Αρχείο για "23 Νοεμβρίου 2017"

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017-2018

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας)
για το σχολικό έτος 2017-2018

(Απόσπασμα από την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

1.3. Δαπάνες υλοποίησης
Για το τρέχον σχολικό έτος δεν προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό κάλυψη δαπανών για αναλώσιμα και υπερωρίες εκπαιδευτικών.

1.4. Διάρκεια και ωράριο υλοποίησης προγραμμάτων – συμμετοχή των Εκπαιδευτικών
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση η διάρκεια ενός προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων ορίζεται ότι είναι τουλάχιστον 5 μήνες.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
-Γενική:
Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, υλοποιούνται εκτός ωρολογίου προγράμματος.
– Επαγγελματική:
Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια, υλοποιούνται εκτός ωρολογίου προγράμματος. Εξαιρούνται οι μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ που λαμβάνουν μέρος σε σχολικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στην Α’ ΕΠΑΛ.
-Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης:
Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται να υλοποιούνται, όπως και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εντός του ωρολογίου προγράμματος με δυνατότητα διαθεματικής προσέγγισης σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Συμμετοχή και ωράριο εκπαιδευτικών:
– Κάθε εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να υλοποιεί έως τρία (3) προγράμματα εκ των οποίων το ένα ως Συντονιστής/στρια. Ο/Η Συντονιστής/στρια του κάθε προγράμματος ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Κάθε πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίζεται από ομάδα έως τριών (3) εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου του/της Συντονιστή/στριας του προγράμματος.
Στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για κάθε πρόγραμμα ορίζεται εβδομαδιαίως ένα δίωρο, το οποίο αναγράφεται στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου που εγκρίνει το πρόγραμμα. Το πρακτικό αυτό συνοδεύει το «Σχέδιο υποβολής προγράμματος» (βλέπε Παράρτημα 1).
Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2) προγράμματα.
Επισημαίνεται ότι για όλα τα προγράμματα της παρούσας εγκυκλίου δεν προβλέπεται συμπλήρωση ωραρίου.
Προθεσμία υποβολής Προγραμμάτων
Τα σχέδια προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2017, στον αντίστοιχο Υπεύθυνο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Εισηγήσεις από το Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Σικυωνίων και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής, 11 Νοεμβρίου 2017

 «Εισαγωγή στην Π.Ε. Η αξία της εκπαίδευσης στο πεδίο»
Σεμινάριο Κ.Π.Ε. Σικυωνίων, σε συνεργασία με την Α΄/θμια Δνση Β΄Αθήνας και τις Δνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄, Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής, Σάββατο 11/11/2017
«Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η αξία της εκπαίδευσης στο πεδίο », Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
Εκπαιδευτικό υλικό στο θεματικό άξονα “Δάσος”Εισήγηση του Δημήτριου Γκότζου, Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε Β΄ Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
«Κλιματική Αλλαγή – Καύσωνες και Δασικές Πυρκαγιές στη Μεσόγειο», Εισήγηση του Δρ. Αναστάσιου Μαυράκη, Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής
Δείτε το στο slideshare.net

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Η “τέχνη” της ομάδας στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία», 09-12-2017

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

στο Επιμορφωτικό μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Η “τέχνη” της ομάδας στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία», σε συνεργασία με το  ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, Δ.Δ.Ε. Β΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής,  Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017.

Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολείο
1 Βλάχου Μαρία ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
2 Κυριάκου Ιωάννα ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
3 ΣΑΛΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΕΕΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4 ΑΔΑΜ ΕΛΕΝΗ 1 ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ
5 ΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
6 Kοτσορνίθη Σταματία 6 Γυμνάσιο Ν.ΗρακλείουΑττικής
7 ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΑΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
8 ΤΡΙΓΚΑΤΖΗ ΑΝΝΑ 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
9 θεοδωρακοπούλου Παρασκευή 6 Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου Αττικής

 

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «S.A.M.E. WORLD – Αειφορία | Ευαισθητοποίηση | Κινητοποίηση | Π εριβάλλον στην Παγκόσμια Εκπαίδευση» σας προσκαλεί σε επιμορφωτική ημερίδα για την παρουσίαση των δράσεων και αποτελεσμάτων του έργου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

 

SAME1ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»
στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου
«S.A.M.E. WORLD – Αειφορία | Ευαισθητοποίηση | Κινητοποίηση | Περιβάλλον στην Παγκόσμια Εκπαίδευση»
σας προσκαλεί σε επιμορφωτική ημερίδα για την παρουσίαση των δράσεων και αποτελεσμάτων του έργου
την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30-18.30
στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 3 7, Μαρούσι),
αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί επίσης η
τελετή βράβευσης
των συμμετοχών που διακρίθηκαν στον
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη
«Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία»
του έργου S.A.M.E. WORLD.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, παρακαλούμε να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/DHqMiUmKfLtNpyNV2.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα ημερίδας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση