Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει σε συνεργασία με το Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο 9 διδακτικών ωρών, με τίτλο :

 « Το καφέ της αειφορίας »

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 31-10-2015 στο Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ, Θεσσαλονίκης 2, Πεύκη και ώρες 09.00 – 16.00

Συμμετέχοντες : 20 εκπαιδευτικοί από την Ελληνογαλλική Σχολή και 20 εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα σχολεία της Διεύθυνσης.

Το σεμινάριο θα γίνει με τη συμμετοχική μέθοδο της δομημένης συζήτησης ενός μεθοδολογικού εργαλείου που προέκυψε από το συνδυασμό των μεθόδων World Café και Knowledge Café. Η μεθοδολογία του World Café αφορά μια απλή, αποτελεσματική και ευέλικτη τεχνική που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν θέλουμε να πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων. Η μέθοδος μπορεί να διαφοροποιηθεί, έτσι ώστε να καλυφθεί μια μεγάλη ποικιλία αναγκών.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 25-10-2015 και ώρα 12.00μ.μ.