Αρχείο για "12 Οκτωβρίου 2015"

Εισήγηση από το Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Trekking Hellas και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας 10-10-2015

«Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & προβληματισμοί», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ως συντονιστής του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καλεί όσες σχολικές ομάδες επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή ή να ανανεώσουν την συμμετοχή τους στο Δίκτυο.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο http://tinyurl.com/viosimipoli15 μέχρι 29 Οκτωβρίου 2015 και να ενημερώσουν σχετικά τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης στην οποία ανήκουν. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 παρακαλούνται να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους δηλώνοντας ότι συνεχίζουν να είναι ενταγμένες στο δίκτυο συμπληρώνοντας την αίτηση.

Πληροφορίες που αφορούν στο σκεπτικό, στους στόχους, στην παιδαγωγική προσέγγιση του δικτύου και στους άξονες των θεματικών ενοτήτων μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο και στην ιστοσελίδα του δικτύου http://www.kpe-thess.gr/networks/biosimipoli/

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Περιγραφή ΕΘΔ Βιώσιμη Πόλη

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στέλνει «Το Μήνυμα της Θάλασσας» στους  μικρούς του φίλους, με ένα νέο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο.
  • Αρχικά, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ενημερω θούν για τους κινδύνους που επιφέρει η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά  και, μέσα από το παιχνίδι, θα κατανοήσουν την ανάγκη προστασίας της θάλασσας, 
  • Μέσα στον εκθεσιακό χώρο, θα ψάξουν να βρουν κάποια από τα ζώα που απειλούνται από τη θαλάσσια ρύπανση
  • Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πειραματιστούν με υλικά και μέσω της δημιουργίας μιας πρωτότυπης κατασκευής, θα στείλουν παντού το μήνυμα : « Ούτε ένα πλαστικό στο νερό».
Ημερομηνίες: 11, 25 Οκτωβρίου, 8, 22 Νοεμβρίου
Ώρες : 11.00 – 12 .00 και 12.30 – 13.30 
Ηλικίες: 4 – 8 ετών
Εισιτήριο : Η συμμετοχή στα δημιουργικά δρώμενα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο, 6€ για τους ενήλικες και 4€ για τα παιδιά (άνω των 2 ετών).
Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με αφορμή την περιοδική έκθεση “Ανακαλύψτε την  άγνωστη  Ελλάδα” παιδιά από 4 έως 8 ετών καλούνται να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν Ελληνικά τοπία και σπάνια ζώα. Ακολουθώντας την  “ πυξίδα”   τους,  τα παιδιά θα γίνουν παρατηρητές και καλλιτέχνες. Ανάμεσα  σε χρώματα και εικόνες, τα περιμένουν ζώα τρισδιάστατα,  έτοιμα να πάρουν τη θέση τους μέσα  στο δικό τους δημιουργικό καμβά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Ξενάγηση με σταθμούς μέσα στην έκθεση “Ανακαλύψτε την  άγνωστη  Ελλάδα”
  • Κυνήγι θησαυρού ανάμεσα στις προθήκες
  • Δημιουργία από τα παιδιά του δικού τους φυσικού περιβάλλοντος
Ημερομηνίες: 18 Οκτωβρίου, 1, 15, 29 Νοεμβρίου
Ώρες : 11.00 – 12.00 και 12.30 – 13.30 
Ηλικίες: 4 – 8 ετών
Εισιτήριο : Η συμμετοχή στα δημιουργικά δρώμενα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο. 6 € για τους ενήλικες και 4 € για τα παιδιά (άνω των 2 ετών).
Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Παράρτημα Αττικής) – Πρόσκληση σε εκπαιδευτική πεζοπορία στο αισθητικό δάσος Υμηττού στις 24 Οκτωβρίου 2015

PEEKPE photoΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Παράρτημα Αττικής) προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση πεδίου με θέμα:

«Ανακαλύπτοντας το αισθητικό δάσος του Υμηττού»

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 24/10/2015 από 09.45 πμ έως 13.15. Θα έχει χαρακτηριστικά πεζοπορικής εκδρομής και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες γνωριμίας με το δάσος και την ιστορία της περιοχής του Υμηττού (Αισθητικό Δάσος και Μονή Καισαριανής).  
Η πεζοπορία, που θα γίνει σε δασικούς χωματόδρομους και μονοπάτια, έχει συνολικό μήκος 4,5 χιλιομέτρα. Η διαδρομή προς τη Μονή Καισαριανής είναι ανηφορική (ιδιαίτερα σε κάποια σημεία της και για απόσταση περ. 1 χλμ).
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους για την εκπαιδευτική πεζοπορία να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 210-9959251 (Θεμιστοκλής Σμπαρούνης, Μαρία Δρακοπούλου) ή με e-mail στο secretary@kpea.gr ή στο κινητό 6974633272 (Θ. Σμπαρούνης).
Πληροφορίες (για εφόδια – σημείο συνάντησης & πρόσβαση) στην Πρόσκληση της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση