kpe EdessasΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Έδεσσας Γιαννιτσών  για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί την  καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «My alternative Christmas Tree».

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτ/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Η πρόσκληση συμμετοχής   αφορά 
α) στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και στην αποστολή  φωτογραφίας τους σε μορφή .jpeg ,
β) στη συγγραφή παραμυθιών και στη  γραφή  αναμνήσεων  από προηγούμενα Χριστούγεννα, ευχών και ονείρων…
γ) στη δραματοποίηση παραμυθιών ντυμένων με ηχοτοπία. 

Τα τεχνήματα, οι ευρηματικές ιδέες, οι ιστορίες  και  ευχές των σχολείων  (εκπαιδευτικά φύλλα,  νέα και προηγούμενων χρόνων έργα φιλοξενούνται στο My Alternative Christmas Tree, μαζί με το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πακέτο «Τα φετινά  Χριστούγεννα του Δάσους») αναρτώνται  στο προαναφερόμενο ιστολόγιο, μιας κι έχουν ιδιαίτερη αξία για το σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Η ευρηματικότητα, η τεχνογνωσία, η δημιουργικότητα και η υψηλή αισθητική τους   αντικατοπτρίζει την υψηλή ποιότητα του ελληνικού σχολείου!

 Η  δράση διοργανώνεται από το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ». Απώτερος σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ειδικά αυτήν την περίοδο των Γιορτών, αφού  για μας η Γέννηση, εκτός των άλλων, συνδέεται με τη γέννηση του νέου, του διαφορετικού, του μοναδικού, του ελπιδοφόρου!

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών  θα δημοσιεύσει άμεσα τα έργα σας στο ιστολόγιο My alternative Christmas tree  (http://myownchristmastree.blogspot.gr/)
στέλνοντας στο myownchristmastree@gmail.com α) την ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (προϋπόθεση) και β) το δικό σας χριστουγεννιάτικο άρθρο το οποίο μπορεί να προκύψει συμπληρώνοντας τα Ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα .
Περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω πρόσκληση.
Πρόσκληση ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών