Αρχείο για "Ιανουάριος, 2023"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Διαδικτυακή Παρουσίαση με θέμα: «Joides Resolution: οι επιστήμες σε αναζήτηση των μυστικών της Γης», 6 Φεβρουαρίου 2023

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2022/11/22/338200/main/JOIDESResolutionWilliamCrawfordIODPJRSO.jpg

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διοργανώνει δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Δρ Εύη Νομικού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ,

Διαδικτυακή Παρουσίαση με τίτλο: «Joides Resolution: οι επιστήμες σε αναζήτηση των μυστικών της Γης»

Το Joides Resolution είναι ένα ερευνητικό σκάφος που κάνει γεωτρήσεις στον πυθμένα των ωκεανών, με στόχο τη συλλογή και τη μελέτη πυρήνων γεωτρήσεων. Οι επιστήμονες (γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί, χημικοί) χρησιμοποιούν τα ερευνητικά δεδομένα του JR για να κατανοήσουν καλύτερα την κλιματική αλλαγή, τη γεωλογία και την ιστορία της Γης. Αυτές τις ημέρες το πλοίο θα κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις στο ελληνικό ηφαιστειακό τόξο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο https://joidesresolution.org/ και να ετοιμάσετε τις ερωτήσεις σας, οι οποίες θα απαντηθούν στην παρουσίαση.

Η παρουσίαση, θα έχει συνολική διάρκεια 1 διδακτικής ώρας, θα αφορά τη λειτουργία του πλοίου-γεωτρύπανου, τα εργαστήρια και τις αναλύσεις που γίνονται και θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 16.30. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα γίνει μέσω ZOOM, και ο σύνδεσμος για τη σύνδεση των εκπαιδευτικών θα σταλεί στα προσωπικά e-mails τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να μπείτε στον σύνδεσμο το αργότερο 10΄πριν τις 16.30, γιατί οι χρόνοι θα τηρηθούν επακριβώς και οι επιστήμονες μόνον τότε θα είναι διαθέσιμοι.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας-Νεάπολης – Πρόσκληση συμμετοχής μαθητικών τμημάτων & ομάδων στη διαδικτυακή δράση με θέμα: «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία» 28 Φεβρουαρίου 2023

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού δικτύου «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία», διοργανώνει, διαδικτυακή δράση στην Αειφόρο Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας), για τους μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικού & όλων των τάξεων Γυμνασίων & Λυκείων, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 με 11:10, με θέμα:

«Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία»

Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές σε θέματα που αφορούν τη διατροφή μας σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης γίνονται συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο. Αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Η δράση θα είναι διάρκειας 70 λεπτών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Ε, ΣΤ Δημοτικού αλλά και Γυμνασίων & Λυκείων όλης της επικράτειας.
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητικών τμημάτων μπορούν να γίνουν στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. (Δόθηκε παράταση μέχρι την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023)

https://forms.gle/SaZS2TLqogwSPyyy9

Θα υπάρξει ενημέρωση για το σχετικό σύνδεσμο της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στο προσωπικό mail των εκπαιδευτικών.

Πρόσκληση συμμετοχής μαθητικών τμημάτων & ομάδων στη διαδικτυακή δράση με θέμα: «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία»

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023

Απόσπασμα από την Εγκύκλιο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Με την παρούσα εγκύκλιο ρυθμίζεται το πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης για το σχολικό έτος 2022-2023:
α) των διδακτικών επισκέψεων των σχολικών μονάδων στα Κ.Ε.ΠΕ.Α. και
β) των επιμορφωτικών δράσεων των Κ.Ε.ΠΕ.Α.
Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων, τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. συνεργάζονται με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων και έχουν την ευθύνη για την υλοποίησή τους. Σε κάθε περίπτωση, τηρούνται κατά προτεραιότητα τα οριζόμενα στην Υ.Α. με αρ. πρωτ. 20883/ΓΔ4 (ΦΕΚ 456 Β΄/13-02-2020).
Κατά συνέπεια, το κάθε Κ.Ε.ΠΕ.Α. δύναται να επιλέγει τον κατάλληλο τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης των προγραμμάτων του, είτε με τη φυσική παρουσία μαθητών/τριών/εκπαιδευτικών, είτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Οι σχολικές μονάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επίσκεψης σε έως δύο (2) Κ.Ε.ΠΕ.Α., ένα εντός της οικείας Π.Δ.Ε. και σε ένα άλλο από τις υπόλοιπες Π.Δ.Ε.
Ε. Μέτρα προστασίας και ασφάλειας
Επισημαίνεται, ότι σε κάθε περίπτωση και κατά προτεραιότητα να τηρούνται αυστηρά τα οριζόμενα στις εκάστοτε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και Εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και να λαμβάνονται υπόψη τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα.
Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα δίδεται στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση τυχόν επιδημιολογικών κινδύνων. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλότητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι Διευθύνσεις των σχολείων και τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού.

Αποστολή αιτήσεων : Οι αιτήσεις των Σχολικών Μονάδων θα αποσταλούν μόνον ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένες και σφραγισμένες (ψηφιακό αρχείο) στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr έως και τις 16/1/2023.

Επισκέψεις Σχολικών Ομάδων σε Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία 2022-2023

Προγράμματα Κ.Ε.ΠΕ.Α.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση