Αρχείο για "Μάιος, 2015"

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Ημερίδα Η Θαλάσσια Ρύπανση από τα πλαστικά: Παρόν και Μέλλον Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ημερίδα  “Η Θαλάσσια Ρύπανση από τα πλαστικά: Παρόν και Μέλλον”  Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,  Αμφιθέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ», Κέντρο ΓΑΙΑ.

 Πρόγραμμα Ημερίδας

Ελληνικη Εταιρεια Προστασιας Φύσης – 1ο Θερινό Οικολογικό Σχολείο “Τα Οικολογικά Σχολεία ταξιδεύουν στα Χανιά” 21-24 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» οργανώνει το 1ο Θερινό Οικολογικό Σχολείο στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Δραπανιά του Δήμου Κισσάμου από 21-24 Ιουνίου.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετέχουν 40 περίπου εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και εκπαιδευτικοί από τη περιφέρεια Χανίων. Συνδιοργανωτές είναι οι διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Χανίων, ο Δήμος Κισσάμου και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Μέρος του κόστους μεταφοράς (Πειραιάς- Σούδα- Πειραιάς) των εκπαιδευτικών καλύπτεται με χορηγία από την ΑΝΕΚ Lines.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει απ’ όλη τη χώρα ώστε αν είναι δυνατόν να συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά εκπαιδευτικοί από τις περισσότερες περιοχές, όπως και από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προτεραιότητα θα δοθεί στα ενεργά σχολεία που εντάχθηκαν φέτος στο πρόγραμμα. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι την Τρίτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής σε αυτό το link https://docs.google.com/forms/d/1z-PN-6Ps5RPCsAk9JiibdDg2Dy65WglPF1dJxtHh1-I/viewform?usp=send_form

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο της Ε.Ε.Π.Φ.

Επικοινωνία : κα Δομνίκη Χαριτοπούλου και κα Ματούλα Συρίγου, 10.00-15.00.

Απολογιστικά στοιχεία Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2014-2015

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό του επιμορφωτικού έργου του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος, με σκοπό να καλυφθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών ως προς την ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά έως τις 19 Ιουνίου 2015 (Παράταση υποβολής) το ερωτηματολόγιο απολογιστικών στοιχείων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τομείς επιμόρφωσης:

α. από τους συντονιστές των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Ερωτηματολόγιο συντονιστών Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2014-2015
 
β. από τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Ερωτηματολόγιο συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2014-2015
 
Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.

Πίνακας Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στο Βιωματικό Σεμινάριο Π.Ε. «Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού» Σάββατο 23 Μαϊου 2015

Δείτε το στο slideshare.net

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Διεθνής Ημέρα Μουσείων 17 Μαίου 2015

Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένουν το Σάββατο 17 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια !

  • Μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ.
  • Έκθεση «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  • Έκθεση «Η Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές».
  • Εργαστήρια για τα πα ιδιά και την οικογένεια βασισμένα στην έκθεση «Το Μήνυμα της Θάλασσας»
  • «Προστατεύω τα ζώα της θάλασσας», για παιδιά 5-8 χρονών, ώρες: 11.00, 12.15 και 13.00
  • «Φέτος οι παραλίες θα έχουν μόνον άμμο και βότσαλα», για παιδιά 9-13 χρονών, ώρες: 11.00 και 13.00
  • «Βρίσκουμε μικροπλαστικά εκεί που δεν το περιμένουμε!», για παιδιά 9-13 χρονών, ώρες: 11.00 και 13.00
  • Αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά από 3 ετών και την οικογένεια
  • «Γκρέις και Ρούμπι» της Ούλη Μοιρασγέτη, ώρες: 11.00 και 13.00 (Δυο φώκιες Γουέντελ ζουν τη δική τους περιπέτεια στα νερά της παγωμένης Ανταρκτικής!)
  • «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» της Μαρίνας Γιώτη, ώρα: 12.15 (Η ιστορία μιας μικρής, αλλά πολύ δυνατής σταγόνας που αποφάσισε να βοηθήσει ένα χωριό που δεν είχε καθόλου νερό)

Για ένα ευχάριστο διάλειμμα ή για ένα νόστιμο γεύμα μπορείτε να απολαύσετε το ειδυλλιακό περιβάλλον του κήπου του Μουσείου στο Museum Café.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ , Λεβίδου 13, Κηφισιά, Τηλ. 210 8015870,

Πληροφορίες στο σύνδεσμο : http://www.gnhm.gr/event/

Αττικό Φυτωριακό Πάρκο

Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο «The Garden Mall» είναι ένα τεχνητό δάσος μέσα στον αστικό ιστό στο Κορωπί, με αγροτικές εφαρμογές το οποίο μπορεί να δεχθεί επισκέψεις σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η είσοδος των μαθητών για επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες : www.attikofytoriakoparko.gr και www.thegardenmall.gr
E-mail: tani@attikofytoriakoparko.gr και tani@thegardenmall.gr
Τηλέφωνο 210-9654914

Έγγραφο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Έγκριση υλοποίησης προγράμματος “Ενημέρωση – Επικοινωνία”

Έγκριση του προγράμματος «Ενημέρωση – Επικοινωνία» για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το πνεύμα του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού, της αγάπης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Το πρόγραμμα υλοποιείτε από τη Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το σχολικό έτος 2014-2015.

Εγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Εκπαιδευτικά/Ψυχαγωγικά Προγράμματα για παιδιά με Θέμα το “Μήνυμα της Θάλασσας” 9 Μαίου – 14 Ιουνίου 2015

Σύνδεσμος : Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5 – 8 ετών και για παιδιά 9 – 13 ετών

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Διημερίδας παρουσίασης προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 13 και 14 Μαϊου 2015

Afisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση

Δείτε το στο slideshare.net

Οδηγίες πρόσβασης στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς (Οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος, Αμαρουσίου) στο σύνδεσμο: http://cultural.daiscenter.gr/gr/access-directions

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου»

PMS Athina-2015Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι Πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων (τρία εξάμηνα φοίτησης και ένα εξάμηνο για τη σύνθεση της διπλωματικής εργασίας).

Το Μεταπτυχιακό προσφέρει ειδίκευση σε επτά διαφορετικές κατευθύνσεις:

  1. Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία, 
  2. Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, 
  3. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, 
  4. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, 
  5. Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, 
  6. Ειδική Αγωγή και
  7. Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Όλες οι κατευθύνσεις έχουν ως συνεκτικό άξονά τους την έννοια του εκπαιδευτικού έργου.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο :  http://thepae.ppp.uoa.gr/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση