Αρχείο για "15 Μαρτίου 2016"

Απόφαση ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ανανέωση λειτουργίας των τριών (3) Θεματικών Δικτύων που συντονίζει το ΚΠΕ Αργυρούπολης και ενημέρωση για το Εθνικό θεματικό δίκτυο «Η Θάλασσα»

Ενημέρωση Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΚΠΕ και Σχολείων για την έγκριση συνέχειας λειτουργίας του Εθνικού θεματικού δικτύου «Η Θάλασσα» του ΚΠΕ Αργυρούπολης μέχρι και το 2018 με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΥΠΠΕΘ

Τα Σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο «Η Θάλασσα» και ασχολούνται με σχετικό θέμα στο πλαίσιο προγράμματος Π.Ε., συμπληρώνουν την επισυναπτόμενη αίτηση και αφού ενημερώσουν τους Υπευθύνους Π.Ε. ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, τη στέλνουν με φαξ στο 2109959251. Η ένταξη στο Δίκτυο ισχύει και για την επόμενη σχολική χρονιά. Η επιλογή των θεματικών ενοτήτων είναι ελεύθερη για κάθε Σχολείο. Τα Σχολεία του Δικτύου προηγούνται στην επιλογή για εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ για το πρόγραμμα «Το νερό – η Θάλασσα» και οι Εκπαιδευτικοί στη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Κάθε περιβαλλοντική ομάδα μπορεί να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που αναφέρουμε παρακάτω κατά τη λήξη της φετινής ή της επόμενης σχολικής χρονιάς παρουσίαση της εργασίας της.

Η συμμετοχή ενός ΚΠΕ που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί, στο πλαίσιο του Δικτύου, προϋποθέτει την ύπαρξη εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικού με τη Θάλασσα.
Όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχών, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το σχετικό πίνακα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η επικοινωνία για το Εθνικό θεματικό δίκτυο της Θάλασσας θα γίνεται με τους Εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Μιχάλη Φωτιάδη και Αφροδίτη Κατσιγιάννη, οι οποίοι είναι, αντίστοιχα, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου.
Πρόσθετες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου της Θάλασσας https://diktyothalassa.wordpress.com
 

Ενημέρωση για τη Συγκέντρωση ειδών διατροφής για «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της επικείμενης εορτής του Πάσχα, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Ο ανωτέρω Οργανισμός, προκειμένου να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επικαλείται και πάλι την έμπρακτη στήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, της μαθητικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την οποία ευχαριστεί για την έως τώρα ευγενική και συγκινητική υποστήριξή της.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στην έκκληση και θα αναλάβουν δράση θα είναι ζωτικής σημασίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτού του σκοπού, προωθώντας παράλληλα ένα μήνυμα ελπίδας, αγάπης, προσφοράς και αισιοδοξίας.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

  • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμούς.
  • Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης βρεφών.
  • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
  • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη,απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης.
  • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 15-04-2016.

Παρακαλούνται οι Σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή, να επικοινωνήσουν (με τα σημεία συγκέντρωσης των εν λόγω ειδών) στα τηλέφωνα που ακολουθούν:
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αμαρουσίου – Τηλ. επικοινωνίας : 210-6095844
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ιλίου – Τηλ. επικοινωνίας:210-5781060
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Νέας Μάκρης – Τηλ. επικοινωνίας:2294-096711
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Θεσσαλονίκης – Τηλ. επικοινωνίας:2310-535629
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πάτρας –  Τηλ. επικοινωνίας:2610-332499
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πύργου Ηλείας –  Τηλ. επικοινωνίας:26210-81040
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κορίνθου – Τηλ. επικοινωνίας:27410-71211
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Τρίπολης – Τηλ. επικοινωνίας:27410-71211
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Χαλκίδας –  Τηλ. επικοινωνίας:22210-79788
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κέρκυρας – Τηλ. επικοινωνίας:26610-80368,26610-20890
 Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Χανίων – Τηλ. επικοινωνίας:28210-73000
 Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Λάρισας –  Τηλ. επικοινωνίας:2410-560900

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού – Προτάσεις για Περιβαλλοντικές Εκδρομές

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού

Αίτηση Ξενάγησης

Πληροφορίες:

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες για τα Κ.Π.Ε.: Αναστασιάδη Αγνή, Αρβανίτης Διαμαντής, Πανταζή Αικατερίνη
Άστρος Αρκαδίας, Τ.Κ. 220 01
Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806

Έγκριση επισκέψεων της WWF Ελλάς σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή»

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υλοποίηση εργαστηρίων για το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή».

Οι εμψυχωτές που συντονίζουν τα εργαστήρια αυτά είναι η κ. Ελένη Σβορώνου, απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς και η κ. Νάνσυ Κουταβά, Χημικός, συνεργάτης στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς.

Τα εργαστήρια διαρκούν από μία έως δύο ώρες. Η έγκριση δίδεται για το Σχολικό Έτος 2015-2016.

Οι ενημερωτικές παρεμβάσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους/τις Δ/ντες/ντριες των σχολικών μονάδων.
Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διάθεσης οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση παροχής υπηρεσιών ατόμων/φορέων, καθώς και μη εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας υλικού.
Η συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης κρίνεται απαραίτητη.

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) – Περιβαλλοντικές Εκθέσεις

helmepajunior-grΗ HELMEPA λειτουργεί 2 μόνιμες Περιβαλλοντικές Εκθέσεις, στον Πειραιά και το Παλαιό Φάληρο τις οποίες μπορούν να επισκεφτούν μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά. Η ξενάγηση στις Εκθέσεις έχει διάρκεια περίπου 90 λεπτά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη και οι δαπάνες μετακίνησης των Δημόσιων Σχολείων καλύπτονται από τη HELMEPA. 

 Η Έκθεση στο Παλαιό Φάληρο (Ζεφύρου 60) απευθύνεται σε μαθητές Α’θμιας Εκπαίδευσης, Γ’ και Δ’ Τάξης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας, ενώ τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να “καθαρίσουν” μια εικονική παραλία από διάφορα απορρίμματα και να παρακολουθήσουν ενημερωτική ταινία που ευγενικά μας έχει παραχωρήσει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών – ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

 Η Έκθεση στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 69) απευθύνεται σε μαθητές  Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου – Λυκείου και εκτός της ξενάγησης, τα παιδιά περιηγούνται σε διαδραστικό πρόγραμμα υπολογιστών με χρήσιμες πληροφορίες για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της HELMEPA: τ/φ 210-9343088 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00–17.00) και e-mail helmepajunior@helmepajunior.gr για τον προγραμματισμό επισκέψεων. 

Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτήσει και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από 30/10/2015, στην ιστοσελίδα www.e-yliko.gr ακολουθώντας από το μενού της αρχικής σελίδας τη διαδρομή, Δραστηριότητες –> Εκπαιδευτικές Επισκέψεις –> Αθήνα.

Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» www.helmepajunior.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση