Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2019"

ΚΠΕ Ανωγείων – Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»

Το ΚΠΕ Ανωγείων, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 19920/Δ2/6/2/2018 εγκριτική απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Ανωγείων, διοργανώνει σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων, με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ανωγείων και το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων με θέμα:

«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου, το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα:

Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.
Β) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής
Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Ανωγείων  που ενδιαφέρονται για το θέμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 30  διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε εξήντα  60 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (30 εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης και 30 εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης)  της χώρας. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  9 Μαρτίου 2019  στους  Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής και στα Γραφεία  Σχολικών Δραστηριοτήτων.

ΚΠΕ Καλαμάτας – Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «ΕΛΙΑ» με τίτλο «Η αξία της Ελιάς και της Αμπέλου στην ιστορία, τοπογραφία, τον πολιτισμό και την οικονομία των τοπικών κοινωνιών»

Το ΚΠΕ Καλαμάτας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ» και το ΚΠΕ Νάουσας, ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, διοργανώνουν τριήμερο θεματικό Σεμινάριο Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, από 12 έως και 14 Απριλίου 2019 (απόγευμα Παρασκευής 12 έως και το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2019). Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Νάουσας (Αγίου Νικολάου, Νάουσα) και σε πεδία (επιλεγμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας).

Το Σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας, οι οποίοι είναι μέλη του Ε.Θ. Δικτύου «ΕΛΙΑ» ή επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο το τρέχον διδακτικό έτος
  • σε Υπευθύνους Π.Ε. ή Σχ. Δραστηριοτήτων οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο Δίκτυο
  • σε εκπαιδευτικούς μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ
  • στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. Φ7/ΠΝ/1096/13230/Δ7/29-01-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορίας του ΥΠΠΕΘ.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Σεμιναρίου ή/και να παρουσιάσουν εργασίες/εργαστήριο, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 06/03/2019.
Σύνδεσμος: https://drive.google.com/open?id=1DQYbuZFBLhtpav_MFIVWt-6jq4eoxYVmAtukWB8s-Gs

Προσοχή, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης ζητείται ο Αριθμός Μητρώου εκπαιδευτικού καθώς και το προσωπικό email.

Έγγραφο του ΚΠΕ Καλαμάτας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας -Υπάτης και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας & Α΄/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, 23-24 Μαρτίου 2019

https://www.elliniko-panorama.gr/images/photos/GLTFEQVREB.jpg

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας & Α΄/θμιας Εκπ/σης Δυτικής  Αττικής, για την διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου διάρκειας 15 ωρών,  με θέμα :

«Το τοπικό φυσικό περιβάλλον στην  διαμόρφωση  προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης»

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαρτίου 2019, ημέρες Σάββατο και Κυριακή αντιστοίχως, στην Παύλιανη Φθιώτιδας και στην περιοχή Γοργοποτάμου και Λουτρών Υπάτης. Θα αξιοποιηθούν ως παράδειγμα δόμησης προγραμμάτων Π.Ε. σε σχέση με το τοπικό περιβάλλον, τα σχετικά με την υδροκίνηση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την γεωθερμία και τον θερμαλισμό, προγράμματα του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης, όπως: «Από την υδροκίνηση μιας άλλης εποχής … στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και «Περιβαλλοντικές διαδρομές  στα ιαματικά νερά της Φθιώτιδας».

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 50 εκπαιδευτικοί (συνολικά).

Η μετακίνηση και η διαμονή των Υπευθύνων Π.Ε. και των Εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν θα βαρύνουν τους ίδιους.
Το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης θα καλύψει την προσφορά ενός (1) γεύματος (Σάββατο), ενός (1) καφέ  (Σάββατο) και από ένα (1) δεκατιανό την κάθε ημέρα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου (εισηγήσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες πεδίου) και οι πίνακες συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν μετά την οριστικοποίηση στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ, στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
http://kpestylidas.wixsite.com/kpestylidas

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα : https://goo.gl/forms/8J3UcH3L0mHJ1twD2
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
: 04-03-2019 και ώρα 12.00.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο σεμινάριο, στα προσωπικά τους e-mails. 

 Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄& Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και Α΄/ θμιας Εκπ/σης Α΄& Β΄ Αθήνας, 15-16 Μαρτίου 2019

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Δραπετσώνας και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄& Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και Α΄/ θμιας Εκπ/σης Α΄& Β΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, για την διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου, με θέμα :

«Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση για την Αειφορία : παιδαγωγικές εφαρμογές»

Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην παιδαγωγική αξιοποίηση των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα : https://goo.gl/forms/T4nwACM5CzFvRZhI3
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
: 25-02-2019 και ώρα 11.30.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο σεμινάριο, στα προσωπικά τους e-mails.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄και Γ΄ Αθήνας και Α΄/ θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄και Γ΄Αθήνας 28-30 Μαρτίου 2019

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄ και Γ΄ Αθήνας και Α΄/ θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄και Γ΄ Αθήνας, για την διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου συνολικής διάρκειας εικοσιμία (21) διδακτικών ωρών, με θέμα :

«Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία με υποθέματα: α. Δασικές πυρκαγιές και β. Ενέργεια: μια επίκαιρη θεώρηση υπό το πρίσμα των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής»

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαράντα οκτώ (48) εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων Δ/νσεων Εκπ/σης (8 από κάθε Δ/νση). Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται αναλογικά από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς άλλων Δ/νσεων. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν θα επιλεγούν από τους Υπευθύνους Π.Ε. και τους Διευθυντές των Δ/νσεων Εκπαίδευσης με την προϋπόθεση να υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά, ή ερευνητική εργασία σε Λύκειο.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διδασκαλίας, εκπαιδευτικός κήπος) και στο πεδίο (πλαγιά Υμηττού).

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekGzpUDsIODokqhpEKcSDXaVB6zh-3gOslLw3aaMeargeQmQ/viewform

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 04-03-2019.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά

FoliaΗ περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ καλεί όλους τους μαθητές (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν στον

«22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»
«ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ»

και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.

Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου (Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8, τ.κ 111 41, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2288340 & 210 2288341
Fax: 210 2288340, e-mail: mail@2epal-galats.att.sch.gr).
Οι φωλιές μετά το τέλος του διαγωνισμού δεν θα επιστραφούν στους διαγωνιζόμενους, αλλά θα αναρτηθούν σε δέντρα του Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • Οι φωλιές πρέπει να είναι ξύλινες, γερές κατασκευές, να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και να έχουν την δυνατότητα να αναρτηθούν σε δένδρα.
  • Στο εξωτερικό κάτω μέρος της φωλιάς και στο σφραγισμένο φάκελο με τα στοιχεία του κατασκευαστή που θα συνοδεύει αυτή, πρέπει να είναι γραμμένα τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του κατασκευαστή και η ημερομηνία κατασκευής της.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» και του Δήμου Aso της  ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Δικτυωνόμαστε για τη Βιώσιμη Πόλη”

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου “Βιώσιμη Πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία” που συντονίζει πρόκειται να οργανώσει στις 27/2/2019 από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα, σύγχρονο από απόσταση εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Δικτυωνόμαστε για τη Βιώσιμη Πόλη”.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ) με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Παρουσίαση της φιλοσοφίας και των αρχών του δικτύου
  • Περιγραφή δικτύου
  • Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου
  • Το μαθητικό συνέδριο
  • Παιδαγωγικές αρχές και διαχείριση της ομάδας
  • Συζήτηση

Μεταξύ των παρουσιάσεων θα υπάρχουν διαλείμματα. Εισηγητές του σεμιναρίου είναι τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
Ο τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου (σύγχρονο από απόσταση) μέσω διαδικτύου επιλέχθηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη του δικτύου, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου είναι το moodle και bigbluebutton.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του δικτύου και θα απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ. Στόχος του σεμιναρίου εκτός από την ενημέρωση είναι η συζήτηση και κατάθεση απόψεων σχετικά με το δίκτυο.

Στο σεμινάριο μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής:

  • Εκπαιδευτικοί Περιβαλλοντικών Ομάδων που συμμετέχουν στο δίκτυο.
  • Υπεύθυνοι ΠΕ/ΣΔ που συμμετέχουν στο δίκτυο
  • Μέλη των ΚΠΕ που συμμετέχουν στο δίκτυο
  • Συντονιστές Εκπαίδευσης για την Αειφορία των Διευθύνσεων των σχολείων μελών του δικτύου

Η αίτηση γίνεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/viosimimoodle μέχρι τις 20/2/2019

Για τεχνικούς λόγους ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 40 άτομα. Στην περίπτωση που υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις, τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων θα είναι:

  • Επιλογή 30 εκπαιδευτικών από σχολικές μονάδες μέλη του δικτύου και 10 άτομα από τις άλλες κατηγορίες
  • Προτεραιότητα στην σειρά επιλογής θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που
    • είναι μέλη του δικτύου
    • υπηρετούν σε σχολεία εκτός Θεσσαλονίκης
    • δεν έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια σεμινάριο του δικτύου
  • Θα επιλεγεί κατα αρχήν ένας/μια εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής υπερβαίνουν κατά πολύ τις 40 το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε ημερομηνία και χρόνο που θα ανακοινωθεί.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός, ούτε ειδικές γνώσεις. Είναι όμως απαραίτητος υπολογιστής με γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί tablet ή smartphone με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Στους επιλεγέντες θα αποσταλούν οδηγίες με λεπτομέρειες για τον τρόπο σύνδεσης, τους κωδικούς σύνδεσης και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

 Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Έγκριση ανανέωσης του εθνικού δικτύου “ΕΛΙΑ” για το σχολικό έτος 2018-19

Έγκρινεται η συνέχιση της λειτουργίας του εθνικού θεματικού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας, «ΕΛΙΑ», καθώς και η ανασυγκρότηση της συντονιστικής του επιτροπής για το σχολικό έτος 2018-2019.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ.: Φ7/ΠΝ/1096/13230/Δ7/29-1-2019)

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 6ης Μαρτίου 2019 «Παραμύθι και παιχνίδια στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Ημερίδα στο 1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 18:00 με τα παρακάτω εργαστήρια:

  • «Τα μυστικά των βοτάνων και των αρωματικών φυτών μέσα από τους μύθους και τα λαϊκά παραμύθια»

Συντονίστρια: Φώκου Ιωάννα (Ακολουθώντας τα χνάρια των ηρώων των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών, ανακαλύπτουμε τα μυστικά των βοτάνων και των αρωματικών φυτών, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο με εναλλασσόμενες δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες).

  • «Παιχνίδια από… σκουπίδια ! »

Συντονιστές: Λάμπρου Χρυσαφία – Ροδοσθένους Μιχαλάκης
(Ξεκινώντας από έναν σκουπιδότοπο, προβληματιζόμαστε, φανταζόμαστε, επαναχρησιμοποιούμε, παίζουμε και δημιουργούμε ένα Λούνα Παρκ από καθημερινά υλικά – απορρίμματα).
Τα εργαστήρια θα είναι παράλληλα, με διάρκεια 2 ωρών και ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών για το κάθε ένα θα είναι 20 εκπαιδευτικοί.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο mail: secretary@kpea.gr .

Το 1ο ΓΕΛ Ψυχικού βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων από το Σταθμό του Μετρό Εθνική Άμυνα, επί της οδού Αγίας Σοφίας 40.

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», 13 Μαρτίου 2019

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ως Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Σεμινάριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Δ.Θ.Δ., την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Καλλισπέρη 1,  Αθήνα, Στάση Μετρό : Ακρόπολη, με τίτλο :

«Οικολογικά σχολεία : ένα πρόγραμμα πλαίσιο για την ενδυνάμωση των σχολικών μονάδων με στόχο το μετασχηματισμό τους σε αειφόρους οργανισμούς, μέσω της μείωσης των παραγόντων  που επιτείνουν την κλιματική αλλαγή»

Στο Σεμινάριο  θα συμμετάσχουν 75 εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, των οποίων τα σχολεία συμμετέχουν στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής : οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου  ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 01-03-2019.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο Σεμινάριο στα προσωπικά τους e-mails.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση