Αρχείο για "16 Δεκεμβρίου 2019"

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών – «My alternative Christmas Tree»

kpe EdessasΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Έδεσσας Γιαννιτσών  για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί την  καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «My alternative Christmas Tree».

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτ/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Η πρόσκληση συμμετοχής   αφορά 
α) στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και στην αποστολή  φωτογραφίας τους σε μορφή .jpeg ,
β) στη συγγραφή παραμυθιών και στη  γραφή  αναμνήσεων  από προηγούμενα Χριστούγεννα, ευχών και ονείρων…
γ) στη δραματοποίηση παραμυθιών ντυμένων με ηχοτοπία. 

Τα τεχνήματα, οι ευρηματικές ιδέες, οι ιστορίες  και  ευχές των σχολείων  (εκπαιδευτικά φύλλα,  νέα και προηγούμενων χρόνων έργα φιλοξενούνται στο My Alternative Christmas Tree, μαζί με το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πακέτο «Τα φετινά  Χριστούγεννα του Δάσους») αναρτώνται  στο προαναφερόμενο ιστολόγιο, μιας κι έχουν ιδιαίτερη αξία για το σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Η ευρηματικότητα, η τεχνογνωσία, η δημιουργικότητα και η υψηλή αισθητική τους   αντικατοπτρίζει την υψηλή ποιότητα του ελληνικού σχολείου!

 Η  δράση διοργανώνεται από το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ». Απώτερος σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ειδικά αυτήν την περίοδο των Γιορτών, αφού  για μας η Γέννηση, εκτός των άλλων, συνδέεται με τη γέννηση του νέου, του διαφορετικού, του μοναδικού, του ελπιδοφόρου!

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών  θα δημοσιεύσει άμεσα τα έργα σας στο ιστολόγιο My alternative Christmas tree  (http://myownchristmastree.blogspot.gr/)
στέλνοντας στο myownchristmastree@gmail.com α) την ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (προϋπόθεση) και β) το δικό σας χριστουγεννιάτικο άρθρο το οποίο μπορεί να προκύψει συμπληρώνοντας τα Ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα .
Περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω πρόσκληση.
Πρόσκληση ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών – Πρόσκληση συμμετοχής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο OpenEarth 2020

kpe EdessasΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών,

  • ως κομβικός συνεργάτης σε ότι αφορά στην Εκπαίδευση
  • στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού των Εθνικών Θεματικών Δικτύων του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ» και ΝΕΡΟ & ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,

σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ή και να συμμετάσχετε με ανακοίνωσή σας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο OpenEarth 2020, που έχει ως αντικείμενο την Κλιματική Αλλαγή. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Σημείο αναφοράς 1ο: Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει μία τουλάχιστον Συνεδρία η οποία θα δώσει βήμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να παρουσιάσουν το έργο* τους -μετά από αξιολόγηση από κριτές-, στην αγγλική γλώσσα, λαμβάνοντας τη σχετική βεβαίωση ανακοίνωσης σε επιστημονικό συνέδριο.
Σημείο αναφοράς 2ο: Το δικαίωμα συμμετοχής και ανακοίνωσης στο Συνέδριο δίνεται δίχως χρέωση, αδαπάνως.
Σημείο αναφοράς 3ο: Οι καλύτερες ανακοινώσεις θα δημοσιευθούν ως άρθρα -μετά από νέα αξιολόγηση- στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Desalination and Water Treatment Journal”.
Σημείο αναφοράς 4ο: Μια πλήρης ημέρα επίσκεψης-εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στην ελληνική πιλοτική περιοχή του ευρωπαϊκού έργου BalkanRoad -στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται το παρόν συνέδριο- , συγκεκριμένα στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, στη Νάουσα.
Σημείο αναφοράς 5ο: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων προς κρίση έχει μετατεθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

SAVE THE DATE: 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020.
Όσες και όσοι ενδιαφερόσαστε να συμμετάσχετε, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περαιτέρω πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής.
http://balkanroad.eu/conference

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτ/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης, της επικράτειας.

Έγγραφο ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. – Εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σύμφωνα με το αρ. 42/17-10-2019 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. που αφορά στην παιδαγωγική καταλληλότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα: «Η σεισμολογία στο Σχολείο», «Μια βόλτα στο διάστημα», «Περί Ανέμων και Υδάτων», και «Προσδιορισμός της Ηλικίας του Σύμπαντος» , στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, :

(i) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η σεισμολογία στο Σχολείο» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Α΄/θμιας (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίου), γίνεται αποδεκτό για το σχολικό έτος 2019-20, με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρακάτω έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

(ii)Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Περί Ανέμων και Υδάτων» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Β/θμιας Εκπαίδευσης και υλοποιείται στους χώρους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, γίνεται αποδεκτό για το σχολικό έτος 2019-20, με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρακάτω έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

(iii) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Προσδιορισμός της Ηλικίας του Σύμπαντος» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Λυκείου των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας και υλοποιείται εντός σχολείου από τον κ. Κολοκοτρώνη Ευάγγελο και τον κ. Κουτουλίδη Λάζαρο, Αστροφυσικούς, γίνεται αποδεκτό για το σχολικό έτος 2019-20, με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρακάτω έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

  Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτική Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, με θέμα : «Οργάνωση δράσης στον Προσανατολισμό-Orienteering», Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, την Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας και τις Δ/σεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής, για την διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας, συνολικής διάρκειας εννιά (9) διδακτικών ωρών, με θέμα :

«Οργάνωση δράσης  στον Προσανατολισμό-Orienteering»

Η Ημερίδα απευθύνεται συνολικά σε σαράντα (40) εκπαιδευτικούς και θα διεξαχθεί στους χώρους του ΚΠΕ Λαυρίου την 1η Φεβρουαρίου 2020. Από την Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας θα επιλεγούν 10 εκπαιδευτικοί. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Π.Ε.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης της Ημερίδας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 19-12-2019.
Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
8.45-9.00 Υποδοχή εκπαιδευτικών

9.00-10.00 Αγώνας προσανατολισμού

10.00 – 10.45 Μέθοδος χαρτογράφησης με χρήση google-earth (Δημήτρης Καραδημητρίου)

10.45 – 11.45 Χωρισμός σε ομάδες:

Πρώτη ομάδα: εφαρμογή χαρτογράφησης σε 60’ (Δημήτρης Καραδημητρίου)

Δεύτερη ομάδα: διάλειμμα και 2 εισηγήσεις:  1. ‘Το orienteering στην ΠΕ: η εμπειρία του ΚΠΕ’ (μέλη ΠΟ ΚΠΕ Λαυρίου) και

2. ‘Επίδραση του Orienteering στον ανθρώπινο οργανισμό’ (Χρύσα Αλεξάκη)

11.45 – 12. 45 Χωρισμός σε ομάδες:

Δεύτερη ομάδα: εφαρμογή χαρτογράφησης σε 60’ (Δημήτρης Καραδημητρίου)

Πρώτη ομάδα: διάλειμμα και 2 εισηγήσεις:  1. ‘Το orienteering στην ΠΕ: η εμπειρία του ΚΠΕ’  (μέλη ΠΟ ΚΠΕ Λαυρίου) και

2. ‘Επίδραση του Orienteering στον ανθρώπινο οργανισμό’ (Χρύσα Αλεξάκη)

12.45 – 13.15 Αποτύπωση χάρτη (Δημήτρης Καραδημητρίου)

13.15 – 14.15 Σχεδίαση δράσης (Δημήτρης Καραδημητρίου)

14.15 – 15.15 Εφαρμογή της δράσης (Δημήτρης Καραδημητρίου)

15.15 – 15.30 Συζήτηση – Αποτίμηση – Βεβαιώσεις 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση