Αρχείο για "Μάιος, 2014"

Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη – 2ο Πανηγύρι της Φύσης Κυριακή 1η Ιουνίου 2014

O Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη (ΣΑΣΜ) διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 το 2ο Πανηγύρι της Φύσης στη Σχολή Μωραίτη.

Το «Πανηγύρι της Φύσης», στο οποίο φέτος θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στη Θάλασσα, είναι μια μεγάλη γιορτή για τη φύση και τα ζώα, που σκοπό έχει να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει το κοινό, σε ο,τιδήποτε αφορά στο περιβάλλον.

Το «παρών» τους θα δώσουν 25 Περιβαλλοντικές & Φιλοζωϊκές Οργανώσεις (www.greenday.gr), για να προβάλουν το έργο τους και να ενημερώσουν το κοινό για τη δράση τους. Επιπλέον θα παράσχουν δωρεάν εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα. Μέσα, μάλιστα, από παιχνίδια και δραστηριότητες οικολογικού περιεχομένου, τα παιδιά θα έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της φύ σης και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά!

Σημειώνεται, ακόμη, ότι καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί Καντίνα, στην οποία θα προσφέρονται θρεπτικά σνακ & δροσιστικοί χυμοί φρούτων, ενώ στο μοναδικό Μπακάλικo οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να αγοράσουν παραδοσιακά και ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης, που καλλιεργούν, παράγουν ή εμπορεύονται απόφοιτοι της Σχολής.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας λαμβάνει μέρος με δικό του περίπτερο στο Πανηγύρι της Φύσης όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις δράσεις του, αλλά και να αγοράσει αντικείμενα σε πολύ καλές τιμές.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Το «Πανηγύρι της Φύσης» θα είναι ανοικτό από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. στη Σχολή Μωραίτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό!

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

ΚΠΕ Ανωγείων – Τριήμερο κατασκηνωτικό επιμορφωτικό σεμινάριο 20-21-22 Ιουνίου 2014

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων πρόκειται να συνδιοργανώσει στο πλαίσιο  των δράσεων του δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» στο οποίο ανήκει ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, με το  Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης (Συντονιστικό ΚΠΕ) και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειάς του, με την Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Κρήτης και το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη(συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τα Γεωπάρκα),   τριήμερο κατασκηνωτικό επιμορφωτικό σεμινάριο  για την επαγγελματική ομάδα των Εκπαιδευτικών των Περ/κων ενοτήτων εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Ανωγείων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Ιουνίου 2014 στα Ανώγεια και  στον Ψηλορείτη. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο  υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους.

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη»

Στο Σεμινάριο μπορούν να  συμμετάσχουν :

  • Εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» από τις Περ/κές εν. εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Ανωγείων(Κρήτης, Α-Β-Γ-Δ Αττικής, Πειραιά, Αργολίδας για την Β/θμια και Κρήτη, Κυκλαδες, Δωδεκάνησα για την Α/θμια) .
  • Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του συντονιστικού του δικτύου. 
  •  Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Ανωγείων 
  •  Εκπαιδευτικοί  που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά προτίθενται  να υλοποιήσουν την επόμενη σχολική χρονιά, πρόγραμμα σχετικό με το δίκτυο και  βρίσκονται στην  περιοχή εμβέλειας του ΚΠΕ Ανωγείων 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη  29 Μαΐου  2014 στην Υπεύθυνη του τμήματος Π.Ε.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ανωγείων

Οδηγίες προς συυμετέχοντες

Αίτηση συμμετοχής

Ημερίδα Παρουσιάσεων Προγραμμάτων Π.Ε. «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας» – 14 Ιουνίου 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   προτίθεται να διοργανώσει  Ημερίδα παρουσιάσεων των προγραμμάτων,  για  τα σχολεία  της  Διεύθυνσης  που εκπόνησαν περιβαλλοντικά προγράμματα  την τρέχουσα σχολική χρονιά , με τίτλο :

 «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 και ώρες 10.00π.μ – 14.15μ.μ στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, Ιωαννίνων και Κιθαιρώνος 2,  τηλέφωνο επικοινωνίας  2106832626.

Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε. (με το πρόγραμμα Παρουσιάσεων)

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου, Δραπετσώνας και Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου Θεματικό Σεμινάριο στις 1 – 3 Ιουλίου 2014

Τα ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου, Δραπετσώνας και Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου στα πλαίσια του θεματικού έτους του ενεργού πολίτη και των ΕΘΔ «Βιώσιμες πόλεις», «Λιμάνια της Ελλάδας», και «Αειφορική Τεχνολογία» στα οποία συμμετέχουν σχεδιάζουν την υλοποίηση θεματικού σεμιναρίου στις 1 – 3 Ιουλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Λιθακιάς, στο Μουσικό Σχολείο της Ζακύνθου και στο πεδίο με θέμα:

«Οι Πόλεις – Λιμάνια:

Ο ενεργός πολίτης και η διαμόρφωση του αστικού τοπίου»

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Εκπαιδευτικοί από τις παρακάτω Δ/νσεις :
  • Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ Αθηνών
  • Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δ Αθηνών
  • Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ Αθηνών
  • Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
  • Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
  • Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου
Προτεραιότητα θα έχουν όσοι επιθυμούν να κάνουν παρουσίαση εργασίας σχετικής με το αντικείμενο του σεμιναρίου ή παρουσίαση σε τραπέζι καφενείου με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσουν στο αντίστοιχο πεδίο αίτησης, τίτλο και σύντομη περιγραφή της παρουσίασης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.
Προτεραιότητα επίσης θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που ήδη συμμετέχουν στα αντίστοιχα δίκτυα και προτίθενται να παρουσιάσουν 10/λεπτη εισήγηση με  καλές πρακτικές που εφάρμοσαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο δίκτυο.
Αιτήσεις Συμμετοχής μέχρι τις 22 Μαίου 2014.
Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου
 
Αίτηση Συμμετοχής – Περίληψη Εισήγησης Παρουσίασης (word) 

Νέος Κύκλος Προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (https://elearning.ds.unipi.gr/) σας προσκαλεί στον νέο Κύκλο Προγραμμάτων (Σεμινάρια εξ αποστάσεως e-learning) με έναρξη στις 02/06/2014.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 28/05/2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site https://elearning.ds.unipi.gr/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 4142746 ή στο email elearning_ds@unipi.gr.

Απολογιστικά στοιχεία Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2013-2014

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό του επιμορφωτικού έργου του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος, με σκοπό να καλυφθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών ως προς την ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο απολογιστικών στοιχείων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τομείς επιμόρφωσης,

α. από τους συντονιστές των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων
Ερωτηματολόγιο συντονιστών Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε.
 
β. από τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων
Ερωτηματολόγιο συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε.
 
Έγγραφο Τμήματος Π.Ε.

Εισηγήσεις της Υπευθύνου Π.Ε. σε σεμινάρια των ΚΠΕ Δραπετσώνας, Έδεσσας, Ελευσίνας τον Μάιο 2014

  • Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας & Τροιζήνας – Μεθάνων, Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Ημερίδα «Ο σχολικός κήπος μέσα από ένα πρόγραμμα Π.Ε.: Κομποστοποίηση-Κατασκευή βραχόκηπου» 02-05-2014

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Β΄Αθήνας,  με θέμα το σχολικό κήπο” Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

  • ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, Σεμινάριο Δικτύων “ΝΕΡΟ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” και ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… “ΑΧΡΗΣΤΑ” 3-5 Μαίου 2014
Προγράμματα σχολείων και δράσεις του τμήματος Π.Ε. μετά την Ημερίδα της Π.Ε. & Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών”  Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
  • ΚΠΕ Ελευσίνας, Σεμινάριο «Περιβαλλοντικές διαδρομές από το φρούριο των Αιγοσθένων στο δάσος του Κιθαιρώνα» 9-10 Μαίου 2014

Γεωλογία, Ωκεανογραφία και θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής του Κορινθιακού κόλπου” Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Διεθνής Ημέρα Μουσείων 17 Μαίου 2014

Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένουν το Σάββατο 17 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια !

•Τα Εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους ! Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.

•Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής και Κολάζ « Φανταστικά Ζώα», οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους, θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά : κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.

• ΣτηνΈκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με θέμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 55 ημέρες», θα ταξιδέψετε σε υπέροχα μέρη του πλανήτη:
Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Μπουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου, το καλοκαίρι του 2013, έκανε μαζί με την κόρη της τον «Γύρο του Κόσμου» και φωτογράφισε τα μέρη αυτά. Οι φωτογραφίες της μας ταξιδεύουν με συναρπαστικό τρόπο στους τόπους που επισκέφθηκε και μας δίνουν μια γεύση από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τη ζωή τους!

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου!

Mουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης θα παίζουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει μία ώρα.

• Οι Μόνιμες Εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ, θα είναι ανοικτές για να τις επισκεφθείτε!

Φέτος ανοίγει στον πανέμορφο και μοναδικό κήπο του Μουσείου, το «Museum Café», με την επιμέλεια του Δειπνοσοφιστηρίου.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ
Λεβίδου 13, Κηφισιά
Τηλ. 210 – 8015010, 8015870

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε «Ι΄ Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.- Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. & Ε.Ε.»

Peekpe logoΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή της Ι΄ Εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών της Ένωσης για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου  και Εξελεγκτικής Επιτροπής, την Κυριακή 29 Ιουνίου  2014  στις 09.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου.

Ο χώρος επελέγη διότι η πρόσβαση σε αυτόν από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας είναι αφενός εύκολη και αφετέρου το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, που θα φιλοξενήσει τη συνέλευση και το ευχαριστούμε γι αυτό, διαθέτει ξενώνα για τη διαμονή των μελών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις διεργασίες. Παράλληλα το Κ.Π.Ε. προγραμματίζει δράσεις για τα μέλη μας, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.

Προκήρυξη εκλογών ΠΕΕΚΠ Ε 29 Ιουν 2014 έγγραφο 1α
Διευκρινίσεις εκλογών  έγγραφο 2α

 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (Γραφείο Σχολικών Συμβούλων) – Επιμορφωτική Ημερίδα «Το Φυσικό Αέριο Στο Επαγγελματικό Λύκειο»

1 epal aerioΗ Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας  Εκπαίδευσης Αττικής, η Δ.Δ.Ε.  Α΄ Αθήνας (Γραφείο Σχολικών Συμβούλων), το 1ο ΕΠΑΛ  Ιλίου και το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιλίου διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Το Φυσικό Αέριο Στο Επαγγελματικό Λύκειο»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15-5-2014 στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ  Ιλίου στις 11.30 π.μ. – 16:00 μ.μ.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν Μηχανολόγοι & Οχημάτων καθώς επίσης και άλλοι κλάδοι τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Ε.Κ και όσοι εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων ενδιαφέρονται.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας την παρακάτω δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 14-5-2014.

Πρόσκληση-Ημερίδα-“ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΑΛ’’

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σελίδα 1 και 4_2014
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σελίδα  2 και 3_2014
Δήλωση συμμετοχής 2014
 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση