Αρχείο για "Απρίλιος, 2018"

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS – Εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018

Πάρε μέρος στους εθελοντικούς καθαρισμούς που διοργανώνει και συντονίζει πανελλαδικά, κάθε χρόνο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS!

Η διάρκεια της εκστρατείας είναι από 16 Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: όποιος επιθυμεί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795.

Φόρμα συμμετοχής

 

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών – Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο με συνδιοργάνωση από το ΚΠΕ Άμφισσας «Το Λάλον Ύδωρ στο Δελφικό Τοπίο ανά τους αιώνες» 22-24 Ιουνίου 2018

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη», σε συνδιοργάνωση με το ΚΠΕ Άμφισσας, προτίθενται να πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο

«Το Λάλον Ύδωρ στο Δελφικό Τοπίο ανά τους αιώνες»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  από τις  22  έως  τις 24 Ιουνίου  2018, στην Άμφισσα και στους Δελφούς.

Το σεμινάριο  απευθύνεται σε:
(α) εκπαιδευτικούς  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ανατ. Αττικής,  Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πειραιά, Λάρισας και Ηλείας περιοχών εμβέλειας του ΚΠΕ Άμφισσας  και του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, σύμφωνα με τους αποδέκτες αυτού του εγγράφου,
(β) εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης,  μέλη του ανωτέρω Δικτύου  προερχόμενα από την  επικράτεια,  σε Υπεύθυνους Σχ. Δραστηριοτήτων/ΠΕ και Μέλη ΠΟ ΚΠΕ συνεργαζόμενους με το εν λόγο Δίκτυο. 

Σύνολο επιμορφούμενων 50 άτομα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή, να αιτηθούν τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας την αίτησή τους
μέσω του παρακάτω υπερσύνδεσμου, https://goo.gl/forms/NPOwIXWkOFKvpHGd2 ,   καθώς και με υποχρέωση να αποσταλεί πρωτότυπα σφραγισμένη και υπογεγραμμένη η αίτησή τους, στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (μόνο για συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς), το αργότερο έως  τις 02/06/2018.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΚΠΕ Μακρινίτσας 11&12 Μαΐου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΚΠΕ Μακρινίτσας σε συνεργασία μετο Ίδρυμα Γεωπονικών Επιστημών,τουςΥπευθύνους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Α, Β, Γ, Δ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, και το ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

Τα βότανα στη ζωή μας

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Λεωφ. Κηφισίας 182, καθώς και στους χώρους του  ΕΠΑΛ Αναβρύτων, Λεωφ. Κηφισίας 184, Κτήμα Συγγρού.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

 

 

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικού Σεναρίου «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων» σχολικού έτους 2017-2018

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Open Schools for Open Societies – OSOS» το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο είναι Εθνικός Συντονιστής του Έργου για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 14/29-3-2018 Πράξη του Δ.Σ. του, καλεί σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου με θέμα: «Σχολικοί Κήποι και Παρτέρια: Παραγωγή και Διάθεση Αγροτικών Προϊόντων».
O διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, Ευρωπαϊκό Συντονιστή του έργου OSOS, και το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 9ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αναμένεται να αναδειχθούν καλές πρακτικές που συνδέονται με τους Σχολικούς κήπους και να ενισχυθούν ή και να δημιουργηθούν κοινότητες μάθησης και πρακτικής με αντικείμενο του σχολικούς κήπους, αλλά και γενικότερα σύγχρονες κοινωνικές προσκλήσεις.

Μέσω του διαγωνισμού θα επιλεγούν δέκα (10) εκπαιδευτικοί (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οι οποίοι θα συμμετέχουν σε θερινό σχολείο από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2018 στο Ρέθυμνο. Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολείων και των εκπαιδευτικών είναι η 27η Απριλίου 2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τη συγγραφή και υποβολή των εκπαιδευτικών σεναρίων καθώς και των αντίστοιχων μαθητικών εργασιών/εφαρμογών είναι η 31η Μαΐου 2018.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των σχολείων και των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Επίσης, όσον αφορά τους/τις μαθητές/τριες που θα ασχοληθούν με τα εν λόγω εκπαιδευτικά σενάρια, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

 

ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου – Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» 4-6 Μαΐου 2018

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου στο πλαίσιο του Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,  τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ευεργέτουλα με θέμα: «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου, το Σάββατο 5 και  Μαΐου την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ευεργέτουλα και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Λέσβου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα:
Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.
Β) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Ευεργέτουλα  που ενδιαφέρονται για το θέμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Η έναρξη του σεμιναρίου ορίζεται στις 16:30 της Παρασκευής και η λήξη στις 16:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τρίτη 24 Απριλίου 2018.

Let’s do it Greece – Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μπορείτε να δηλώσετε και εσείς σημείο δράσης στην ιστοσελίδα μας, για να μπει κι η δική σας πινέζα στον χάρτη.
Υποστηρικτικό υλικό στην ενότητα Εργαλεία της ιστοσελίδας μας, με νέο υλικό, που θα βοηθήσει στην προώθηση και διάδοση της δράσης σας! Εκεί θα βρείτε όλο το απαραίτητο υλικό για τη μεγάλη δράση στις 29 Απριλίου, καθώς και για την Εβδομάδα Εθελοντισμού στα σχολεία! Αφίσες, λογότυπα, σχέδια δράσης και πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία διαθέσιμα προς δική σας χρήση.

Επτά επώνυμοι, την έβδομη χρονιά της εκστρατείας, στέλνουν ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και καλούν όλους εμας, την Κυριακή 29 Απριλίου, να δώσουμε λίγη από τη δύναμή μας για ένα κοινό σκοπό: Να συντονιστούμε 150.000 εθελοντές την ίδια ημέρα, σε όλη την Ελλάδα, για μια μεγάλη δράση εθελοντισμού με επίκεντρο το περιβάλλον.

Η Οργανωτική ομάδα του Let’s do it Greece.

Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering, Αγώνας Προσανατολισμού Λαύριο 22 Απριλίου 2018

Αγώνας Προσανατολισμού Λαύριο 22 Απριλίου 2018
Αφετηρία: Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου – Εκκίνηση: 10:00 με 12:00 το πρωί  (ο καθένας ξεκινάει όποτε θέλει)
 Κόστος συμμετοχής ανά αγώνα:
  Με δήλωση συμμετοχής Χωρίς δήλωση συμμετοχής
Ανήλικοι 3 Ευρώ 5 Ευρώ
Ενήλικοι 10 Ευρώ 15 Ευρώ

Διοργάνωση:  ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering’’.

Πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής:
Καραδημητρίου Δημήτρης , 22920-24330  ,  6974-778828
Ενημέρωση στο : hellasorienteering.blogspot.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση