Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2014"

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Αργυρούπολης 6-8 Μαρτίου 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , συνδιοργανώνει στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Α΄, Γ΄και Δ΄Αθήνας, τριήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014,  με θέμα :

«Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία από τη θεωρία στην πράξη με υποθέματα: α) «Ενέργεια – κυκλοφοριακό – ατμοσφαιρική ρύπανση», β) «Το νερό – Η θάλασσα» (λειτουργεί Εθνικό θεματικό δίκτυο) και γ) «Δάσος – Δασικές πυρκαγιές».

 Έμφαση θα δοθεί στην ενότητα «Ενεργοί πολίτες, συμμετοχικότητα στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων» που αποτελεί το θεματικό έτος της UNESCO τη φετινή σχολική χρονιά.

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε εξήντα (60) εκπαιδευτικούς και από τις τέσσερις Δ/νσεις, δηλαδή δεκαπέντε (15) από κάθε μία.
Αν υπάρξουν κενά από οποιαδήποτε Δ/νση μπορούν να συμπληρωθούν από   εκπαιδευτικούς των άλλων Δ/νσεων που συμμετέχουν στο σεμινάριο. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν θα επιλεγούν με προϋπόθεση την υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. στα Σχολεία τους σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Θα προηγηθούν εκπαιδευτικοί που δεν έχουν επιμορφωθεί στην Π.Ε. και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα θεματικά δίκτυα του ΚΠΕ Αργυρούπολης. Θα επιλεγεί μόνον ένας (1) εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα.
 
Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μόνον ηλεκτρονικά στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr
Καταληκτική ημερομηνία : Τετάρτη 05/02/14

Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.

Αίτηση συμμετοχής

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (Ενημέρωση 28/2/2014)

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Comenius – Regio 2013-2015

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα υλοποιήσει το Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο «Καινοτόμες μη τιμωρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού», στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».

Τρίτη 04-03-2014
ώρες 11.45-15.20μ.μ.

6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως, (τηλέφωνο σχολείου : 2102532336, 2102521061)

Έγγραφο των τμημάτων Α.Υ. & Π.Ε.(με τον Πίνακα των Συμμετεχόντων)

Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Αργυρούπολης 6-8 Μαρτίου 2014

Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών

Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο : «Εναλλακτικές καλλιέργειες : Δημιουργία Σχολικού Λαχανόκηπου»

Πίνακας συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών

Οδηγίες πρόσβασης

 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Παρατήρηση πουλιών στο Βουρκάρι 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μεγάρων και ο Συντονιστικός Φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου συνδιοργανώνουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 (ώρα 10.00 π.μ.), δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παρατήρησης πουλιών στο Βουρκάρι.

Υγρότοπος Μεγάρων
Megara-Bourkari

Πρόσκληση της Ε.Ο.Ε.

Οδηγίες πρόσβασης στο Βουρκάρι

Διεθνής Διαγωνισμός e-clic για το τοπίο

Η ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας και το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIC (Challenge Learn Innovative Cooperate). Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος  Σχολεία αλλά και Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Ομάδες, Ομάδες Ε.Ε. και Βιωματικών Δράσεων,άλλες μαθητικές ομάδες με έπαθλο τη συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο στην Εσθονία.

Έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας

Σχετικός σύνδεσμος : http://www.e-clicproject.eu/el/homepage/

«Θερινή Ακαδημία Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Δράση-“Human Rights in Action” – Ιούνιος 2014»

The European Wergeland Centre σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης , το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού του Μαυροβουνίου καθώς κα με το Bureau for Educational Services στο Μαυροβούνιο θα διοργανώσουν τον Ιούνιο 2014 την 3η Θερινή Ακαδημία Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Δράση» ( South East Europe Summer Academy Human Rights in Action).

Η φετινή Θερινή Ακαδημία θα λάβει χώρα  στο Cetinje/Μαυροβούνιο  από τις 20 έως τις 28 Ιουνίου 2014, συνδυάζει εκπαίδευση μιας εβδομάδας και μια 6μηνη online παρακολούθηση καθώς και προπαρασκευαστικές εργασίες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μέρος στην Θερινή Ακαδημία ως ομάδα αποτελούμενη από 3 μέλη:  δύο εκπρόσωποι του ίδιου σχολείου ( ο διευθυντής της σχολικής μονάδας και ένας εκπαιδευτικός) μαζί με έναν εκπρόσωπο μιας ΜΚΟ   ή  έναν εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:   28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Υποβολή αιτήσεων: με e-mail στη διεύθυνση j.skoien@theewc.org , με κοινοποίηση στη διεύθυνση Rona.BROWN@coe.int.
Επισημαίνεται ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν απευθείας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση χωρίς κοινοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Θερινή Ακαδημία καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στον ιστότοπο: http://www.theewc.org/

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) προτίθεται να διοργανώσει Ημερίδα Τ.Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει Ημερίδα Τ.Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου στις 26 Μαρτίου 2014 και ώρες 16.00-21.00.

Τόπος διεξαγωγής 2ο ΠΕΚ Αθήνας (Φιλοθέη).

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής (Ανενεργή)

Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο στο σύνδεσμο
 

 

Συναντήσεις Εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή συμμετέχουν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή συμμετέχουν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  με τους εξής επιμέρους στόχους :

  • Την επικοινωνία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους
  • Την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών
  • Την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων
  • Το δανεισμό βιβλίων και εκπαιδευτικών πακέτων με υλικό που αφορά τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία

 Στις ενημερωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών μπορούν να λάβουν μέρος όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν (θεμιτό είναι να συμμετάσχει τουλάχιστον ένας ανά πρόγραμμα), εφόσον δεν παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή στις συναντήσεις με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ή τηλεφωνικά στο 2106399597. (Το πρόγραμμα των συναντήσεων αναφέρεται στο έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.)

Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Ανάκληση έγκρισης υλοποίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων από τη «Let’s Go Green»

Ανακαλείται η έγκριση υλοποίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων από τη «Let’s Go Green».

Έγγραφο ανάκλησης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση