Αρχείο για "2 Οκτωβρίου 2014"

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – 2o Πανελλαδικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο 1 Νοεμβρίου 2014

Η  Παιδαγωγική Ομάδα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) με την υποστήριξη του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»,  οργανώνει το 2ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Διεργασίες για το χτίσιμο του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προτεραιότητα αυτούς που υπηρετούν σε σχολεία εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε, ή που είναι σε επικοινωνία μαζί μας για να εγγραφούν,  και σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας , Πολιτιστικών).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο  Ιδιωτικο Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», το Σαββάτο,  1 Νοεμβρίου 2014  από τις 9.00 μέχρι τις 16.00. Η διεύθυνση του Σχολείου είναι Πέτρου Ράλλη 2 Πεύκη και μπορεί κάποιος να  μετακινηθεί ως εκεί με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ (Στάση Μαρούσι) και το Λεωφορείο Α8 (11η στάση Αμαρουσίου, αριστερά στην οδό Βάζου, που εξελίσσεται σε Π. Ράλλη).

Υποβολή αιτήσεων : Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους στη δικτυακή φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/1n0wIYcXzEvDFRyRkCWqCAEo3ZM2elb7ANw0prkey3tE/viewform  
το αργότερο μέχρι τις 20 0κτωβρίου.
Τα ονόματα των επιλεγόμενων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μέχρι τις 24 /10.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην πρόσκληση της ΕΛΛΕΤ

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Ευρωπαική γιορτή πουλιών 2014 : Υγρότοπος Βραυρώνας Αττικής 5 Οκτ. 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2014: Υγρότοπος Βραυρώνας Αττικής

«Ο συναρπαστικός κόσμος της μετανάστευσης» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων που χρησιμοποιούν κατά τις μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου της Βραυρώνας, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 200 είδη πουλιών, όσοι και όσες συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση παρατηρώντας τα πουλιά του υγροτόπου και συμμετέχοντας σε πλήθος δράσεων.

 Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 – 13:00, γιορτάζουμε στον υγρότοπο της Βραυρώνας!

(προαύλιος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας)

 Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν:

Παρατήρηση Πουλιών
Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τα παιδιά
Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
Απελευθέρωση πουλιών

σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την ΑΝΙΜΑ, τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και τον Δήμο Μαρκόπουλου.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210 8227937, 210 8228704, e-mail: info@ornithologiki.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13/10/2014
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ε.Ο.Ε. για την  Ευρωπαική γιορτή πουλιών 2014 την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στη Βραυρώνα με τη συμμετοχή μαθητών της Σχολής Μωραΐτη υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Λατσούδη Παναγιώτη στον εθελοντικό καθαρισμό του υγρότοπου, καθώς και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων εθελοντών και της υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Πετρίδου Βαρβάρας στα περιβαλλοντικά παιχνίδια. 
Δείτε το στο slideshare.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση