Αρχείο για "4 Δεκεμβρίου 2014"

ΚΠΕ Στυλιδας-Υπάτης Πανελλήνια συνάντηση Δικτύου «Γεωμυθολογικά Μονοπάτια»

Το ΚΠΕ Στυλιδας-Υπάτης προτίθεται να διοργανώσει την Πανελλήνια συνάντηση του δικτύου «Γεωμυθολογικά Μονοπάτια».

Τα Σχολεία που εκπονούν αντίστοιχο πρόγραμμα κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο μπορούν να στείλουν την παρακάτω αίτηση στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο “ΓΕΩ”

Ενημέρωση για το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων-Μουσείο Μανιταριών»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Μουσείο Μανιταριών φιλοξενεί πάνω από 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες είδη μανιταριών.

Στόχοι του Μουσείου είναι:

  • η δημιουργία, διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας και η δημιουργία συλλογών που συμβάλλουν στη μελέτη και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς
  • η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης
  • η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων και η συμμετοχή σε μελέτες σχετικές με το περιβάλλον και ιδιαίτερα με την ευρύτερη περιοχή της Πίνδου.
  • η επιστημονική αξιοποίηση των συλλόγων και η δημιουργία τράπεζας πληροφοριών
  • η διοργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων σχετικά με το περιβάλλον, καθώς και δραστηριοτήτων που φέρνουν τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση και τις λειτουργίες της

Περισσότερες πληροφορίες: www.meteoramuseum.gr

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ενημέρωση για «Προγράμματα Σχολικής Καινοτομίας» σχολική χρονιά 2014-2015

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις (έργα) εκπαιδευτικής έρευνας και καινοτομίας.

Οι δράσεις εντάσσονται σε δύο μεγάλης κλίμακας Ευρωπαϊκά Έργα:

  • το OpenDiscoverySpace, που υποστηρίζει την παιδαγωγική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και το
  • InspiringScienceEducation, που δίνει έμφαση στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην Τεχνολογία.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν τη δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στο πλαίσιο μιας σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες για τα δύο προγράμματα παρέχονται στις ιστοσελίδες: www.opendiscoveryspace.eu και www.inspiringscience.eu.
 
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δράσεις σε εθνικό επίπεδο απαιτείται εγγραφή έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλεκτρονική φόρμα ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο που βρίσκεται στον Δικτυακό Τόπο του Ι.Ε.Π.
https://docs.google.com/forms/d/100Ww660TI3NPIXQKzj3VQXaJgz-bJfqCwRLlxjzjw9k/viewform
 
Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας την Πέμπτη 11-12-2014

Afissa

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα :

«Ψηφιακές πλατφόρμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

την Πέμπτη 11-12-2014 στο  1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου , Ναυαρίνου 5 και Κωστή Παλαμά, και ώρες 16.30-21.00, τηλ. σχολείου: 2106897641.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 15 εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και 15 εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2014-15 και δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση στην Π.Ε.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στο να ενσωματώνουν Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί διαθέτουν φορητό υπολογιστή να τον φέρουν, γιατί θα χρησιμοποιηθεί στις ομάδες (ένας υπολογιστής ανά 4 άτομα) για να υλοποιηθεί το εργαστήριο για τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας http://kalyterizoi.gr της WWF Hellas.
 
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014.
 
Φόρμα Συμμετοχής
 
Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης την Πέμπτη 18-12-2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα:

«Το Δώρο της Βροχής στην πόλη»

την Πέμπτη 18-12- 2014 και ώρες 16.30- 19.30 στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής, Κηφισίας 32 & Ανάφης , τηλ.2102775357.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Διεύθυνσης, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  κατά το σχολικό έτος 2014-15.
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 40 εκπαιδευτικοί (20 από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης).
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα :
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.
 
Φόρμα συμμετοχής
 
Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.
 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση