Αρχείο για "Οκτώβριος, 2017"

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών και τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, 17-19 Νοεμβρίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών

στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο«Μελετώντας την Ιστορία και το Περιβάλλον με στόχο  την βιώσιμη ανάπτυξη : Η περίπτωση του ποταμού Αχέροντα» σε συνεργασία με το  ΚΠΕ Φιλιατών και τη Διεύθυνση  Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, στις 17-19 Νοεμβρίου 2017.

Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΑΠΈΡΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΉ 1ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού
2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
3 ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ ΜΑΤΙΝΑ ΕΝΙΑΊΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
4 ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
5 ΚΑΓΙΆΦΑ ΜΑΡΊΑ ΚΠΕ Λαυρίου
6 ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 1ο Γυμνασιο Ν. Ψυχικου
7 ΚΑΝΆΣΗ  ΟΛΥΜΠΊΑ 3o ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής
8 ΚΟΡΟΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
9 ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
10 ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
11 ΛΆΤΑ ΣΊΣΣΥ 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττική;
12 ΛΕΚΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
13 ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
14 ΜΠΟΥΛΟΥΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
15 ΜΠΟΥΛΟΥΞΉ ΑΡΙΣΤΈΑ Π.Γ. Αναβρύτων
16 ΝΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΜΕΑΣ
17 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ 1ο  ΕΠΑ.Λ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
18 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
19 ΡΟΥΜΠΉ ΚΑΤΕΡΊΝΑ 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
20 ΣΑΜΟΪΛΗ ΑΝΝΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
21 ΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΦΩΝ – ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
22 ΣΚΟΥΡΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ 6o ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
23 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΦΩΝ – ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
24 ΤΙΚΑΣ ΒΑΙΟΣ 4ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
25 ΤΡΊΓΚΑΤΖΗ ΆΝΝΑ 1o ΓΕΛ Μεταμόρφωσης
26 ΤΣΑΚΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
27 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ 3ο ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
28 ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
29 ΧΑΪΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑ Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς -βαρήκοους μαθητές

 

ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, Ανακοίνωση Σεμιναρίου του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017

Το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», υποέργο 4, άξονας προτεραιότητας 8,  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζει διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς του εθνικού, θεματικού δικτύου που συντονίζει, «Γεωμυθολογικά – Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Στυλίδα, καθώς και εργασίες πεδίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου.

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά το σχολικό έτος 2016-2017.
  • εκπαιδευτικούς που πρόκειται να εκπονήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος σχετικό με τη         θεματική πρόγραμμα και προτίθενται να συμμετάσχουν στο δίκτυο.
  • εκπαιδευτικούς των διευθύνσεων εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που πρόκειται  να εκπονήσουν σχετικό με το δίκτυο πρόγραμμα κατά το τρέχον σχολικό έτος .
  • υπευθύνους Π.Ε. και σχολικών δραστηριοτήτων των οποίων σχολεία των διευθύνσεών τους ανήκουν στο δίκτυο και ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός των εν λόγω σχολείων θα συμμετάσχει     στο σεμινάριο.
  • υπευθύνους και μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων ΚΠΕ (μέχρι 4 ΚΠΕ και 2 άτομα ανά ΚΠΕ).
  • μέλη της συντονιστικής επιτροπής (έως 4 μέλη) ή σε αναπληρωματικά μέλη αυτών.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου(εισηγήσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες πεδίου) και οι πίνακες συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν μετά την οριστικοποίηση στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ, στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στον υπεύθυνο Π.Ε. ή σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσής τους μέχρι την 6η-11-2017, ημέρα Δευτέρα.

 

Κ.Π.Ε Μακρινίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα βότανα στη ζωή μας»

kpe makr votanaΤο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (Ε.Θ.Δ.) «Τα βότανα στη ζωή μας» το οποίο ιδρύθηκε στις 25/01/2016 με αρ. πρωτ. 11487/Δ2. Οι σκοποί και στόχοι του, προτεινόμενες θεματικές και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο σύνδεσμο του Ε.Θ.Δ. http://mvotana.weebly.com/.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. για το τρέχον σχολικό έτος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:
  1. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να παραμείνει, στο δίκτυο (για τα υπάρχοντα μέλη του δικτύου)
  2. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να ενταχθεί, στο δίκτυο (για νέα μέλη του δικτύου)
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ή να ενταχθούν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την αίτησή τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

 

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου – Εθνικό Θεματικό Δίκτυο : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου συντονίζει το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (ΕΘΔ) «Το σεισμικό τόξο που μας…ενώνει» (αρ. έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας του Υπ.Π.Ε.Θ. 150147/Γ7/20-11-2008) για δέκατη συνεχή χρονιά.

Προσκαλούμε τις σχολικές περιβαλλοντικές ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (εκπαιδευτικοί-μαθητές/τριες), που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 προτίθενται να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο https://goo.gl/forms/U3L1CvO3OVJCRdCW2 ή μέσω του δικτυακού τόπου του ΚΠΕ Λιθακιάς.
Η διαδικασία είναι ίδια τόσο για όσους συμμετείχαν παλαιότερα όσο και για αυτούς που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο. Η συμμετοχή-ένταξη στο δίκτυο αφορά το σχολικό έτος 2017-18.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες
Ο σεισμός ως φυσικό φαινόμενο (γεωλογική εξέλιξη της Γης, κίνηση λιθοσφαιρικών πλακών, κλπ).
• Ενεργά ρήγματα.
• Ηφαιστειακή δράση και σεισμοί.
• Επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον (κατολισθήσεις, ρωγμές, ρευστοποιήσεις, κ.λ.π.).
• Επιπτώσεις στο ανθρωπογενές περιβάλλον (κτήρια, κατασκευές, συγκοινωνίες, δίκτυα επικοινωνίας).
• Μετασεισμικά φαινόμενα και επιπτώσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες και τον πολιτισμό.
• Σεισμική δράση και επίδραση στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, στην κατοικία, στις κοινωνικές δομές.
• Ιστορικά και προϊστορικά στοιχεία που σχετίζονται με το σεισμό (μυθολογία, παραδόσεις, γνωμικά, λαϊκή τέχνη κ.λ.π.).
• Μέθοδοι πρόγνωσης των σεισμών.
• Μέτρα προστασίας: πριν το σεισμό, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό.
• Ανάπτυξη εθελοντισμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Έγγραφο του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών ομάδων στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ως συντονιστής του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καλεί όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/viosimi17  μέχρι 10 Νοεμβρίου 2017. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 παρακαλούνται να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους δηλώνοντας ότι συνεχίζουν να είναι ενταγμένες στο δίκτυο συμπληρώνοντας την αίτηση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να ενταχθούν με τους μαθητές τους στο δίκτυο παρακαλούνται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διαβάζοντας το συνημμένο έγγραφο ή αναλυτικά στην ιστοσελίδα του δικτύου στον σύνδεσμο  http://www.kpe-thess.gr/networks/biosimipoli/.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MEDCIS που συντονίζει το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ( Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MEDCIS που συντονίζει  το ΕΛΚΕΘΕ  και αφορά την εφαρμογή της Οδηγίας για την Θαλάσσια Στρατηγική  θα δημιουργηθεί  ένα επιστημονικού περιεχομένου online παιχνίδι για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Σκοπός του ‘παιχνιδιού’ που θα αναφέρεται στο «Scientific Gaming» είναι δώσει την την  λύση στο βιντεοπαιχνίδι  που επικεντρώνεται τόσο στους οικολογικούς δείκτες  για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων (πχ. η βιοποικιλότητα, η ακεραιότητα των  βυθών, ο ευτροφισμός, τα ξενικά είδη) όσο και στην μεθοδολογική προσέγγιση της οδηγίας πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική ( οι περιβαλλοντικοί στόχοι και  καλή περιβαλλοντική κατάσταση)
Μέσα από το Online Scientific Gaming, οι μαθητές  θα αποκτήσουν πολλές νέες γνώσεις για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, την υγεία τους και τις διαδικασίες παρακολούθησης και αξιολόγησης της πραγματικής τους οικολογικής κατάστασης και την διαχείρισή τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία που καλλιεργούν την  επαγωγική σκέψη και  την λογική επεξήγηση .
Το παιχνίδι «Online Scientific Gaming» περιλαμβάνει δύο φάσεις:
  • 1η Φάση – «Διεξαγωγή ερευνητικού έργου» – οι μαθητές, οργανωμένοι σε ομάδες, διεξάγουν ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πειραματικές δραστηριότητες, το οποίο πρόκειται να αξιολογηθεί και να συμβάλει στην τελική βαθμολογία (προσωρινό DEADLINE για την παράδοση των αποτελεσμάτων του έργου στις 13 Απριλίου , 2018).(Περίοδο προετοιμασίας τρείς μήνες (Ιανουάριο – Μάρτιο 2018), με εκπαιδευτικό υλικό και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες στα θέματα της θαλάσσιας στρατηγικής )
  • 2η Φάση – «Τελικός διαγωνισμός στο διαδίκτυο» – Οι ομάδες ανταγωνίζονται ταυτόχρονα παίζοντας ένα online παιχνίδι βίντεο (προσωρινή ημερομηνία του online παιχνιδιού – 4 Μαΐου 2018). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και παρουσίαση του «ερευνητικού έργου»,  της πρώτης φάσης  θα είναι διαθέσιμές σύντομα στην ιστοσελίδα του έργου του παιχνιδιού.
Ανάπτυξη περιεχομένου του MEDCIS Online Scientific Gaming
Το επιστημονικό  παιχνίδι  έχει  οργανωθεί  με αναφορά στους στόχους της οδηγίας πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική (MSFD: Marine Strategy Framework Directive). Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Θα ζητηθεί στους παίκτες  που θα παρουσιάζονται ως μαθητές “επιστήμονες”,  να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιλύσουν προβλήματα, να τραβήξουν και να αποθέσουν εικόνες-φωτογραφίες στην κατάλληλη κατηγορία ερευνητικών υποδομών, να αναλύσουν αριθμούς και πίνακες σχετικά με τις περιπτώσεις έρευνας, να διαβάσουν και να κατανοήσουν τις περιλήψεις επιστημονικών εργασιών. Το παιχνίδι περιλαμβάνει τρεις στόχους που πρέπει να επιτευχθούν από κάθε παίκτη. Σε μια δοκιμή του παιχνιδιού, ο παίκτης καλείται να  αποδείξει ότι έχει βασικές γνώσεις σχετικά με την Θαλάσσια Στρατηγική.
Στον δεύτερο στόχο, ο παίκτης πρέπει να μάθει περισσότερα για  συγκεκριμένα άρθρα της Οδηγίας όπως για τα άρθρα 9 και 10 (καθορισμός Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης & Περιβαλλοντικών Στόχων) , εστιάζοντας στις προσεγγίσεις και τις μεθοδολογίες για την Καλή Περιβαλλοντική Κατάσταση ( Good Environmental Status, GES), σε περιοχές της Mεσογείου.
Ο τρίτος στόχος, σχετίζεται  με το άρθρο 13 της οδηγίας MSFD (Mέτρα για την επίτευξη της ΚΠΚ), επικεντρώνεται στα εργαλεία και στους μηχανισμούς  που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή και την αξιολόγηση της προόδου στην εφαρμογή του προγράμματος μέτρων.
Οι παίκτες –μαθητές θα μπορούν να κατανοήσουν  τόσο θέματα σχετικά με την θαλάσσια βιοποικιλότητα (συμπεριλαμβανομένου και των ξενικών ειδών) καθώς  τις  επιπτώσεις  των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο θαλάσσιο περιβάλλον (όπως  π.χ. ο ευτροφισμός, οι χημικοί ρύποι, τα  θαλάσσια απορρίμματα , τα ξενικά είδη, ο θόρυβος και άλλες απειλές από κοινωνικό-οικονομικές δραστηριότητες)
Οι θεματικές  στις οποίες θα διοργανωθεί το  Scientific Gaming του προγράμματος  MEDCIS θα είναι η οικολογική κατάσταση της Μεσογείου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την παρακολούθηση, την προστασία και την διατήρηση της οικολογικής κατάστασης της Μεσογείου, οι περιγραφείς της κατάστασης και οι οικολογικοί δείκτες που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση.
Της εφαρμογής του προγράμματος θα προηγηθούν ενημερωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές , των Σχολείων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον , είτε στα Σχολεία είτε στο ΕΛΚΕΘΕ.
Το πρόγραμμα αφορά μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 10 Δεκεμβρίου 2017.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου με τίτλο: «Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ» Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο«Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ» σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και  τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Δ΄Αθήνας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και Ανατολικής Αττικής, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Λαυρίου.

Α/Α
Επώνυμο
Όνομα
Σχολική Μονάδα
1
ΓΑΛΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
3
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
4
ΚΑΛΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
5
ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
6
Κανάση
Ολυμπία
3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
7
Λατσούδης
Παναγιώτης
Γυμνάσιο Σχολής Μωραϊτη
8
ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
ΟΦΑ
9
ΠΑΝΤΕΛΕΛΛΗ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
10
ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-4ο ΓΕΛ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
11
ΠΟΠΠΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ
3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
12
Ρουμπή
Κατερίνα
1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
13
ΣΑΜΟΪΛΗ
ΑΝΝΑ
1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
14
ΣΙΜΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
15
ΣΚΟΥΡΤΗ
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
16
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
17
ΣΤΡΑΝΤΖΙΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
18
ΤΣΑΚΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6o ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Διαχείριση φυσικών οικοσυστημάτων γειτονικών στις πόλεις, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αειφορική ανάπτυξη» 2, 3, και 4 Νοεμβρίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στο Σεμινάριο με θέμα : «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Διαχείριση φυσικών οικοσυστημάτων γειτονικών στις πόλεις, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αειφορική ανάπτυξη» σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Γ΄και Δ΄Αθήνας, στις 2, 3, και 4  Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης και στο πεδίο (Ακτή Αλίμου και πλάγια Υμηττού στον Καρέα).

Α/Α
Επώνυμο
Όνομα
Σχολική Μονάδα
1
Δελλαπόρτα
Θεοδώρα
2ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής
2
ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
3
ΚΑΝΑΣΗ
ΟΛΥΜΠΙΑ
3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
4
ΠΛΕΣΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
1ο ΓΕΛ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
5
ΣΚΟΡΔΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
6
ΤΙΚΑΣ
ΒΑIΟΣ
4ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
7
ΤΟΠΟΛΙΑΤΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας με θέμα: «Η υπεύθυνη κατανάλωση την εποχή της παγκοσμιοποίησης» 20-21 Οκτωβρίου 2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στο Σεμινάριο με θέμα : «Η υπεύθυνη κατανάλωση την εποχή της παγκοσμιοποίησης» σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας και με τους Υπευθύνους Π.Ε. των Δ/νσεων Α΄/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Α΄ και Β΄ Αθήνας, και Β΄/θμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας.

Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα
1 ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
3 ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ 2ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής
4 ΔΡΙΖΟΥ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ  3ο ΓΥΜ ΒΡΙΛΛΗΣΙΩΝ
5 ΚΑΛΑΘΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
6 ΚΟΤΣΟΡΝΙΘΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 6ο ΓΥΜ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7 ΚΟΥΤΡΑ ΑΓΛΑΪΑ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
8 ΜΑΛΑΜΟΥΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 6ο ΓΥΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
9 ΜΠΑΡΜΠΑΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
10 ΠΙΣΤΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
11 ΣΑΜΟΪΛΗ ΑΝΝΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
12 ΤΙΚΑΣ ΒΑΙΟΣ 4ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής
13 ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το British Council και τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, 14 Νοεμβρίου 2017

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το British Council και  τη Διεύθυνση  Β΄/ θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο :

” Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες “

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17 και ώρες 15.30-19.45 μμ.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών είναι αρκετά περισσότερες από 30, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί εκ νέου το σεμινάριο, την επόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, τις ίδιες ώρες.

Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και μεταξύ άλλων, θα παρέχει στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς:

  • πληροφορίες πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος
  • πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα και πώς μπορεί να φιλοξενηθεί στα σχολεία
  • μία κοινότητα για ανταλλαγή εμπειριών και υλικού και για αναζήτηση υποστήριξης για περαιτέρω πρωτοβουλίες και συνεργασία.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη  7 Νοεμβρίου 2017.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση