Αρχείο για "22 Οκτωβρίου 2015"

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τη Μ.Κ.Ο. Aeiforum, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco στις 9-11-2015

αειφόρο-01Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τη Μ.Κ.Ο. Aeiforum, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco με τίτλο :

 «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο 5ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 16.30-20.45,  και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. & της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συμμετέχοντες : 40 εκπαιδευτικοί από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 5-11-2015 και ώρα 12.00μ.μ.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Αειφόρο Σχολείο: Όραμα, δράσεις, προοπτικές»

ELLETYπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε», το British Council και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Αττικής με τη συνεργασία της Α΄Δ/νσης Π.Ε Αθηνών –Σχολικές Δραστηριότητες, και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου και του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Συνδιοργανώνουν διεθνές Συμπόσιο με θέμα:

«Αειφόρο Σχολείο: Όραμα, δράσεις, προοπτικές»

Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (15.30-21.00) και θα ολοκληρωθεί στο 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου (09.00-17.30).
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συμπόσιο και ειδικότερα στα βιωματικά εργαστήρια καλούνται να δηλώσουν στη σχετική φόρμα.

ΚΠΕ Μολάων – Ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής Σχ. μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

www.kpemolaon.gr

Το Εθνικό θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Μολάων, με τίτλο:

«Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009 – 2010, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του και προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (είτε ήδη συμμετέχουν είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά) που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν την σχολική χρονιά 2015-2016 περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτό, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση.

Επισκέψεις στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επαναλειτουργεί στο ισόγειο του Τμήματος Γεωλογίας, στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης (Ιλίσια) από τον Ιανουάριο 2000.
Το Μουσείο είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στο Ελληνικό Κράτος, περιλαμβάνει συλλογές ορυκτών, πετρωμάτων και μεταλλευμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο χώρος του Μουσείου αποτελεί χώρο επίσκεψης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή και να κατανοήσουν αντικείμενα που διδάσκονται στο σχολείο τους, αλλά και να ενημερωθούν σε θέματα περιβάλλοντος και ιστορίας της χώρας μας.

Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικών εργαστηρίων για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων που αφορούν σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για θέματα Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβαλλοντικής Μετανάστευσης, σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (ΙΤΥΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου S.A.M.E. WORLD (www.sameworld.eu).

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν το διάστημα από 10/2015 έως 12/2016 (σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17) σε σχολικές μονάδες των Νομών Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αργολίδας και Αττικής από συνεργάτες του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Εισηγήσεις από το Επιμορφωτικό Σεμινάριο “Δημιουργία και παιδαγωγική αξιοποίηση σχολικού κήπου, στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης” 15 Οκτωβρίου 2015

«Η εκπαιδευτική διάσταση του Σχολικού Κήπου», Εισήγηση της Dr. Δήμητρας Σωτηροπούλου PhD Γεωπονικών επιστημών, Διευθύντριας ΕΠΑΛ Αναβρύτων
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στο πέρασμα των χρόνων…», Εισήγηση της Dr. Δήμητρας Σωτηροπούλου PhD Γεωπονικών επιστημών, Διευθύντριας ΕΠΑΛ Αναβρύτων
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Η υποστήριξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ειδικά σχολεία. Δυσκολίες και οφέλη για τους μαθητές», Εισήγηση της Χαϊκάλη Μαρίας ΠΕ14-04, M.sc., Διευθύντριας του Τ.Ε.Ε./Ε.Α. κωφών και βαρηκόων Αγίας Παρασκευής
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Διαμόρφωση αυλής του σχολείου, φύτευση δένδρων, αρωματικών φυτών, βιολογική καλλιέργεια λαχανικών, εικαστική παρέμβαση», Παρουσίαση του προγράμματος Π.Ε. από τις καθηγήτριες της Περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, Σαμίου Θεοδώρα ΠΕ04, Πίκη Μαρία ΠΕ12-02 και Σταματούρου Αγγελική ΠΕ02

Δείτε το στο slideshare.net
 
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση