Αρχείο για "3 Μαρτίου 2016"

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της UNESCO “Παγκόσμια Γεωπάρκα” 9/3/2016

 

Πληροφορίες : Εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της UNESCO “Παγκόσμια Γεωπάρκα” 9/3/2016

Πηγή: Ιστολόγιο του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Π.Ε. Β΄ Αθήνας

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο eTwinning Μεσογειακό σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών στις 15-17 Απριλίου 2016 στη Λεμεσό της Κύπρου»

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning με θέμα:

«Μετανάστευση-πολυπολιτισμικότητα: νέες προκλήσεις για τις μεσογειακές χώρας»

να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου στις 15 με 17 Απριλίου 2016. Θα επιλεγούν 8 εκπαιδευτικοί, κατόπιν ανοιχτής κλήρωσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Webex.

Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά και οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Αλβανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Κροατία, Ισπανία, Σλοβενία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Τα έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης θα καλυφθούν από το έργο eTwinning 2016.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
  • Να μην έχουν υλοποιήσει κανένα έργο eTwinning έως τώρα
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)
Μετά την επιλογή/κλήρωση θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.
Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.etwinning.gr/survey/index.php/589375/lang-el και οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 10/03/2016 στις 15.00 το μεσημέρι. Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr .

ActionAid Ελλάς – Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 – Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία! 16-23 Απριλίου 2016

actionaid education

 Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 16-23 Απριλίου. Φέτος η ActionAid Ελλάς  θα επικεντρωθεί ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο σύνδεσμο: Παγκόσμια Eβδομάδα Δράσης

WWF Ελλάς – Διαγωνισμός σχολείων “Πράσινοι Πρωταθλητές”

Το WWF Ελλάς προσκαλεί σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, ανακαλύψτε και καταγράψτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής WWF Greenspaces, και βάλτε πλώρη για να κερδίσετε τον τίτλο του «Πράσινου Πρωταθλητή».
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο σύνδεσμο: Διαγωνισμός σχολείων “Πράσινοι Πρωταθλητές”
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση