Αρχείο για "17 Νοεμβρίου 2021"

Δ.Δ.Ε. Αχαΐας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για τα Πλημμυρικά φαινόμενα» 22 Νοεμβρίου 2021

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας μια συχνότητα έντονων πλημμυρικών φαινομένων με επακόλουθες ανθρώπινες απώλειες, υλικές καταστροφές και αλλοίωση του τοπίου. Ως εκπαιδευτική κοινότητα, και με πρόταση του Κ.Ε.ΠΕ.Α.(πρώην Κ.Π.Ε.) Μουζακίου, επιχειρήσαμε να μελετήσουμε το συγκεκριμένο θέμα εξετάζοντας τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις διεθνείς συμβάσεις και τη σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Προς τούτο, συστάθηκε συγγραφική ομάδα με σκοπό την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που θα συμβάλλει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων αντίστοιχης θεματολογίας .
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δ.Π.Ε. Αχαΐας, Δυτ. Θεσσαλονίκης, τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου και τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κόνιτσας, Πεταλούδων Ρόδου και Μουζακίου, συνδιοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 , ώρες 18.00-20.30, με θέμα:

«Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για τα Πλημμυρικά φαινόμενα»

Οι δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν κατά το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι το αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού υλικού που προέκυψε, ύστερα από εργασία σε ομάδες, μεταξύ εκπαιδευτικών των Κ.Ε.ΠΕ.Α.(πρώην Κ.Π.Ε.), Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Ειδικών Επιστημόνων και Πανεπιστημιακών, στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου, μέχρι και την Παρασκευή 19/11/2021, στο σύνδεσμο: https://forms.gle/3JKDGxkroX99Eska7 ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης (δωμάτιο Webex).

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Αχαΐας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Διατροφή, υγεία και οικολογικό αποτύπωμα, συναντιούνται σε ένα κήπο!», με τίτλο «Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο», 21 & 30 Νοεμβρίου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, προτίθεται να διοργανώσει μεικτό Σεμινάριο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) την Κυριακή 21 Νοεμβρίου  2021, ώρες 13.00-15.00 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ώρες 17.30-20.15, με θέμα:

«Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο»

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των Τοπικών Θεματικών Δικτύων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας με τίτλο: «» και της Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας με τίτλο: «Σχολικοί  λαχανόκηποι: Καλλιεργώ  μέρος της τροφής μου»

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που έχουν εγγραφεί στα αντίστοιχα ΤΘΔ ή σκοπεύουν να εγγραφούν (εφόσον θα υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Π.Ε.)  και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Ο συνολικός αριθμός των Εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν το δια ζώσης σεμινάριο θα είναι 30 (15+15 από κάθε Δ/νση Εκπ/σης) στο δια ζώσης, ενώ στο webinar δεν υπάρχει όριο συμμετοχής. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες του μεικτού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου (δια ζώσης & εξ αποστάσεως), θα δοθεί σχετική βεβαίωση επτά (7) διδακτικών ωρών (3+4).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου δια ζώσης στο χώρο της ΑΜΚΕ «Οργάνωση Γη» στο Πάρκο Τρίτση και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το δια ζώσης τμήμα του σεμιναρίου, να έχουν μαζί τους ή το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τους, ή Rapid Test 48ώρου (απαραίτητο το ένα από τα δυο).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν  να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 10π.μ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. Εκείνοι/ες που θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το δια ζώσης τμήμα του σεμιναρίου, θα ειδοποιηθούν μέσω email την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση