Αρχείο για "Μάιος, 2017"

ΚΠΕ Ελευσίνας – Δήμος Μεγαρέων Πρόσκληση για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο «Αειφορικές δράσεις σε δορυφορικές πόλεις» στη Μεγαρίδα 30/6/2017 ως 4/7/2017

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας συμμετέχει (χωρίς δαπάνη για το δημόσιο) με παιδαγωγικά εργαστήρια και εισηγήσεις στη διοργάνωση πενθήμερου θερινού σχολείου με θέμα: «Αειφορικές δράσεις σε δορυφορικές πόλεις». Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται από το Δήμο Μεγαρέων και μπορούν να συμμετέχουν έως 40 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Στην επιλογή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Από κάθε σχολείο έχουν δικαίωμα αίτησης έως και τρεις εκπαιδευτικοί. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο Δήμο Μεγαρέων μέχρι την Δευτέρα 29 Μαΐου ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής.
Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στις 30/5/2017 .
Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για δίδακτρα συμμετοχής στο θερινό σχολείο.
Το κόστος μετακίνησης, διατροφής και διαμονής(στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας) βαρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς.
Για όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Δήμου Μεγαρέων από 09.00-15.00 με την κα Ελένη Ρήγα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Μεγαρέων (τηλ.2296082895-6974544246).

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

Έγκριση «22ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών» – Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας οργανώνει και φέτος στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2017, με ανανεωμένο πρόγραμμα το Θερινό Σχολείο για μαθητές των Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, με κεντρικό θέμα

«Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις»

Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων του Νομού Αττικής και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.
Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 στην οργανωτική επιτροπή (προς Γραμματέα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ε. Χρηστιά, Β. Παύλου και Ι. Μεταξά, Τ.Κ. 152 36 Πεντέλη, email: gchristia@noa.r , τηλ. επικοινωνίας: 210-34.90.150 και κυρία Ουρανία  Κουμεντάκου  ourania@noa.gr, τηλ. επικοινωνίας: 210-3490122)

).

Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου μαθητή, η τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του και τα αντίστοιχα τηλέφωνά του και email. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται η επίδοση του ενδιαφερόμενου μαθητή στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) του αρμόδιου καθηγητή που προτείνει τους μαθητές.

Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου, θα επιλέξει τους μαθητές και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα σχολεία.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Διημερίδας παρουσίασης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 29 & 30 Μαϊου 2017

photo prosklisi

Πρόγραμμα παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Ε.Ε.Π.Φ – 1ο Θερινό Σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» της Ε.Ε.Π.Φ, με τίτλο : «Το ταξίδι προς την αειφορία» 01-04 Ιουλίου 2017 – Παράταση δήλωσης συμμετοχής μέχρι 22-05-2017

 eco schoolsEEPF
Παράταση δήλωσης συμμετοχής μέχρι 22-05-2017
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ως Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,  το 1ο Θερινό Οικολογικό Σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Σάββατο 1, Κυριακή 2, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 και Ιουλίου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία».
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 50 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, των οποίων τα σχολεία συμμετέχουν στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Θερινού Σχολείου , συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 16 Μαΐου 2017 (Παράταση δήλωσης συμμετοχής μέχρι 22-05-2017)

(Περισσότερες πληροφορίες στο ενημερωτικό έγγραφο της Ε.Ε.Π.Φ.)

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας με θέμα «Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία» στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης 10-6-2017

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα:

«Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία»

το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρες 9.00-15.00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 23/5/2017 .

18ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο & International Workshop Έδεσσα 8-11 Οκτωβρίου 2017

dasolog
Πρόσκληση
Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Δασολογικού συνεδρίου
«Η Ελληνική Δασοπονία μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις: αειφορική διαχείριση δασών, δασικοί χάρτες, περιβαλλοντικές τεχνολογίες – δικτύωση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος»
&
International Workshop
“Information Technology, Sustainable Development, Scientific Network & Nature Protection”
Το Συνέδριο & η διεθνής ημερίδα θα πραγματοποιηθούν στις 8-11 Οκτωβρίου 2017 στην Έδεσσα Πέλλας. Οι χώροι όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες είναι η περιοχή των καταρρακτών «Μύλοι», δίπλα στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης το γνωστό «Βαρόσι».
aigida

 

με 10€/ςελίδα.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: « Βαλανάρης : ο ποταμός της «Ακρόπολης της Παλαιοντολογίας», θησαυρός βιοποικιλότητας, αλλά και χώρος ψυχικής ανάτασης και ενεργοποίησης ψυχής και σώματος» 14-05-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στο Σεμινάριο με θέμα : « Βαλανάρης : ο ποταμός της «Ακρόπολης της Παλαιοντολογίας», θησαυρός βιοποικιλότητας, αλλά και χώρος ψυχικής ανάτασης και ενεργοποίησης ψυχής και σώματος»  Κυριακή 14 Μαϊου 2017 από τις 09.30 έως τις 14.30.

Προτεινόμενη ώρα στο σημείο συνάντησης 09.15 

A/A Επώνυμο Όνομα
1 Βογιατζή Ζωή
2 Γιαννουλη Μαρία
3 ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ MATINA
4 ΚΟΡΟΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5 ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6 ΚΡΑΝΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
7 Μακαβέλου Μαριάνα
8 Μπία  Δήμητρα
9 Μπουλουξή Αριστέα
10 ΠΙΣΤΟΛΑ ΕΛΕΝΗ
11 Πλέσσα Παναγιώτα
12 Ρουμπη Κατερινα
13 Σμπαρούνης Θεμιστοκλής
14 ΤΡΙΓΚΑΤΖΗ ΑΝΝΑ
15 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ
16 Φραντζεσκάκη Ευγενία
17 Χαριση Αννα

 

ΚΠΕ Παρανεστίου – «Πρόσκληση για συμμετοχή σε τριήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» 23-25 Ιουνίου 2017

Το ΚΠΕ Παρανεστίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Αρναίας, Βελβεντού-Σιάτιστας και Μελίτης Φλώρινας και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου που συντονίζει με τίτλο  «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», θα υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου με τίτλο:

«Υπαίθρια Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επιθυμία ή αναγκαιότητα;»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό διαμέρισμα Βαρβάρας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε επιλεγμένα πεδία της περιοχής από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00, μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε 60 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα ή επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο,  όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.
  •  Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.
  • Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.
  • Στα μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ της χώρας, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.
Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει σε σκηνές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαρβάρας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό (σκηνές, υπνόσακους κτλ).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Παρασκευή  19 Μαΐου 2017.

 

ΚΠΕ Μαρώνειας – Πρόσκληση συμμετοχής σε τριήμερο σεμινάριο δικτύου του ΚΠΕ Μαρώνειας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο» 16-18 Ιουνίου 2017

E6-E4Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, σύμφωνα με τον ετήσιοπρογραμματισμό του για το σχολικό έτος 2016 – 2017 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», της  Πράξης: «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Άξονας Προτεραιότητας 6, και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, προγραμματίζει τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4», στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου, όπως και μέλη ΚΠΕ του Δικτύου με θέμα:

 «Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο»

Σε ποιους απευθύνεται
Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 25 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι ανήκουν στο Δίκτυο «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4», σε εκπαιδευτικούς μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ ,Υπευθύνους Π.Ε. και Σχ. Δραστηριοτήτων (μέχρι 8), οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο Δίκτυο. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά πρόκειται να ενταχθούν και να υλοποιήσουν πρόγραμμα στα πλαίσια του δικτύου την επόμενη σχολική χρονιά, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 60 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Π.Ο. του ΚΠΕ Μαρώνειας και Αν. Ολύμπου, των εισηγητών, των μελών Π.Ο. συνεργαζόμενων με Δίκτυο ΚΠΕ (1 εκπαιδευτικός ανά ΚΠΕ), των υπευθύνων Π.Ε. και Σχ. Δραστηριοτήτων και των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών του.
Κριτήρια συμμετοχής
Το σεμινάριο απευθύνεται σε  Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι κατά προτεραιότητα είναι μέλη του δικτύου. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό επιμορφούμενων, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποστείλει εργασία-δράση στα πλαίσια του δικτύου, θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί  που δεν έχουν αποστείλει και τέλος, οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη του δικτύου. Μέριμνα των διοργανωτών είναι να υπάρξει ομοιόμορφη κατανομή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών από όλη την επικράτεια. Συνεπώς, αν οι αιτήσεις από έναν νομό είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, τότε οι θέσεις θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς άλλων νομών.

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Αγωγής μέχρι την Πέμπτη 25-05-2017 και ώρα 14:00 σε ένα από τα κάτωθι email:  info@kpemaronias.gr και mail@kpe-maron.rod.sch.gr

Έγγραφο του ΚΠΕ Μαρώνειας και Φόρμα συμμετοχής εκπαιδευτικού στο σεμινάριο του δικτύου

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

MouseioΤο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την φύση και το περιβάλλον, καθώς και τη διαχείριση των φυσικών πόρων που την συντηρούν, δημιούργησε το μεγάλο Πρόγραμμα

«Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την ομώνυμη Έκθεση για το ευρύ κοινό, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ημερίδες.
Σκοπός του Προγράμματος είναι να φέρει τον άνθρωπο κοντά στην πέτρινη φύση και να του γνωρίσει τις άπειρες χρήσεις των ορυκτών στην καθημερινότητά του. Σήμερα που ο πληθυσμός και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στη Γη, νέες χρήσεις των ήδη υπαρχόντων ορυκτών ανακαλύπτονται και μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ στο Μουσείο Γουλανδρή (Όθωνος 100, 14562,Κηφισιά).
Για το ευρύ κοινό η Έκθεση θα λειτουργεί από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και έχει διάρκεια ένα έτος.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 9.30 – 14.30
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 15.00
Είσοδος: μόνο με το εισιτήριο του Μουσείου (6€ ενήλικες 4€ παιδιά)
Διεύθυνση: Λεβίδου 13 & Οθωνος 100, 145 62 Κηφισιά
Τηλ. : 210 8015870

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση