Αρχείο για "Ιανουάριος, 2013"

ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Σεμινάριο 25&26-1-2013 “Ολοκληρωμένη Διαχείριση των ελεύθερων αστικών χώρων” Εισήγηση “ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ”

Εισήγηση “ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ (ppt)

 
Φάσεις εργαστηρίου  “τα πεζοδρόμια στην πόλη μας A1 » (ppt)

 

 

 

τα πεζοδρόμια στην πόλη μας A2 » (ppt)

 
 
Εργαστήριο παιχνίδι ρόλων βίντεο
 


Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Σεμινάρια Παρατήρησης και Αναγνώρισης Πουλιών

H Ορνιθολογική συνεχίζει τα σεμινάρια αναγνώρισης πουλιών για όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την παρατήρηση πουλιών και να γίνουν εθελοντές στα προγράμματά της.

Οι επόμενες ημερομηνίες των σεμιναρίων είναι οι εξής:
  • Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013: σεμινάριο- παρουσίαση για τα υδρόβια στο Πάρκο Τρίτση.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες αρχάριους και στοχεύουν να μεταδώσουν τις βασικές γνώσεις αναγνώρισης. Περιλαμβάνουν επίσης παρατήρηση πουλιών στο πεδίο για πρακτική άσκηση. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και για όσους εγγραφούν μέλη. Τα μη μέλη καταβάλλουν 10 ευρώ και για τα τέσσερα επόμενα σεμινάρια με την εγγραφή τους.

Για όσους δεν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, είναι αναγκαία η συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


ΚΠΕ ΛΑΥΡΙΟΥ – Σεμινάριο 22-23/2/2013

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με το ΚΠΕ Λαυρίου  και με τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου σε συνεργασία με τα Τμήματα Βιολογίας και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι : «ΤΠΕ και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2013  με e-mail ή FAX στην υπεύθυνη Π.Ε.

Η αίτηση συμμετοχής (έγγραφο WORD)


Σεμινάριο 8-9 Φεβρουαρίου στο ΚΠΕ Αργυρούπολης – Πίνακας συμμετεχόντων

Πίνακας συμμετεχόντων στο σεμινάριο 8-9 Φεβρουαρίου στο ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα : «Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία από τη θεωρία στην πράξη, με υποθέματα: α) «Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή», β) «Το νερό – Η θάλασσα» (λειτουργεί Εθνικό θεματικό δίκτυο) και γ) «Δάσος – Περιαστικό πράσινο»

Σεμινάριο 25-26 Ιανουαρίου στο ΚΠΕ Δραπετσώνας – Πίνακας συμμετεχόντων

Πίνακας συμμετεχόντων στο σεμινάριο 25-26 Ιανουαρίου 2013 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας με θέμα : «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των ελεύθερων αστικών χώρων»

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου με θέμα την Οδική Ασφάλεια

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα EDUCARTOON διοργανώνει τον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα:

«Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών όπως και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει τη 10η Ιανουαρίου 2013 και λήγει στις 10 Μαρτίου του 2013. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για το μαθητικό διαγωνισμό «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ» Κερασούντος 2, Γραφείο 7, 62110 Σέρρες

Tα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr ως τις 8 Φεβρουαρίου 2013.

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Αίτηση συμμετοχής

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Eξερεύνηση για τα πουλιά του Πάρκου

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει την 3η συνάντηση ξεφτεριών:

Τα ξεφτέρια εξερευνούν το Πάρκο και φτιάχνουν ταΐστρες για πουλιά

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου  στις 11.00 στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» (Τέρμα Σπ. Μουστακλή, Ίλιον)

Αίτηση συμμετοχής

ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς διάρκειας 20 ωρών με θέμα :

«Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ενεργειακή Εκπαίδευση, Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρος διαχείριση»

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα (κτήριο Πνευματικού Κέντρου).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να τη στείλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της οικείας Διεύθυνσης μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.

ΚΠΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α’ και Β’ Αθήνας και Β/θμιας Α΄Αθήνας, διήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΚΠΕ Αργυρούπολης την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι : «Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία από τη θεωρία στην πράξη, με υποθέματα: α) «Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή», β) «Το νερό – Η θάλασσα» (λειτουργεί Εθνικό θεματικό δίκτυο) και γ) «Δάσος – Περιαστικό πράσινο».

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2013 (12μ.μ) για αποστολή e-mail ή μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2013 για αποστολή FAX.

Η αίτηση συμμετοχής (έγγραφο WORD)


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση