόσκληση και όροι συμμετοχής

 

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2023-2024

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση