Αρχείο για "17 Οκτωβρίου 2014"

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Δ.Δ.Ε. Ανατολικής, Πειραιά και Π/θμια Δ/νση Αν. Αττικής στις 21-22 Νοεμβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αναφορικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφορία,  συνεργάζεται με το ΚΠΕ Λαυρίου και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Πειραιά και την Π/θμια Δ/νση Αν. Αττικής για τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 με θέμα :

«Μεθοδολογία και τεχνικές στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε»

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των αντιστοίχων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι δεκαπέντε από κάθε διεύθυνση.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τρόπους και τεχνικές που εφαρμόζονται σε προγράμματα Π.Ε και να τις χρησιμοποιήσουν κατά την υλοποίηση των δικών τους  προγραμμάτων στα σχολεία που υπηρετούν .
Το ΚΠΕ Λαυρίου θα καλύψει για όλους τους συμμετέχοντες το Τεχνικό του δελτίο αναψυκτικά καφέ και κουλουράκια για τις δύο ημέρες του σεμιναρίου, ένα δείπνο και ένα ελαφρύ γεύμα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στον ξενώνα του ΚΠΕ Λαυρίου σε εξάκλινα ή τρικλινα δωμάτια. Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών και λοιπών συμμετεχόντων από και προς το χώρο του σεμιναρίου θα βαρύνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΚΠΕ Λαυρίου.
 
Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου
Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.
 
Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 23-10-2014 στην —-> ηλεκτρονική φόρμα

ΚΠΕ Μολάων – Ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής Σχ. μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

Σας ενημερώνουμε ότι το εθνικό θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το κέντρο μας, με τίτλο: «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει», το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009 – 2010, ανανεώνει και φέτος τη λειτουργία του και προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (είτε ήδη συμμετέχουν είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά) που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν την σχολική χρονιά 2014-2015 περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτό, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μολάων

Αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου – Εθνικό Θεματικό Δίκτυο : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Η υπεύθυνη και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται το σχολικό έτος 2014-2015 να είναι ένα έτος 
υγείας και δημιουργίας.
 
Σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Θ.Δ. : «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», το οποίο συντονίζεται από το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου, σας 
ενημερώνουμε ότι συνεχίζει τις δράσεις του και προσκαλεί καινούργιες περιβαλλοντικές ομάδες να ενταχθούν σε αυτό.
 
Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στο δίκτυο νέες περιβαλλοντικές ομάδες, είναι να έχουν καταθέσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα στις οικείες διευθύνσεις σχετικό με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», οι οποίες περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο.
 
Στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Λιθακιάς :  www.kpezakyn.gr βρίσκονται τα έντυπα της αίτησης και του πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι του ΚΠΕ στη διεύθυνση www.worldtv.com/kpezakyntv.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον 
κο Βισβάρδη Αναστάσιο στο τηλέφωνο
26950 – 53417, φαξ 26950 – 53418 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική 
διεύθυνση:  kpezakyn@gmail.com  .
 

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Έγκριση προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Eγκρίνεται το πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο : όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε από τη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ », που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 και ολοκληρώνεται η πιλοτική φάση του προγράμματος.
Οι ενημερώσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων.

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ

Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Εγκαίνια έκθεσης «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» 30 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από την Ίδρυση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014  στις 19:00.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε το στο slideshare.net

 

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δίκτυο

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο:

«Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

ιδρύθηκε σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 14948/Γ7/4-2-2013 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. Συντονιστικός φορέας του δικτύου είναι το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
Με την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού να κατοικεί στις πόλεις, όπου καταναλώνεται το 75% των πόρων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων των πόλεων – η αστική αειφορία – φαίνεται πως είναι η πρόκληση του 21ου αιώνα. Το δίκτυο εστιάζει στην πραγματικότητα των πόλεων πραγματευόμενο την έννοια της αστικής αειφορίας.
Το Δίκτυο απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να προσεγγίσουν την πόλη τους ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία.
 
Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο παρακαλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στη διεύθυνση: http://www.kpe-thess.gr/?p=1714. Παρακαλούνται επίσης να συμπληρώσουν και να στείλουν τη συνημμένη έντυπη αίτηση στον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης στην οποία ανήκουν. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 παρακαλούνται να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους δηλώνοντας ό,τι συνεχίζουν να είναι ενταγμένες στο δίκτυο συμπληρώνοντας τις παραπάνω αιτήσεις.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ μέχρι την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Αίτηση συμμετοχής σχολικής μονάδας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση