Αρχείο για "25 Οκτωβρίου 2020"

Υ.ΠΑΙ.Θ. – Έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού EU-CONEXUS με τίτλο «Σκεφτείτε Έξυπνα, Δημιουργείστε Πράσινα», του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 46/24-09-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε την διεξαγωγή του διαδικτυακού Μαθητικού Διαγωνισμού EU-COXUS με τίτλο: «Σκεφτείτε έξυπνα, Δημιουργείστε Πράσινα» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων της Αττικής, για το σχολικό έτος 2020-2021.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις εξής  προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον εν λόγω διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον διαγωνισμό να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
4. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιαδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
5. Η ενασχόληση των μαθητών με τον διαγωνισμό, εντός σχολικού ωραρίου, να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.
6. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η συμμετοχή στον προτεινόμενο διαγωνισμό ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο (Covid-19). Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλόλητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Προθεσμία για την εγγραφή των ομάδων : 30/11/2020

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.

Κανόνες και κανονισμοί διαγωνισμού
Greek.Brochure.SchoolContest.V2

 

Υ.ΠΑΙ.Θ. – Ένταξη σχολικών μονάδων στο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet/ Associated Schools Project Network)

Το Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet/Associated Schools Project Network)1, αποτελεί ένα παγκόσμιο Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα σχολεία μέλη του
Δικτύου δεσμεύονται να προωθήσουν μέσα από τη λειτουργία τους τις προτεραιότητες του διεθνούς οργανισμού, συμβάλλοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για μια πιο δίκαιη, ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Ένα σχολείο που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο έχει ως έργο να προωθήσει τις αξίες και τις αρχές που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της UNESCO και στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής προόδου, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας υλοποιώντας την σχολική ολιστική προσέγγιση (whole school approach). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει στη διδασκαλία (σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κάθε βαθμίδας), εκπονεί προγράμματα, διοργανώνει δράσεις και αναπτύσσει συνεργασίες στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Αειφόρος Τρόπος Διαβίωσης
Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη και Πολιτισμός της Ειρήνης
Διαπολιτισμική Μάθηση, Διαφορετικότητα και Πολιτισμική Κληρονομιά

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο κατά το σχολικό έτος 2020-2021, παρακαλούνται να υποβάλουν αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στο συνημμένο «Κανονισμό Λειτουργίας» και λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μέλους που περιλαμβάνονται σε αυτόν.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.
Όλα τα αναφερόμενα στον «Κανονισμό Λειτουργίας» έντυπα (εκτός του πρακτικού συλλόγου διδασκόντων) συμπληρώνονται ηλεκτρονικά. Ο φάκελος θα αποσταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Α. Παπανδρέου, 15180 Μαρούσι
Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Υπόψη Εθνικής Συντονίστριας κας Β. Δηλάρη

Έγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ_τελικό
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 (ΑΙΤΗΣΗ/APPLICATION FORM)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 (ΠεριγραφήΠρογράμματοςΣχολείου)

1 https://aspnet.unesco.org/en-us

 

ΚΠΕ Φιλίππων – Πρόσκληση συμμετοχής στην συντονιστική επιτροπή και στην παιδαγωγική ομάδα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου : «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση»

kpe filipΤο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση» (πληροφορίες: http://www.kpe-philippi.gr/?s=%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF ) που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλίππων, το οποίο ιδρύθηκε με την υπό αριθ. Πρωτ.213789/Δ2/30-12-2015,  πρόκειται να ανανεώσει την λειτουργία του για το σχολικό έτος 2020-2021. Προκειμένου να διαμορφώσουμε τις επιτροπές του Δικτύου για την υποβολή του αιτήματος, παρακαλούμε, εάν και εφόσον επιθυμείτε  να συμμετάσχετε με ενεργό ρόλο στη λειτουργία του, να μας γνωστοποιήσετε τη συμμετοχή σας και το ρόλο που θα επιθυμούσατε στη νέα συνεργασία.

Η πρόσκληση αφορά:

-τους συντονιστές αειφορίας
-τα ΚΠΕ, ως συνεργαζόμενα ΚΠΕ
-τα μέλη των Π.Ο. των ΚΠΕ (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη)
-τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης/σχολικών δραστηριοτήτων σχολείων (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη)
-εκπαιδευτικούς Π&Δ Εκπ/σης (συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή ή στην παιδαγωγική ομάδα, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη).

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή σε μία από τις ανωτέρω επιτροπές, το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2020, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΠΕ.

Στοιχεία επικοινωνίας: email: kpefilip@yahoo.gr

ΚΠΕ Καρπενησίου «Πρόσκληση για συμμετοχή στο ΕΘΔ Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο», σχολικό έτος 2020-2021

Kpe KarpenΤο ΚΠΕ Καρπενησίου, ενημερώνει τα μέλη των Π.Ο. των Κ.Π.Ε. και τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ότι σκοπεύει να συνεχίσει τη λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Άγρια πανίδα σε κίνδυνο», για το σχολικό έτος 2020-21.

Ως συντονιστικό Κ.Π.Ε. του Δικτύου, καλεί όσους επιθυμούν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους ή να δηλώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή σ’ αυτό να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση:   https://forms.gle/fqZ5umhyPuvSYgNp9

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν επιπλέον στη Συντονιστική ή / και στην Παιδαγωγική Ομάδα του Δικτύου, μπορούν να το δηλώσουν στην αντίστοιχη παράγραφο της αίτησης.

Λήξη αιτήσεων: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία και τους στόχους του Δικτύου μπορείτε να αναζητήσετε στο Δικτυακό τόπο του Δικτύου: https://agriapanida.weebly.com/

Έγγραφο του ΚΠΕ Καρπενησίου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση