Αρχείο για "2 Δεκεμβρίου 2016"

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – NEO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΘΑΛΑΣΣΑ – ΘΑΛΑΣΣΑ»

«ΘΑΛΑΣΣΑ -ΘΑΛΑΣΣΑ»

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του. Έμφαση δίδεται στις επιπτώσεις της ρύπανσης της θάλασσας στην βιοποικιλότητα από τα απορρίμματα και ειδικότερα από πλαστικά αντικείμενα.
Δομή του προγράμματος:
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο εργαστήριο Υδροβιολογίας.
Δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές σε ρόλο ερευνητή, με διαδραστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και να εργαστούν με δείγματα της συλλογής του Μουσείου.
Για μαθητές ΣΤ’Δημοτικού, Α’& Β’ Γυμνασίου
Δωρεάν για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016.
Για να κλείσετε την επίσκεψή σας τηλεφωνήστε: 210-8015870 και εσωτ. 550 (κα Θεοδωροπούλου) από τις 9:00 – 14.30, τις καθημερινές, εκτός Δευτέρας
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα:http://www.gnhm.gr/education-page/programs/

 

Έγκριση του Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών»

Έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών», για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019.
Η ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση Λεκανών Απορροής Ποταμών», υλοποιείται από το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης.
Σκοπός του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και την κοινωνία (φορείς και πολίτες) σχετικά με τρόπους και πρακτικές που συνδέονται με την αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων κάθε υδατικού διαμερίσματος και η εφαρμογή της βιωματικής εκπαίδευσης και της συνεργασίας εντός και εκτός της σχολικής μονάδας που οδηγεί στην ανάπτυξη πολλαπλών γνώσεων και δεξιοτήτων, με παράλληλη και ταυτόχρονη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη αναπτύσσοντας πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργικότητας και αγάπης προς περιβάλλον που ζουν.
Όσες περιβαλλοντικές ομάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΘΔ παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Εθελοντική δράση στο Πάρκο Τρίτση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού 4-12-2016

Η δράση συνδιοργανώνεται με τους Φίλους του Πάρκου και τον νέο Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος ήδη μεριμνά για την αναβάθμισή του. Το περιεχόμενο της δράσης αφορά σε καθαρισμούς λιμνών, καλαμώνων και του δάσους καθώς και σε νέες φυτεύσεις και περιποίηση φυτών (σκάλισμα, στήριξη, σήμανση) που φυτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια.
Αν έχετε ενεργή περιβαλλοντική ή άλλη εθελοντική ομάδα και σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση των μαθητών μέσα από ενεργητικές δράσεις μπορείτε να έρθετε την Κυριακή 04/12/2016 στην εθελοντική δράση.
Προτείνεται η συμβολική συμμετοχή του σχολείου (10-20 μαθητές) με συνοδεία ενός εκπαιδευτικού αλλά και ευαισθητοποιημένων γονέων.
Επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα («Τα Πουλιά στην Πόλη«και «Μια Λίμνη στην Πόλη μας«) συνεχίζονται κανονικά http://www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=1967&sID=82
Για σχολικές επισκέψεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δώρα Μπασδέκη στο park@ornithologiki.gr
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων