EOE SHMAΠρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην πρώτη φετεινή εκδήλωση, την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, που   οργανώνεται όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση με θέμα την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 37 χώρες μέσω των εταίρων της BirdLife International.

Στη χώρα μας οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν σε 34 περιοχές: Πληροφορίες στο σχετικό σύνδεσμο:  http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1765 

Oι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών, παιδικά εργαστήρια, περιβαλλοντικά παιχνίδια, απελευθέρωση πουλιών, εκθέσεις φωτογραφίας και πλήθος άλλων δράσεων. Παράλληλα, θα γίνονται ενημερώσεις για τη φθινοπωρινή μετανάστευση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά κατά το ταξίδι προς τους τόπους όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική.   

Στην Αττική οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου:
α) στον υγρότοπο της Βραυρώνας, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας (ώρες 10:00-14:00)
β) στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον (ώρες 11:00-14:00) και
γ) στον υγρότοπο του Βουρκαρίου στην Πάχη Μεγάρων στο Τείχος Αγίας Τριάδος (ώρες 10:30-12:30) (Πρόσκληση για τη γιορτή πουλιών)
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Θεμιστοκλέους 80, 10681 Αθήνα