Λαμβάνοντας υπόψη το με αρ.πρωτ. 44/30-10-2017 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. «Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση (Global Action Week)». Η εν λόγω δράση, η οποία απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, θα πραγματοποιηθεί όλο τον μήνα Μάρτιο και θα επικεντρωθεί στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
2. «Ενημέρωση σχολείων για τη δανειστική βαλίτσα 2Π, ένα εργαλείο για την εκπαίδευση του Ενεργού Πολίτη». Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
3. «Έχεις τη δύναμη στο χέρι σου», δράση η οποία απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δράση θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Ιανουάριο 2018 και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, οι οποίες αποτελούν βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη.

Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2017-18 με τις εξής προϋποθέσεις:

α) η συμμετοχή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών στα εν λόγω προγράμματα να είναι δωρεάν και προαιρετική, ενώ για τους ανήλικους μαθητές να απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
β) τα προγράμματα να πραγματοποιηθούν μετά από συνεννόηση και με ευθύνη των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, ώστε να μην διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
γ) οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων να είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των αντίστοιχων δράσεων στους μαθητές/τριες, επιλέγοντας κάθε φορά δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
δ) να μην υπάρχει διανομή οποιουδήποτε υλικού, το οποίο θα αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση παροχής υπηρεσιών ατόμων/φορέων, καθώς και η διάθεση μη εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκπαιδευτικού υλικού.
ε) να ληφθεί μέριμνα για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών. Πιο συγκεκριμένα, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι υπεύθυνοι της ActionAid θα πρέπει να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλεια των μαθητών αναφορικά με τις φωτογραφίες από τις δράσεις στις οποίες θα απεικονίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ActionAid education.actionaid.gr ή να καλούν στο 2109211029.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.